Jump to content
 • Värmland/Örebro


  Milo
  Här kommer kalendern för säsongen 2019
  Ta en titt på hemsidan eller Facebook lite då och då ifall någon träff ändrats.
  Har du funderingar om någon träff så är du varmt välkommen att kontakta våra duktiga träffvärdar. 
  Utan våra träffvärdar inga träffar. Det är riktigt roligt att vi fått in nya träffvärdar med nya arrangemang i år.
  Har du någon idé eller känner för att hjälpa till?
  Då är du varmt välkommen och kan kontakta regionsansvarige Niklas Bäcker så tar han hand om dig.
  Vi ses i sommar!
  Träffkalender 2019.pdf

  Milo
  Vi besöker bil museet World of Classic i Stockholm 9 februari 2019.
  https://www.worldofclassics.se/
  Tre platser kvar i bussen!
  Funderar du på att följa med så boka dig redan idag. 🙂
  OBS Anmälan är bindande och görs på SMS till 0703 - 95 02 02 Glöm inte namn och antal platser.
  Du kan naturligtvis ringa på samma nummer, om du undrar över något ( kvällstid).

  Vad kostar det, jo endast 360:- per person (buss, inträde och guide).
  Betalning sker via Swish till 070-45 46 246, glöm inte att ange namn och påstigningsplats.
  Upphämtningsplatser; Arvika busstation.  06.30 Vikenekorset. 06.45 Kil. Resecentrum  07.15 Karlstad. Sonnelids möbler. 07.30 Karlskoga. Resecentrum.  08.30 Örebro. Resecentrum. 09.15   Stopp på vägen: Brunch i Arboga Götlunda på hemvägen för mat På museet har vi bokat en guide som visar oss bilarna tills vi tröttnar...

  Välkomna
  Träffgruppen Värmland/Örebro Classic Mustang Club Sweden

  Milo
  2018-09-01
  Det är andra året i rad som vi har en mustangträff samtidigt som Löa Bygdegårdsförening anordnar sin årliga Löa Nostalgisk bil och mc träff.
  I år blev det lördagen 1 sep, solen sken så det blev en varm å härlig höstdag med ett 20 tal mustanger i hagen.
  Här kan man träffa likasinnade människor för att prata bilbygge, se andra vackra bilar även europeiska fordon samt vara med å rösta fram årets finaste bil på träffen som i år gick till Sune Forsman från Smedjebacken med sin fina häftiga mustang -06.
  Jättestort Grattis till den pokalen!!
  Sedan var det dags för mustangernas egna pokal som Mikael Marmarowski från Storå vann, med sin snygga svarta mustang -65a.
  Stort grattis till dig!!
  Det var jättekul att det var 2 mustanger som fick pris i år av de ca 200 övriga fordon som hade tagit sig en utflykt till vackra Löa.
  Nytt för i år var också att man kunde gå en guidad tur i Löas järnhytta som blev mycket uppskattat och som kommer även nästa år vara öppen för besök.
  Tack alla som kom och gjorde dagen fantastisk, nu ska vi planera för nästa års träff.
  2019 års Löa Nostalgisk bil och mc träff kommer att hållas lördag 31 augusti.
  Hjärtligt Välkomna då//Ylva och Bertil Richter
  Se mer bilder i vår Facebookgrupp; Värmland-Örebro Classic Mustang Club Sweden

  Milo
  2018-08-18
  Strax efter kl 10:30 på lördagsmorgonen anlände vi för att förbereda dagens första aktivitet. Himmelen var täckt av moln, både ljusa och mörka.
  Vad skulle det bli för väder idag?
  Hur många kommer?
  Det dröjde inte länge förrän det började mullra kring Råda rastplats, det var inte åskan som säkert folket i Råda trodde. Det var mullret från 20 st Mustanger från begynnelsen och upp till moderna modeller som fyllde parkeringen.
  I väntan på ev. eftersläntrare så hade vi förberett korvprovning från Hemgårdens Chark som har sin fabrik i Råda, så det var verkligen närproducerat.
  Sen åkte vi i samlad trupp ca 1 mil in till Hagfors och Monica Zetterlundmuseet, ett mysigt museum som får en att minnas tider som varit. där finns numer också en utställning om Järnverket som fyller 350 år i år.
  Efter det gick turen vidare genom Hagfors och efter ca 2 mils åkning anlände vi Hos Kenneth Olsson i Ekshärad, Där visade han upp sitt privata museum som är en samling och blandning av det mesta från förr. Fordon, konst, kuriosa med mera som genom flera generationer har införskaffats/sparats och blivit detta fina museum.
  Vi tackade för visningen och mullrade iväg till Sun Dance Ranch som ligger alldeles intill Klarälven. Där satte vi oss till bords och beställningar togs upp på diverse mat och dryck, en lyckad avslutning på dagen trots att det började regna när vi åkte hem.
  STORT TACK! till alla som kom och gjorde detta till en rolig dag med fina bilar, trevligt folk och nya bekantskaper.
  Mattias Bäcklund
  Se mer bilder i vår Facebookgrupp; Värmland-Örebro Classic Mustang Club Sweden
  Milo

  Dagstur i Nora trakten

  By Milo, in Värmland/Örebro,

  2018-07-21
  Lördag 21 juli samlades 13 st Mustanger på Nora Torg för vidare avfärd till Grythyttan och Måltidens hus, där vi åt lunch och tittade på omgivningarna, sedan åkte vi vidare till Bredsjö Mjölkfår och ostcafé där vi såg på fårmjölkning och hade möjlighet till fika och inköp av den speciella blåmögelosten.
  En härligt solig dag då vi med cab inte hade uppe taket på hela dagen.
  //Ida Kleist Andersson
  Se mer bilder i vår Facebookgrupp; Värmland-Örebro Classic Mustang Club Sweden

  IMG_5888.MOV  Milo
  2018-07-21
  Lördagen den 21:e Juli var det dags för ännu ett Arvika Yankee Car Meet i Arvika folketspark.
  Vi hade som vanligt en egen hage på träffens bästa plats.
  Trots en väldigt varm dag kom det 22 st Mustanger till träffen av dom var 4 st från Norge.
  Vi bjöd på fika under dagen och lottade ut några vinster till dom deltagande Mustangerna.
  Senare på eftermiddagen avslutades allt med en lång cruising sträcka genom Arvika men många hundra bilar på gatorna.
  Tack till alla som kom på träffen för att ställa ut med även ni som besökte träffen.
  Ses igen nästa år!
  Mvh Thomas & Olle
  Se mer bilder i vår Facebookgrupp; Värmland-Örebro Classic Mustang Club Sweden

  Milo
  2018-07-14
  Träff i tropisk värme
  Sommaren 2018 slår värmerekord och i samband med träffen infaller tropisk värme i Sverige.
  Det är inte många minuter regn som fallit under senaste månaderna och marken är gnister torr med mycket hög brandrisk i skog och mark. Värmland och stora delar av Sverige har eldningsförbud och många bränder pågår runt om i Sverige. Vi riggade upp en ruta för rökare och laddade upp med alla brandsläckare vi kunde komma åt. Skönt att veta att Karlstads räddningstjänst ligger ett par hundra meter från vår träff.
  Norra fältet är vanligtvis en stor grön gräsyta kantad av tallskog men i år är fältet brunt som en dammig öken. Risken för superdammoln efter bilarna är stor men Karlstads kommun har tänkt på oss och vattnat infartsvägen.
  Det är inte ofta vi har en så fantastisk sommar med massor av åka ”ned-cabbat” möjligheter men att arrangera en träff i super värme kräver lite mer av deltagare, besökare och alla funktionärer. Många parkerade och letade upp en plats i skuggan från träden som kantar fältet eller i vår fika hörna som vi ställt upp inne i tallskogen. Våra parkeringsvakter kämpade på ute på fältet under dagen och utan dem hade det inte flutit på så bra som det gjorde med parkeringen.
  Sveriges största Mustangträff
  I början av året träffades arrangörsgruppen för Värmland-Örebro och vi började planera för säsongens träffar. Olle Ramström ville gärna ordna en ren mustangträff för alla mustangägare i regionen för att prata mustang med varandra och även bjuda in alla mustangintresserade/icke medlemmar så de kan se hur trevligt vi har det i CMCS – Classic Mustang Club Sweden… och någon föreslog att vi skulle kalla det för Sveriges största mustangträff. Karlstads kommun lånade ut Norra fältet, vilket kan ta emot över 1 000 bilar, och resan mot Sveriges största Mustangträff började.
  Motgångar…
  Vi hade tidigt kontakt med en stor bilrelaterad sponsor men tyvärr tackade de nej tio dagar före träffen. Tanken var att ett par tävlingsbilar för bana skulle komma till träffen men tyvärr krockade vår träff med Street Week och vi fick återbud. Vi hade även en bromsbänk inplanerad och klar som tackade nej under juni månad men Olle letade upp en ny bromsbänk som tyvärr fick tekniska problem dagarna före träffen. En stor bilrelaterad tidning skulle komma till träffen om det blev bra väder och det blev bra väder men ingen reporter dök upp. Vi har haft kontakt med väldigt många mustangrelaterade företag för visning/försäljning på träffen men tyvärr har möjligheten inte funnits att delta i år men nästa år…
  Det löser sig…
  När man har en stor Mustangträff vill man såklart visa nya modellen så en av arrangörerna köpte en ny mustang 2018 som skulle levereras i maj, tyvärr har leveransen fördröjts men han fick en lånebil att visa upp på vår träff. En väldigt viktig del av träffen är att hålla med servering och vi tog tidigt beslutet att leja ut detta vilket gick i lås någon vecka före träffen. Dock rådde eldningsförbud och att grilla hamburgare var inte att tänka på men Olle letade upp ett elektriskt stekbord och löste det…
  Dagen D…
  Redan på fredagen markerade vi upp parkeringen och skyltade till träffen samt så till att toaletterna kom på plats. Lördag morgon kom, så även värmen och solen var tidigt på plats. Dagen skulle börja tio men straxt efter nio började första bilarna rulla in och redan klockan tio var många på plats.
  Utställarna Hartmans Ord och Bild, BRL Karlstad, Arena Reklam, V8 shopen var tidigt på plats.
  Totalt samlades 260 mustanger i hagen på Norra fältet. Mustanger av alla versioner och årsmodeller, bilar i bruks- och utställningsskick, i massor av olika färger med andra ord ett roligt fält att gå runt på.
  Mustanger från hela Sverige och lite till (Norge); Skåne i söder, Piteå i norr, Norge i Väst och Stockholm i öst. Du som inte var på plats kan se film från träffen på Youtube och bilder på Facebook.
  Vi valde att ha valfri entré, deltagarna fick ge vad de tyckte träffen var värd. Tanken var att få in bidrag för att täcka våra utgifter vilket gått i mål om vi inte tappat sponsorn.
  Olle Ramström vår träffgeneral hälsade alla välkomna och berättade om dagen och träffen. Malin Sjödin, vice ordförande CMCS pratade om klubben och Niklas Bäcker, regions-ansvarig berättade om vår region Värmland-Örebro.
  Christer Winblad informerade om MHRF-försäkringar och gjorde även en MHRF besiktning av en medlemsbil. Niklas valde ut ett antal bilar som fick komma fram och bli ”intervjuade” av Olle.
  Träffen avslutades med utlottning av priser på de registreringslappar som lämnats in och sist lämnade vi ut Chips-påsar till deltagare i tipspromenad.
  Cruising till Café Freja
  Vi fick förfrågan om någon kvällsaktivitet tidigt under sommaren. Det var inte tänkt att vi skulle göra något mer än träffen på dagen men vi nappade förstås och sydde ihop en cruising utmed Klarälven mot Kil där vi avslutade med mat på Café Freja vid Frykens strand.
  Tyvärr var det inte många som nappade på erbjudandet men vi som var med hade en mycket trevlig avslutning på en lång mustangdag.
  Stort tack till alla träffdeltagare, besökare, utställare för en fantastiskt lyckad och trevlig dag!
  Extra tack till alla funktionärer utan er ingen träff!
  Och stort tack till Ramströms Tryckeri för allt arbete och tryckmaterial samt sponsring, tack till Hartmanns Ord & Bild, Kopparbergs bil & mc, SMA Mineral AB, OLW för sponsring.
  Träffarrangörer: Olle Ramström, Thomas Fors, Niklas Bäcker, Carl Skoglund, Christer Winblad och Marie-Louise Winblad.
  Text; Marie-Louise Winblad
  Bilder; Marie-Louise Winblad, Hampus Winblad och Guy Hedling. 
  Se mer bilder;
  Regionens Facebook grupp; Värmland-Örebro Classic Mustang Club Sweden
  Träffens Facebook grupp; Sveriges Största Mustangträff
  Samt på Youtube; Sveriges största mustangträff Karlstad, Sverige 2018-07-14


   


  Milo
  2018-06-16
  Träffvärdar; Niklas Gustavsson, Mikael Karlsson
  Niklas och Mikael hade egen hage för mustanger under Street Freaks Summermeet i Karlskoga.
  Någonstans runt 25 mustanger rullade in i hagen en sommardag i juni.
  Se mer bilder i vår Facebookgrupp; Värmland-Örebro Classic Mustang Club Sweden×
×
 • Create New...