Jump to content
 • Värmland/Örebro


  Milo
  Vi i arrangörsgruppen för Värmland/Örebro önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År.
  Planeringen för nästa säsong har redan börjat och programmet publiceras i mars/april.
  Missa inte att boka upp kalendern 11-12 juli 2020 då vi återkommer med Sveriges största mustangträff 2.0 på Gälleråsen i Karlskoga.
  Följ gärna gruppen Sveriges största Mustangträff på Facebook. För er som inte har Facebook kommer all information även ut på Hemsidan.
  Hoppas Tomten inte glömmer bort massor av nyttiga och roliga paket till era mustanger!
  Vi ses säsongen 2020.


  Milo
  2019-08-17
  Lördagen den 17:e Augusti var det så dags för en rundtur i Arvika med omnejd. Vi utgick från Helmia i Arvika med siktet inställt på Arvika Yankee Car Clubs nya klubblokaler som var helt nyrenoverade. Vädret var ostadigt men trots det så anslöt 13 mustanger till rundturen.
  Vi fick info. Om klubben och dess verksamhet efter det så åkte vi vidare mot Brunskog för att få se en riktigt racebil hos Lars Järpler http://www.topdoorslammer.com/drivers/lars-jarpler/ i hans garage. Lars kör ute i Europa i en av dom stora klasserna hans bil har ca 3000hk och har toppat ca 400km/h på 402m. Lars berättade frikostigt om hur det fungerar att köra racing i ett litet team jämfört mot bla. Alla jänkare, detta var väldigt intressant att höra vilka detaljer denna sport innehåller.
  Efter detta gick resan vidare mot slutmålet Kaffekvarnen i Klässbol där vi avslutade med lite Kaffe och fika, trots väder och vind var det en intressant dag.
  Stort tack till alla som kom.
  Mvh Thomas och Olle
  Se mer bilder i vår Facebookgrupp; Värmland-Örebro Classic Mustang Club Sweden












  Milo

  Karlstad turen

  By Milo, in Värmland/Örebro,

  6 juli 2019
  Den 6 juli anordnade undertecknade en enkel Mustangträff i Karlstadsområdet för region Värmland/Örebro. Då jag aldrig tidigare anordnat något liknande kändes det lite pirrigt. Frågan dök tidigt upp i vilket syfte träffen skulle vara. Man skulle ju kunna åka ett antal mil till någon sjö, plocka fram kaffekorgen och bara umgås eller skulle man åka en kortare sväng och besöka något intressant att titta på i fordonsväg eller konstmuseum etc? Då det är synnerligen svårt för att inte säga omöjligt att tillfredsställa alla så försökte jag att få till något intressant som jag tycker och som har anknytning till fordon. Efter att ha undersökt en firma och någon privatperson som jag vet har intressanta fordon respektive verkstad med hantverk men p.g.a. negativa vibbar skippades dessa.
  Klockan 06.00 ringde väckarklockan den 6/7 och min fru Rita och jag kastades oss upp ur sängarna för att förbereda att vara på plats senast klockan 09.30 vid Välsvikens köpcentrums parkering.
  Kaffe ska kokas och hällas på termosar, bröd ska plockas fram.
  En bil framför garaget där vår Mustang står ska flyttas. Kaffetermosarna med tilltugg ska lastas, extrakläder ska packas in, Mustangen ska startas upp och allt tar sin tid. Vi var dock på plats vid niotiden och pratade om att vi kanske blir ensamma. Hemska tanke om ingen kommer! Det är ju ofta kollision mellan bilträffarna och denna helg var det både Summer Meet i Västerås och Big Power Meet i Lidköping.
  Efter en stund mullrade dock Lisbeth med sällskap in i sin röda convertible -65:a och strax därefter kom den ene efter den andre så totalt blev vi 15 bilar vilket jag anser får vara godkänt.
  Vi åkte i karavan till Värmland Bussveteraner i Alster och besökte garaget där de för tillfället har 12 bussar alltifrån helrenoveringsobjekt till körklara fordon. VBV:s medieansvarig berättade om föreningen och om de bussar föreningen förfogar över samt visade sedan de olika objekten.  vvv.varmlandsbussveteraner.se
  Efter c:a 1,5 timme när både förevisningen och kaffestunden var över åkte vi vidare runt sjön Alstern, förbi Frödingsstenen som står i ”dungen där göken gol” som Gustav Fröding skaldade och vidare förbi Alsters kyrka och ut på väg 63 mot Karlstad genom Edsgatan och ut på E18 västerut för att åka till företaget TopCar. Där vi fick info om bilvård, rep. av plåt- och plastskador och foliering på bilar i allmänhet samt allt som hör därtill. TopCar hade även grillen i gång där de bjöd på korv och dricka samt smågodis. Dagen till ära gav de oss Mustangägare 20-25% rabatt på Meguiars produkter och lovade att vi får rabatt även framöver. vvv.topcar.nu
  Slutpunkt på dagen var ett besök på Brigadmuseet men de flesta var redan nöjda och valde att åka hem dessförinnan men vi var i alla fall några som begav oss dit. Där studerade vi vilka följderna blir vid ett krig och mycket handlade om andra världskriget och dess vedermödor.
  Sammanfattningsvis vill jag påstå att trots allt rullade dagen på ganska bra och åtminstone undertecknade kände sig nöjda men om någon annan gjorde samma sak förtäljer inte historien.
  //CMC 2999 Bosse & Rita
  Se mer bilder i vår Facebookgrupp; Värmland-Örebro Classic Mustang Club Sweden






  Milo

  Gräsmark runt

  By Milo, in Värmland/Örebro,

  29 juni 2019
  I ett strålande sommarväder, möttes ett tjugotal Mustanger upp i Arvika, för en gemensam tur runt Gräsmark. Färden gick mot Tvärud i Gunnarskog, där vi gjorde ett besök hos Jonny och Carina Olsson.
  Vi blev inbjudna in i deras hemgjorda stora och fina Kåta, som rymde ett trettiotal personer. Där intog vi våra medhavda fikakorgar och lyssnade på Jonnys fantastiska berättelse om den vita älgen Ferdinand. Det var väldigt trevligt.
  Därefter gick resan vidare längs den vackra vägen mot Gräsmark och till restaurang Slottet i ”Sagolika” Sunne. Där intog vi en härlig lunch och hade det trevligt tillsammans.
  Vi avslutade vår resa i Sunne, tackade varandra för en trevlig dag och alla for vidare hemåt.
  Tack alla som deltog på resan och gjorde dagen minnesvärd.
  //Lisbeth Jarnbro
  Se mer bilder i vår Facebookgrupp; Värmland-Örebro Classic Mustang Club Sweden















  Milo

  Våryra Kopparberg

  By Milo, in Värmland/Örebro,

  2019-05-25
  Vi träffades på malmtorget i kopparberg och radade upp våra mustanger i en egen fålla mitt ibland övriga entusiastbilar. På scenen spelades och sjöngs det medans vi fikade på loftcafét. När alla kände sig redo så åkte vi iväg i gemensam trupp och körde en slinga på någon mil i Kopparbergs omgivningar. Färden gick sedan mot Bångbro herrgård där vi åt en utsökt middag och fikade efter maten. Jag noterade några nya ansikten ibland oss och det är alltid lika kul.
  Klubbvärd: Niklas Bäcker
  Se mer bilder i vår Facebookgrupp; Värmland-Örebro Classic Mustang Club Sweden















  Milo

  Höstträff 14 september

  By Milo, in Värmland/Örebro,

  Varmt välkomna till höstträff.
  Vi samlas kl. 11 vid Arenareklam i Karlskoga som öppnar upp och visar oss våra klubbkläder.
  När vi känner oss klara med Arenareklam tar vi en sväng runt Möckeln ner till Degernäs herrgård.
  Degernäs herrgård erbjuder oss helgbuffé för 165 kr.
  Vi tittar lite på vad vi gjort under säsongen.
  Hoppas att ni kommer med på en trevlig höstdag.
  Se mer:
  Arenareklam  Skogsbovägen 5, 691 47 Karlskoga
  Degernäs herrgård

  Milo

  Sunne summer Meet

  By Milo, in Värmland/Örebro,

  20190727
  Utställningen var i år flyttad till Akka stadion. Drygt 300 fordon hittade dit denna mycket varma Julidag av dessa var ca 20 st av märket Ford Mustang.
  Tältet var konstant besökt, då det var den enda plats på området som gav skugga. Kaffe termosarna blev utbytta mot dunkar med vatten.
  Naturligtvis kommer vi tillbaka nästa år igen till Sunne Yankee Wings fina utställning.
  //Olle cmc 3927
  Thomas cmc 894
  Se mer bilder i vår Facebookgrupp; Värmland-Örebro Classic Mustang Club Sweden




  Milo
  2019-07-20
  Lördagen den 20/7 var det dags för årets Arvika Yankee Car Meet, i år var träffen på Arvikas Travbana med ett väldigt lyckat resultat. Bilarna stod uppställde längst med travbanan så det var enkelt att kolla på alla bilar.
  CMC hade som vanligt en egen plats dit det kom 28st Mustanger under dagen. Vi bjöd på Kaffe, fika och lite godis under dagen.
  Efter utställningen var det dags för cruising genom Arvika då vi körde en 5 km lång sträcka genom centrum men även ut i bostadsområdena.
  Hoppas vi ses igen nästa år.
  Mvh Thomas och Olle
  Se mer bilder i vår Facebookgrupp; Värmland-Örebro Classic Mustang Club Sweden










×
×
 • Create New...