Jump to content

 • Milo
  Vårsol och takdropp... snart dags för årets säsong. :-)
  Vi i arrangörsgruppen har träffats och planerat in säsongens träffar, se träffkalendern.
  Saknar du någon träff eller känner för att hjälpa till på något träff så hör av dig till Niklas. :-)
  Mustangklubben finns på ELMIA redan i påsk. 
  Är du på plats så passa på att besöka vår monter.
  Vi ses på vägarna i sommar.
  Träffkalender Värmland-Örebro 2018.pdf
  Träffkalendern uppdaterad 2018-04-07
  Träffen i Löa har bytt dag.

  Milo
  Välkomna alla mustangägare att delta i Sveriges största Mustangträff
  Uppdaterad 2018-05-13
  Vi lånar Norra fältet av Karlstads kommun och finns på plats mellan 10-15 lördagen den 14 juli 2018.
  Vi vill se massor av mustanger i hagen, alla årsmodeller – gamla som nya, bilar i bruksskick och bilar på utställningsnivå.
  Visning av 2018-års mustang
  Utställning av tävlingsbilar
  Lotteri på insläppta bilar
  Bromsbänk
  Presentation av Classic Mustang Club
  Utställare
  Servering
  Alla mustangintresserade är välkomna, inget krav på klubbmedlemskap!
  Valfri entré, du betalar vad du tycker det är värt.
  Hjälp oss gärna att sprida information om träffen till dina mustangkompisar.
  Läs också på vår Facebookgrupp: https://www.facebook.com/groups/525396304494199/
  Kontaktperson; Olle Ramström, mobil: 070-395 02 02
  Varmt välkomna önskar region Värmland-Örebro.

  Mustangflyer A3.pdf

  Milo
  2017-07-15
  Vi vaknade upp till en vacker dag med strålande sol och strålande humör. Efter att ha rekat platsen för hagen på fredagskvällen, visste vi precis hur vi skulle lägga upp arbetet med tältresning och parkering av bilar. Makarna Winblads anslöt redan då och vi laddade med en trevlig grillafton innan det bar av till Askersund igen på lördagsmorgonen.
   
  Trots att vi var ute i god tid var vi ändå inte först på plan. Det är kul att flera är ivriga att komma till träffen i tid. 
   
  Dock var det, liksom förra året, begränsningar på vilka som fick komma in. Bara bilar med årsmodell 1979 eller äldre var välkomna, så i år beslutade vi att inte lägga några pengar på utlottning av priser, då detta inte skulle kunna komma alla medlemmar till del.Istället såg vi till att ha ordentligt med kaffe och fikabröd. Detta uppskattades såklart och tältet var ofta fullt med glada medlemmar och vi kände en trevlig gemenskap. 
   
  Det blev inte överfullt i hagen, så det var inga större problem med parkerings-dirigeringen, därför kunde vi träffvärdar ägna oss helt och hållet åt att umgås och trivas, för det är vad man gör tillsammans med alla i Mustangklubben.
   
  Vi vill passa på att tacka alla som kom och förgyllde vår dag både på träffen och den efterföljande cruisingen, då även nyare bilar fick lov att åka.
   
  Med vänlig hälsning träffvärdarna Malin Sjödin, Tommy Persson, Christer och Marie-Louise Winblad
   Se mer bilder i vår Facebookgrupp; Mustangklubben Värmland-Örebro
  Milo
  2017-09-30
  Det närmar sig vinter, dom flesta löven har blåst av träden. Dagarna börjar bli kyliga och på nätterna kryper det under noll. Här tog vi sista turen med mustangen för nån vecka sedan och nu står den undanställd till nästa år. Men det är med värme och glädje vi tänker tillbaka på vår sista bilträff för denna säsong.
  Dagen för vår avslutning hade kommit. Vi vaknade tidigt upp till en grå, ganska kall morgon med regnet hängande i molnen. Men vi lät oss inte nedslås av det och vilken dag det blev sen, en otroligt fin höstdag med värmande sol!
  Avslutningen hade vi valt att lägga i Kopparberg, samtidigt med den årliga Köppebärsmarken som drar upp till 20000 besökare under hela helgen.
  Vi packade bilen full och drog i väg för att komma igång med att resa tält, flaggor och duka upp kaffe, kokosbollar och godis. Till hjälp hade vi Ylva och Bertil Richter från Guldsmedshyttan.
  Strax före 10:00 rullade första bilen in, Finn Persson med hustru hade åkt ända från Åmotsfors. Inte långt efter fick vi besök från vår grannregion Gävle/Dala med Bengt-Inge "Binge" Larsson i spetsen, han hade lockat med sig 7 bilar.
  Efter det fortsatte det rulla in bilar under hela dagen från alla delar av vår region och tillslut hade vi lyckats knöla in 31st mustanger. Vi blev glatt överraskade att så många dök upp då säsongen började lida mot sitt slut.
  När dom flesta försett sig med kaffe så blev det lite fria aktiviteter, vissa valde att besöka marknadsområdet, andra stannade kvar för att umgås med mustangvänner och förbipasserande som kikade runt på våra fina bilar. Var faktiskt många som valde att vika av in till oss på sin väg till eller från marknadsområdet, väldigt roligt att vi väckte sådant stort intresse. Niklas hade även raggat ihop en del andra entusiastbilar som stod uppställda inne i verkstaden för allmän beskådan. Ett stort tack vill vi rikta till Hans Larsson, Åsa Wennberg, Jimmy Hedman, Fredrik Heiser och Anna-Lena Danielsson för lånet av bilarna.
  När klockan närmade sig 12 så lyckades vi få fart på grillen och kålsoppan stod på värmeplattan. Jag tror att alla lät sig väl smaka av hamburgare, korv och kålsoppa för det kändes som om kön aldrig tog slut.
  Efter två timmar vid grillen så var det dags för prisutdelning, vi hade valt att dela ut lappar vid ankomsten som man sedan fick lämna in för att få delta vi vår utlottning av finfina priser som sponsrats av Grufman och Autoexperten. Just detta verkade som om det var ett uppskattat inslag då uppslutningen runt tältet var stor. Vice ordförande Malin Sjödins dotter Tilda, fick det stora uppdraget att lotta ut priserna med hjälp av Niklas.
  När prisutdelningen var klar så valde en efter en att droppa av. När vi senare packar ihop känner vi oss otroligt nöjda över en lyckad bilträff med många glada människor, skratt och diskussioner.
  Tack alla ni som gjorde detta till en dag att minnas! / Niklas Bäcker och Sofia Engblom.
   Se mer bilder i vår Facebookgrupp; Mustangklubben Värmland-Örebro

  Milo
  2017-09-09
  Nio mustanger samlades vid Wasabröds fabriksbutik i Filipstad, en gråmulen septemberdag då regnet hängde tungt i luften. Efter lite inköp av knäckebröd och pasta åkte vi vidare till Bergsskolan för att få se skolans ”stenhimmel”.

  Vi fick en unik chans att besöka Bergsskolans mineralmuseum. Bergsskolans grundare Franz von Schéele, lade år 1830 grunden till skolans mineralsamling. Samlingen innehåller i dag c:a 24 500 stuffer utställda och förvarade i 106 inglasade montrar och skåp.
  När vi sett samlingen åkte vi vidare norr ut mot Lesjöfors för att ta ett lunchstopp på Café Stationshuset, som även har en liten fin butik för inredning och kläder.
   
  Mätta i magen tog vi oss sedan till Lesjöfors fjädrar för ett studiebesök i fabriken. Lesjöfors är en ledande fjädertillverkare, vars fjädrar används inom i stort sett hela industrisektorn. Det kan vara kraft, pappers- och massaindustrin, men också offshore, automation och infrastruktur.


   
  Därefter besökte vi Lesjöfors museum, ett arbetslivsmuseum, som speglar samhällets 300-åriga historia. Här har vi ett museum utöver det vanliga.

  Allra sist tänkte vi stanna till vid Långbans gruvby en av världens mineralartrikaste plats vilken även är födelseplats för bröderna John och Nils Ericsson. Tyvärr regnade det så vi beslutade oss för att avsluta resan med fika hemma hos oss i Filipstad.

  Stort tack till er som trotsade det dåliga vädret denna höstresa/ Marie-Louise och Christer Winblad
  Se mer foton på vår Facebook grupp Mustangklubben Värmland-Örebro.

  Milo
  2017-06-03
  En gråmulen lördags morgon i början av juni var det dags för mig att vara träffvärd i CMC för första gången på Classic Motor Festival i Ånnaboda. Men det är verkligen inte en träff som är ny för mig, jag har besökt den nästan varje år sen jag var liten och den tillhör en av favoriterna i årskalendern! Att den råkar vara i en annan region än min hemmaregion (Östra Götaland) spelade ingen roll, att tacka ja till värdskapet var en självklarhet!
  Så strax innan klockan 6 på morgonen åkte jag och mina föräldrar i samlad trupp från Motala i våra gröna Mustanger; pappas -67:a och min -97:a, mot Garphyttan och Ånnaboda fritidsområde. Med mig hade jag packat 30 påsar Ahlgrens bilar, för att välkomna Mustangerna till vår hage.
  Under dagen så slöt det upp många fina Mussar i olika omgångar, och vi snackade med många trevliga Mustangmänniskor, alla var inte medlemmar i klubben men förhoppningen är ju att vi inspirerade åtminstone några att faktiskt ta tag i att gå med i vår fina klubb...
  På grund av att vädergudarna inte direkt log mot oss så hann jag inte bli av med riktigt alla godispåsar innan det blev dags för oss att rulla hemåt framåt eftermiddagen, men att det ändå dök upp runt 25 bilar tolkar jag som att det inte bara är jag som gillar Ånnabodaträffen och tycker den är värd att besöka. Duggregn eller inte.
  Jag tackar för att jag fick förtroendet att representera klubben och region Örebro/Värmland, hoppas vi ses på fler träffar framöver!
  //CMC3768, Sara Helgesson
  Se mer bilder i vår Facebookgrupp; Mustangklubben Värmland-Örebro
  Milo

  Löa nostagidag

  Av Milo, i Värmland/Örebro,

  2017-08-26
  Löa bil & mc träff gick av stapeln 26 aug i år.
  Nytt för i år var att mustangklubben hade en egen hage och dessutom en egen pokal för "bästa mustangen.


  Det var 17 mustanger som samlades i strålande solsken och tävlade om årets fina pokal som Sten Andersson från Lindesberg vann med sin fina röda mustang cab -65. Stort Grattis.


  Ett stort tack till alla som kom och hoppas att ni tyckte att det var lika trevligt som vi.
  Mustangträffen på Löa nostalgi dag har vi tänkt skulle bli ett återkommande arrangemang dock är datumet för 2018 inte spikat ännu.

  Tack Löa Bygdegårdsförening för sponsring av den fina pokalen.
  Ylva och Bertil Richter
  Se mer bilder i vår Facebookgrupp; Mustangklubben Värmland-Örebro

  Milo
  2017-07-22
  Lördagen den 22:e Juli var så dags för årets upplaga av Arvika Yankee Car Meet i Arvika Folketspark.
  I år fick vi ett strålande solsken hela dagen som besöktes av 28 st Mustanger av blandade åldrar, dom flesta kom från Värmland men även en del Norska Mustanger kom precis som vanligt.
  Vi hade vår hage med tält och lite tilltugg som kaffe och godis och det blev många timmars bilsnack i vår hage.
  Vi lottade ut 10-priser bland dom besökande mustangerna och det är alltid lika uppskattat bland besökarna.
  Träffen blev lyckat även i år och vi vill tacka alla som kom med sina bilar och hoppas att vi ses igen nästa år.
  Mvh Thomas Fors & Olle Ramström Träffvärdar.
  Se mer bilder i vår Facebookgrupp; Mustangklubben Värmland-Örebro

×