Jump to content

Glottis

Club Member
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Glottis last won the day on August 4 2016

Glottis had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

1 Follower

About Glottis

 • Rank
  Mustangfrälst

Members Information

 • CMC
  6291
 • Region
  V.Mälardalen
 • City
  Eskilstuna

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej hej Besiktade min Mustang 2a igår och då fick jag anmärkning på att neutral switchen inte funkar, dvs det går att starta med valfri växel i. Lite konstigt att dom anmärkte på det nu då det inte är nått nån har sagt nått om förut. (läs vidare och se att den inte funkat på väldigt länge) Hursomhelst, nu har jag börjat titta på problemet och jag har sett att kabelhärvan från switchen kommer upp vid gaspedalen och om jag mäter på två av dom så blir det kontakt mellan dom när parkeringen är i. Men nu är frågan vad det är tänkt att den ska bryta? Det är en startknapp inkopplad sen tidigare så jag gissar på att tändningslåset är trasigt, eller ja man får vrida 2 steg på nyckeln och sen startknappen för att aktivera startmotorn. För om jag kopplar kablarna i serie från switchen och med startknappen så startar den direkt jag lägger i parkeringen, och det är ju inte riktigt så det är tänkt Är det så att den ska kortsluta startsolenoiden när man har parkeringen i? All el är omdragen av tidigare ägare, så jag får inte så mycket ut så mycket av dom kopplingsscheman jag tittat på. Vi pratar Mustang II från 75 med C4 låda och 302.
 2. Som alltid kommer utförliga och bra svar från dig Per! uppskattas Oljan luktar som den ska, får ta och köra lite mer denna sommar så den får lite motion, för när jag tänker efter har den inte gått så många mil de senaste åren. Hur ser man vilket servo som sitter i? går det att byta utan att lyfta ner lådan? Vad kan man räkna med att en renovering kostar?
 3. Har en c4 låda i min Mustang II som växlar lite tveksamt mellan 2 och D Symptom: * Om jag spärrar lådan på 2an så växlar den kanon fint mellan 1 och 2. * I läge D så tvekar den mellan 2an och 3an. * gasar jag ordentligt så varvar motorn upp en 5-600 varv när den mellan 2 och 3, nått som kallas för "c4 2- 3 flair" om man läser på amerikanska sidor. * Om jag manuellt växlar så tvekar den fortfarande mellan 2 och D Det jag har gjort: * bytt olja och filter i lådan ej i turbinen utan bara det som rinner ur tråget. Biltema typ F hälldes i (http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Olja/Hydraul--och-transmissionsolja/Transmissionsolja-typ-G-2000022984/) den lilla fjädern bakom filtret sattes tillbaka. oljan såg bra ut och inga stora metallbitar i tråget. * Ny vakuum modulator, * båda banden spända enligt spec på verkstad. * Har mätt vakuumet och det ser helt ok ut. * Har provat med både lite mindre och lite mer olja i lådan, det är ett eftermarknads tråg som sitter där så jag vet inte om markeringarna på stickan är relevanta. Det är inget extra djupt tråg utan bara ett med plugg. Efter detta så funkar den lite bättre men inte helt ok. Funderingar: * Har kikat på lite bilder och trådar i efterhand på nätet och det verkar som att det ska sitta som en "kolv" på den fjädern under filtret, jag minns inte någon kolv utan bara en fjäder. Kan kolven sitta kvar i "loppet" eller kan det vara så att kolven saknas helt? vart köper man en ny "kolv"? * Kan det vara ide att göra några täta oljebyten för att "skölja ur" lite?
 4. Har kikat lite på olika alternativ till pallbockar då jag tycker dom är lite i vägen under bilen. Har hittat "race ramps jack stands" https://www.ddesign.nu/product/jack-stand-s-20cm-race-ramps-europe Dom ser väldigt smidiga ut och känns som att bilen skulle stå stabilare än på pallbockar. Någon som har testat? är dom värda pengarna? Finns det något billigare alternativ?
 5. Tänkte köpa nya tändstift till min mustang II. I den sitter det en 302a med lite vassare kam och 4 ports Holley. Nuvarande tändstift är Acdelco R85TS med okänd ålder. Förslag på vad jag ska köpa? Motorcraft?
 6. Härligt, ska bli intressant att följa.
 7. Jag kommer, siktar på att vara där fredag och lördag.
 8. Har köpt lite delar av den bilen vid ett tidigare tillfälle. Säljaren är bra, ibland lite långsam på att svara på mail. Men grejerna är väl paketerade och priserna rimliga.
 9. Såg riktigt fin ut den där. men dom kanske skulle fundera på att skaffa en liten nummerplåt bak på bilen. den där lösningen såg bara illa ut.
 10. Tack för alla vettiga svar.
 11. Godkväll Min mustang II är lite "baktung" och jag tänkte att jag skulle höja upp den lite, är inte ute efter nån superväghållning utan vill bara få lite bättre stuk på den. Har kikat lite på hi-jackers. Tex http://butik.arvikael-motor.se/index.php?route=product/product&product_id=1535 Åsikter? Eller finns det något annat enkelt och billigt sätt att få upp baken ett par tre centimeter?
 12. för dig som vill stanna kvar i västerås https://www.facebook.com/events/1783241128600011/?notif_t=plan_edited&notif_id=1478092046749436
×
×
 • Create New...