Jump to content
 • Sveriges största mustangträff Karlstad


  Milo

  2018-07-14

  Träff i tropisk värme

  Sommaren 2018 slår värmerekord och i samband med träffen infaller tropisk värme i Sverige.
  Det är inte många minuter regn som fallit under senaste månaderna och marken är gnister torr med mycket hög brandrisk i skog och mark. Värmland och stora delar av Sverige har eldningsförbud och många bränder pågår runt om i Sverige. Vi riggade upp en ruta för rökare och laddade upp med alla brandsläckare vi kunde komma åt. Skönt att veta att Karlstads räddningstjänst ligger ett par hundra meter från vår träff.

  Norra fältet är vanligtvis en stor grön gräsyta kantad av tallskog men i år är fältet brunt som en dammig öken. Risken för superdammoln efter bilarna är stor men Karlstads kommun har tänkt på oss och vattnat infartsvägen.

  Det är inte ofta vi har en så fantastisk sommar med massor av åka ”ned-cabbat” möjligheter men att arrangera en träff i super värme kräver lite mer av deltagare, besökare och alla funktionärer. Många parkerade och letade upp en plats i skuggan från träden som kantar fältet eller i vår fika hörna som vi ställt upp inne i tallskogen. Våra parkeringsvakter kämpade på ute på fältet under dagen och utan dem hade det inte flutit på så bra som det gjorde med parkeringen.

  Sveriges största Mustangträff

  I början av året träffades arrangörsgruppen för Värmland-Örebro och vi började planera för säsongens träffar. Olle Ramström ville gärna ordna en ren mustangträff för alla mustangägare i regionen för att prata mustang med varandra och även bjuda in alla mustangintresserade/icke medlemmar så de kan se hur trevligt vi har det i CMCS – Classic Mustang Club Sweden… och någon föreslog att vi skulle kalla det för Sveriges största mustangträff. Karlstads kommun lånade ut Norra fältet, vilket kan ta emot över 1 000 bilar, och resan mot Sveriges största Mustangträff började.

  Motgångar…

  Vi hade tidigt kontakt med en stor bilrelaterad sponsor men tyvärr tackade de nej tio dagar före träffen. Tanken var att ett par tävlingsbilar för bana skulle komma till träffen men tyvärr krockade vår träff med Street Week och vi fick återbud. Vi hade även en bromsbänk inplanerad och klar som tackade nej under juni månad men Olle letade upp en ny bromsbänk som tyvärr fick tekniska problem dagarna före träffen. En stor bilrelaterad tidning skulle komma till träffen om det blev bra väder och det blev bra väder men ingen reporter dök upp. Vi har haft kontakt med väldigt många mustangrelaterade företag för visning/försäljning på träffen men tyvärr har möjligheten inte funnits att delta i år men nästa år…

  Det löser sig…

  När man har en stor Mustangträff vill man såklart visa nya modellen så en av arrangörerna köpte en ny mustang 2018 som skulle levereras i maj, tyvärr har leveransen fördröjts men han fick en lånebil att visa upp på vår träff. En väldigt viktig del av träffen är att hålla med servering och vi tog tidigt beslutet att leja ut detta vilket gick i lås någon vecka före träffen. Dock rådde eldningsförbud och att grilla hamburgare var inte att tänka på men Olle letade upp ett elektriskt stekbord och löste det…

  Dagen D…

  Redan på fredagen markerade vi upp parkeringen och skyltade till träffen samt så till att toaletterna kom på plats. Lördag morgon kom, så även värmen och solen var tidigt på plats. Dagen skulle börja tio men straxt efter nio började första bilarna rulla in och redan klockan tio var många på plats.

  Utställarna Hartmans Ord och Bild, BRL Karlstad, Arena Reklam, V8 shopen var tidigt på plats.

  Totalt samlades 260 mustanger i hagen på Norra fältet. Mustanger av alla versioner och årsmodeller, bilar i bruks- och utställningsskick, i massor av olika färger med andra ord ett roligt fält att gå runt på.

  Mustanger från hela Sverige och lite till (Norge); Skåne i söder, Piteå i norr, Norge i Väst och Stockholm i öst. Du som inte var på plats kan se film från träffen på Youtube och bilder på Facebook.

  Vi valde att ha valfri entré, deltagarna fick ge vad de tyckte träffen var värd. Tanken var att få in bidrag för att täcka våra utgifter vilket gått i mål om vi inte tappat sponsorn.

  Olle Ramström vår träffgeneral hälsade alla välkomna och berättade om dagen och träffen. Malin Sjödin, vice ordförande CMCS pratade om klubben och Niklas Bäcker, regions-ansvarig berättade om vår region Värmland-Örebro.

  Christer Winblad informerade om MHRF-försäkringar och gjorde även en MHRF besiktning av en medlemsbil. Niklas valde ut ett antal bilar som fick komma fram och bli ”intervjuade” av Olle.

  Träffen avslutades med utlottning av priser på de registreringslappar som lämnats in och sist lämnade vi ut Chips-påsar till deltagare i tipspromenad.

  Cruising till Café Freja

  Vi fick förfrågan om någon kvällsaktivitet tidigt under sommaren. Det var inte tänkt att vi skulle göra något mer än träffen på dagen men vi nappade förstås och sydde ihop en cruising utmed Klarälven mot Kil där vi avslutade med mat på Café Freja vid Frykens strand.

  Tyvärr var det inte många som nappade på erbjudandet men vi som var med hade en mycket trevlig avslutning på en lång mustangdag.

  Stort tack till alla träffdeltagare, besökare, utställare för en fantastiskt lyckad och trevlig dag!
  Extra tack till alla funktionärer utan er ingen träff!

  Och stort tack till Ramströms Tryckeri för allt arbete och tryckmaterial samt sponsring, tack till Hartmanns Ord & Bild, Kopparbergs bil & mc, SMA Mineral AB, OLW för sponsring.

  Träffarrangörer: Olle Ramström, Thomas Fors, Niklas Bäcker, Carl Skoglund, Christer Winblad och Marie-Louise Winblad.

  Text; Marie-Louise Winblad
  Bilder; Marie-Louise Winblad, Hampus Winblad och Guy Hedling. 

  Se mer bilder;
  Regionens Facebook grupp;
  Värmland-Örebro Classic Mustang Club Sweden
  Träffens Facebook grupp; Sveriges Största Mustangträff
  Samt på Youtube; Sveriges största mustangträff Karlstad, Sverige 2018-07-14

  DSC_0005.JPG

  DSC_0007.JPG

  DSC_0010.JPG

  DSC_0012.JPG

  DSC_0014.JPG

  DSC_0015.JPG

   

  DSC_0018.JPG

  DSC_0019.JPG

  DSC_0030.JPG

  DSC_0031.JPG

  DSC_0034.JPG

  DSC_0036.JPG

  DSC_0040.JPG

  DSC_0044.JPG

  DSC_0046.JPG

  DSC_0062.JPG

  DSC_0076.JPG

  DSC_0080.JPG

  DSC_0081.JPG

  DSC_0087.JPG

  DSC_0095.JPG

  DSC_0096.JPG

  DSC_0098.JPG

  DSC_0136.JPG

  DSC_0138.JPG

  DSC_0141.JPG

  DSC_0145.JPG

  DSC_0147.JPG

  DSC_0151.JPG

  DSC_0157.JPG

  DSC_0159.JPG

  DSC_0214.JPG

  DSC_0215.JPG

  DSC_2614.JPG

  DSC_2697.JPG

  DSC_2800.JPG

  DSC_2806.JPG

  DSC_0231.JPG

  DSC_0236.JPG

  DSC_0237.JPG

  DSC_0244.JPG

  DSC_0249.JPG

  DSC_0276.JPG

  DSC_0286.JPG

  DSC_0287.JPG

  DSC_0150.JPG

  DSC_0219.JPG

  DSC_0221.JPG

  DSC_0223.JPG

  DSC_0298.JPG

  DSC_0300.JPG

  DSC_0308.JPG

  DSC_0309.JPG

  DSC_0311.JPG

  DSC_0312.JPG

  DSC_0314.JPG

  DSC_0316.JPG

  DSC_0327.JPG

  DSC_0360.JPG  User Feedback

  Recommended Comments  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
 • Create New...