Jump to content

Glottis

Klubbmedlem
 • Inlägg

  41
 • Blev forummedlem

 • Senaste besök

 • Days Won

  1

Glottis last won the day on 4 augusti 2016

Glottis had the most liked content!

Omdömespoäng

2 Neutral

1 Följare

About Glottis

 • Rank
  Mustangfrälst

Medlemsinformation

 • CMC
  6291
 • Region
  V.Mälardalen
 • Stad
  Eskilstuna

Senaste Profilbesöken

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Som alltid kommer utförliga och bra svar från dig Per! uppskattas Oljan luktar som den ska, får ta och köra lite mer denna sommar så den får lite motion, för när jag tänker efter har den inte gått så många mil de senaste åren. Hur ser man vilket servo som sitter i? går det att byta utan att lyfta ner lådan? Vad kan man räkna med att en renovering kostar?
 2. Har en c4 låda i min Mustang II som växlar lite tveksamt mellan 2 och D Symptom: * Om jag spärrar lådan på 2an så växlar den kanon fint mellan 1 och 2. * I läge D så tvekar den mellan 2an och 3an. * gasar jag ordentligt så varvar motorn upp en 5-600 varv när den mellan 2 och 3, nått som kallas för "c4 2- 3 flair" om man läser på amerikanska sidor. * Om jag manuellt växlar så tvekar den fortfarande mellan 2 och D Det jag har gjort: * bytt olja och filter i lådan ej i turbinen utan bara det som rinner ur tråget. Biltema typ F hälldes i (http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Olja/Hydraul--och-transmissionsolja/Transmissionsolja-typ-G-2000022984/) den lilla fjädern bakom filtret sattes tillbaka. oljan såg bra ut och inga stora metallbitar i tråget. * Ny vakuum modulator, * båda banden spända enligt spec på verkstad. * Har mätt vakuumet och det ser helt ok ut. * Har provat med både lite mindre och lite mer olja i lådan, det är ett eftermarknads tråg som sitter där så jag vet inte om markeringarna på stickan är relevanta. Det är inget extra djupt tråg utan bara ett med plugg. Efter detta så funkar den lite bättre men inte helt ok. Funderingar: * Har kikat på lite bilder och trådar i efterhand på nätet och det verkar som att det ska sitta som en "kolv" på den fjädern under filtret, jag minns inte någon kolv utan bara en fjäder. Kan kolven sitta kvar i "loppet" eller kan det vara så att kolven saknas helt? vart köper man en ny "kolv"? * Kan det vara ide att göra några täta oljebyten för att "skölja ur" lite?
 3. Har kikat lite på olika alternativ till pallbockar då jag tycker dom är lite i vägen under bilen. Har hittat "race ramps jack stands" https://www.ddesign.nu/product/jack-stand-s-20cm-race-ramps-europe Dom ser väldigt smidiga ut och känns som att bilen skulle stå stabilare än på pallbockar. Någon som har testat? är dom värda pengarna? Finns det något billigare alternativ?
 4. Glottis

  Nya tändstift, vilka?

  Tänkte köpa nya tändstift till min mustang II. I den sitter det en 302a med lite vassare kam och 4 ports Holley. Nuvarande tändstift är Acdelco R85TS med okänd ålder. Förslag på vad jag ska köpa? Motorcraft?
 5. Glottis

  Aros vårmarknad

  Är det någon som ska dit? Och är det någon som varit där och kan säga om det är värt att åka dit? http://www.arosmotorveteraner.se/sidor/marknad.asp
 6. Glottis

  Motor byte

  Härligt, ska bli intressant att följa.
 7. Detsamma, ser fram emot att träffa "Kungen"
 8. Glottis

  Bladfjädrar till Mustang II

  Vad vart priset med frakt och allt?
 9. Jag kommer, siktar på att vara där fredag och lördag.
 10. Glottis

  Gummitätning till Mustang II

  Har köpt lite delar av den bilen vid ett tidigare tillfälle. Säljaren är bra, ibland lite långsam på att svara på mail. Men grejerna är väl paketerade och priserna rimliga.
 11. Glottis

  Ny Mustang II ?

  Såg riktigt fin ut den där. men dom kanske skulle fundera på att skaffa en liten nummerplåt bak på bilen. den där lösningen såg bara illa ut.
 12. Glottis

  Höja mustang II bak?

  Tack för alla vettiga svar.
 13. Glottis

  Höja mustang II bak?

  Godkväll Min mustang II är lite "baktung" och jag tänkte att jag skulle höja upp den lite, är inte ute efter nån superväghållning utan vill bara få lite bättre stuk på den. Har kikat lite på hi-jackers. Tex http://butik.arvikael-motor.se/index.php?route=product/product&product_id=1535 Åsikter? Eller finns det något annat enkelt och billigt sätt att få upp baken ett par tre centimeter?
 14. Glottis

  Power Big Meet 2017 + Lidköping = SANT

  för dig som vill stanna kvar i västerås https://www.facebook.com/events/1783241128600011/?notif_t=plan_edited&notif_id=1478092046749436
×