Jump to content

 • Milo
  2018-07-21
  Lördagen den 21:e Juli var det dags för ännu ett Arvika Yankee Car Meet i Arvika folketspark.
  Vi hade som vanligt en egen hage på träffens bästa plats.
  Trots en väldigt varm dag kom det 22 st Mustanger till träffen av dom var 4 st från Norge.
  Vi bjöd på fika under dagen och lottade ut några vinster till dom deltagande Mustangerna.
  Senare på eftermiddagen avslutades allt med en lång cruising sträcka genom Arvika men många hundra bilar på gatorna.
  Tack till alla som kom på träffen för att ställa ut med även ni som besökte träffen.
  Ses igen nästa år!
  Mvh Thomas & Olle
  Se mer bilder i vår Facebookgrupp; Värmland-Örebro Classic Mustang Club Sweden

  Milo
  2018-07-14
  Träff i tropisk värme
  Sommaren 2018 slår värmerekord och i samband med träffen infaller tropisk värme i Sverige.
  Det är inte många minuter regn som fallit under senaste månaderna och marken är gnister torr med mycket hög brandrisk i skog och mark. Värmland och stora delar av Sverige har eldningsförbud och många bränder pågår runt om i Sverige. Vi riggade upp en ruta för rökare och laddade upp med alla brandsläckare vi kunde komma åt. Skönt att veta att Karlstads räddningstjänst ligger ett par hundra meter från vår träff.
  Norra fältet är vanligtvis en stor grön gräsyta kantad av tallskog men i år är fältet brunt som en dammig öken. Risken för superdammoln efter bilarna är stor men Karlstads kommun har tänkt på oss och vattnat infartsvägen.
  Det är inte ofta vi har en så fantastisk sommar med massor av åka ”ned-cabbat” möjligheter men att arrangera en träff i super värme kräver lite mer av deltagare, besökare och alla funktionärer. Många parkerade och letade upp en plats i skuggan från träden som kantar fältet eller i vår fika hörna som vi ställt upp inne i tallskogen. Våra parkeringsvakter kämpade på ute på fältet under dagen och utan dem hade det inte flutit på så bra som det gjorde med parkeringen.
  Sveriges största Mustangträff
  I början av året träffades arrangörsgruppen för Värmland-Örebro och vi började planera för säsongens träffar. Olle Ramström ville gärna ordna en ren mustangträff för alla mustangägare i regionen för att prata mustang med varandra och även bjuda in alla mustangintresserade/icke medlemmar så de kan se hur trevligt vi har det i CMCS – Classic Mustang Club Sweden… och någon föreslog att vi skulle kalla det för Sveriges största mustangträff. Karlstads kommun lånade ut Norra fältet, vilket kan ta emot över 1 000 bilar, och resan mot Sveriges största Mustangträff började.
  Motgångar…
  Vi hade tidigt kontakt med en stor bilrelaterad sponsor men tyvärr tackade de nej tio dagar före träffen. Tanken var att ett par tävlingsbilar för bana skulle komma till träffen men tyvärr krockade vår träff med Street Week och vi fick återbud. Vi hade även en bromsbänk inplanerad och klar som tackade nej under juni månad men Olle letade upp en ny bromsbänk som tyvärr fick tekniska problem dagarna före träffen. En stor bilrelaterad tidning skulle komma till träffen om det blev bra väder och det blev bra väder men ingen reporter dök upp. Vi har haft kontakt med väldigt många mustangrelaterade företag för visning/försäljning på träffen men tyvärr har möjligheten inte funnits att delta i år men nästa år…
  Det löser sig…
  När man har en stor Mustangträff vill man såklart visa nya modellen så en av arrangörerna köpte en ny mustang 2018 som skulle levereras i maj, tyvärr har leveransen fördröjts men han fick en lånebil att visa upp på vår träff. En väldigt viktig del av träffen är att hålla med servering och vi tog tidigt beslutet att leja ut detta vilket gick i lås någon vecka före träffen. Dock rådde eldningsförbud och att grilla hamburgare var inte att tänka på men Olle letade upp ett elektriskt stekbord och löste det…
  Dagen D…
  Redan på fredagen markerade vi upp parkeringen och skyltade till träffen samt så till att toaletterna kom på plats. Lördag morgon kom, så även värmen och solen var tidigt på plats. Dagen skulle börja tio men straxt efter nio började första bilarna rulla in och redan klockan tio var många på plats.
  Utställarna Hartmans Ord och Bild, BRL Karlstad, Arena Reklam, V8 shopen var tidigt på plats.
  Totalt samlades 260 mustanger i hagen på Norra fältet. Mustanger av alla versioner och årsmodeller, bilar i bruks- och utställningsskick, i massor av olika färger med andra ord ett roligt fält att gå runt på.
  Mustanger från hela Sverige och lite till (Norge); Skåne i söder, Piteå i norr, Norge i Väst och Stockholm i öst. Du som inte var på plats kan se film från träffen på Youtube och bilder på Facebook.
  Vi valde att ha valfri entré, deltagarna fick ge vad de tyckte träffen var värd. Tanken var att få in bidrag för att täcka våra utgifter vilket gått i mål om vi inte tappat sponsorn.
  Olle Ramström vår träffgeneral hälsade alla välkomna och berättade om dagen och träffen. Malin Sjödin, vice ordförande CMCS pratade om klubben och Niklas Bäcker, regions-ansvarig berättade om vår region Värmland-Örebro.
  Christer Winblad informerade om MHRF-försäkringar och gjorde även en MHRF besiktning av en medlemsbil. Niklas valde ut ett antal bilar som fick komma fram och bli ”intervjuade” av Olle.
  Träffen avslutades med utlottning av priser på de registreringslappar som lämnats in och sist lämnade vi ut Chips-påsar till deltagare i tipspromenad.
  Cruising till Café Freja
  Vi fick förfrågan om någon kvällsaktivitet tidigt under sommaren. Det var inte tänkt att vi skulle göra något mer än träffen på dagen men vi nappade förstås och sydde ihop en cruising utmed Klarälven mot Kil där vi avslutade med mat på Café Freja vid Frykens strand.
  Tyvärr var det inte många som nappade på erbjudandet men vi som var med hade en mycket trevlig avslutning på en lång mustangdag.
  Stort tack till alla träffdeltagare, besökare, utställare för en fantastiskt lyckad och trevlig dag!
  Extra tack till alla funktionärer utan er ingen träff!
  Och stort tack till Ramströms Tryckeri för allt arbete och tryckmaterial samt sponsring, tack till Hartmanns Ord & Bild, Kopparbergs bil & mc, SMA Mineral AB, OLW för sponsring.
  Träffarrangörer: Olle Ramström, Thomas Fors, Niklas Bäcker, Carl Skoglund, Christer Winblad och Marie-Louise Winblad.
  Text; Marie-Louise Winblad
  Bilder; Marie-Louise Winblad, Hampus Winblad och Guy Hedling. 
  Se mer bilder;
  Regionens Facebook grupp; Värmland-Örebro Classic Mustang Club Sweden
  Träffens Facebook grupp; Sveriges Största Mustangträff
  Samt på Youtube; Sveriges största mustangträff Karlstad, Sverige 2018-07-14


   


  Milo
  2018-06-16
  Träffvärdar; Niklas Gustavsson, Mikael Karlsson
  Niklas och Mikael hade egen hage för mustanger under Street Freaks Summermeet i Karlskoga.
  Någonstans runt 25 mustanger rullade in i hagen en sommardag i juni.
  Se mer bilder i vår Facebookgrupp; Värmland-Örebro Classic Mustang Club Sweden

  Milo
  2018-06-09
  Årets upplaga av Sola Springmeet i Karlstad ägde rum den 9:e Juni på norra fältet. Det var 3:e året som klubben har varit på plats med egen hage där vi hade ett tält uppsatt. Vi bjöd på kaffe och tilltugg under hela dagen. Redan runt 09.00 började första Mustangerna att rulla in och tillslut blev vi 45 st och då fick vi breda ut oss till Camaro Klubbens hage för att få plats.
  Efter en lyckad dag med bra väder och mycket prat om Mustanger med många trevliga människor så vill vi tacka alla som kom och ställde ut bilarna samt alla besökare som var hos oss och ställde frågor under dagen.
  Hoppas att vi ses igen nästa är.
  Mvh Thomas, Olle och Niklas.

  Milo
  2018-05-19 Lindesberg bjöd på en klarblå himmel redan vid 07:30, då den första av oss träffvärdar kom fram till hagen på lördagsmorgonen. Stort tack till Niklas Bäcker, som varit ner på fredagskvällen och hägnat in, så vi kunde koncentrera oss på tält och piffning.
  Snart var vi alla på plats, tältet rest och fikat uppdukat. Kort sagt, vi var redo att ta emot den stora anstormningen av Mustanger, som vi förväntade oss med årets förutsättningar. För bara ett par år sedan hade vi snö på denna träff, så det kan verkligen vara stora kontraster såhär i maj månad!
  Det verkade som att folk var morgontrötta, för det dröjde ända fram till 10:30 ungefär innan vi började känna att vi skulle vara uppe och nosa på förra årets antal bilar, på dryga 60 st. Så småningom kom vi upp i 54 stycken i år, och det var nästan att hagen räckte till. 
  Det var många gamla bekanta som kom till oss i tältet och tog en kopp kaffe och uppdaterade oss på vinterns projekt. En del nya ansikten dök också upp och visade stolta upp sina nyförvärv. Även några blivande medlemmar vågade sig fram och hörde sig för om klubben. De fick med sig smakprov på vår populära tidskrift och lite övrigt klubbmaterial och verkade mycket intresserade av att bli medlemmar.
  Kl. 14:00 var det dags för utlottning av priser. Många hade lämnat in sina lappar för att få chansen att vinna bilvårdshinkar och T-shirts. Vi drog fem glada vinnare och passade på att göra lite extra reklam för Sveriges Största Mustangträff i Karlstad den 14 juli. 
  Efter utlottningen var det många som lämnade utställningen och när det var fler tomma platser än fulla, så började vi plocka ner inhägnad och tält och tackade för oss efter en mycket lyckad och trevlig träff. Både kaffe och fikabröd räckte under hela dagen, trots att tältet var välbesökt. Ett stort tack till alla som kom och ställde ut sin bil hos oss och förgyllde den även i övrigt glänsande och välbesökta bilträffen.
  Träffvärdar Malin Sjödin, Christer & Marie-Louise Winblad, Ida Kleist Andersson
  Se mer bilder i vår Facebookgrupp; Mustangklubben Värmland-Örebro


  Milo
  Vårsol och takdropp... snart dags för årets säsong. :-)
  Vi i arrangörsgruppen har träffats och planerat in säsongens träffar, se träffkalendern.
  Saknar du någon träff eller känner för att hjälpa till på något träff så hör av dig till Niklas. :-)
  Mustangklubben finns på ELMIA redan i påsk. 
  Är du på plats så passa på att besöka vår monter.
  Vi ses på vägarna i sommar.
  Träffkalender Värmland-Örebro 2018.pdf
  Träffkalendern uppdaterad 2018-04-07
  Träffen i Löa har bytt dag.

  Milo
  Välkomna alla mustangägare att delta i Sveriges största Mustangträff
  Uppdaterad 2018-05-24
  Tänk dig en plats fylld med mustanger av alla generationer, bruksbil som finbil, i svart, vitt, gult, rött och alla andra färger med alla olika karosser och motorer och inte minst massor av glada mustangintresserade människor.
  Arrangörsgruppen för Värmland-Örebro planerade från början en träff för regionen men varför inte bjuda in alla mustangintresserade? vi har ju plats… och någon föreslog att vi kallar det för Sveriges största mustangträff vilket det har alla förutsättningar för.
  Vi har en plats ”Norra fältet” som vi lånar av Karlstads kommun mellan kl. 10-15, lördagen den 14 juli.
  Kom och delta i det som har alla möjligheter att bli Sveriges största mustangträff!
  Arbetet pågår för fullt med programmet som vi vill göra enkelt men bilrelaterat. Några punkter har ramlat på plats men några behöver vi jobba lite mer med.
  Planerat program:
  Visning av 2018-års mustang Utställning av tävlingsbilar
  Vi tar gärna emot förslag på lämpliga bilar, kontakta Olle. Lotteri på insläppta bilar  Bromsbänk 600:- per bil  Presentation av Classic Mustang Club  MHRF försäkring
  Vi visar och förklarar hur en bilbesiktning går till.  Arena reklam finns på plats med våra klubbkläder  Utställare
  Mustang eller bilrelaterat, har du tips eller är intresserad, kontakta Olle.  Servering  Alla mustangintresserade är välkomna, inget krav på klubbmedlemskap!
  Valfri entré, du betalar vad du tycker det är värt.
  Tyvärr drar vi på oss kostnader som vi behöver få in entré för men allt arbete är helt ideellt.
  Hjälp oss gärna att sprida information om träffen till dina mustangkompisar.
  Läs också på vår Facebookgrupp: https://www.facebook.com/groups/525396304494199/
  Varmt välkomna önskar region Värmland-Örebro genom Marie-Louise ”Milo” Winblad
  Kontaktperson; Olle Ramström, mobil: 070-395 02 02
   

  Mustangflyer A3.pdf

  Milo
  2017-07-15
  Vi vaknade upp till en vacker dag med strålande sol och strålande humör. Efter att ha rekat platsen för hagen på fredagskvällen, visste vi precis hur vi skulle lägga upp arbetet med tältresning och parkering av bilar. Makarna Winblads anslöt redan då och vi laddade med en trevlig grillafton innan det bar av till Askersund igen på lördagsmorgonen.
   
  Trots att vi var ute i god tid var vi ändå inte först på plan. Det är kul att flera är ivriga att komma till träffen i tid. 
   
  Dock var det, liksom förra året, begränsningar på vilka som fick komma in. Bara bilar med årsmodell 1979 eller äldre var välkomna, så i år beslutade vi att inte lägga några pengar på utlottning av priser, då detta inte skulle kunna komma alla medlemmar till del.Istället såg vi till att ha ordentligt med kaffe och fikabröd. Detta uppskattades såklart och tältet var ofta fullt med glada medlemmar och vi kände en trevlig gemenskap. 
   
  Det blev inte överfullt i hagen, så det var inga större problem med parkerings-dirigeringen, därför kunde vi träffvärdar ägna oss helt och hållet åt att umgås och trivas, för det är vad man gör tillsammans med alla i Mustangklubben.
   
  Vi vill passa på att tacka alla som kom och förgyllde vår dag både på träffen och den efterföljande cruisingen, då även nyare bilar fick lov att åka.
   
  Med vänlig hälsning träffvärdarna Malin Sjödin, Tommy Persson, Christer och Marie-Louise Winblad
   Se mer bilder i vår Facebookgrupp; Mustangklubben Värmland-Örebro


×