Jump to content

Linus

Medlemmar
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Linus

 • Rank
  Mustangfrälst

Members Information

 • City
  Helsingborg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej igen , våra vägar korsas allt oftare ;) den kommer till Stockholm med säsongen det vet du. Får se , löser det sig inte så kommer jag in till dig så löser vi det alldeles säkert :)
 2. Har även hört stt de kan vara så att original krängningshämmare slitits ut vid sänkning? Har därför beställt nya sånna oxå. Mvh
 3. Snor tråden lite! Har en 13GT med automat , bytte till 3,73a och fick det gjort av en bakaxel specialist. Har inga vinande ljud eller någonting men när jag byter mellan backen och driven så får jag IBLAND ett klonkande ljud. Från början var det hela tiden , nu bara ibland , men det kan variera. Har påpekat detta för specialisten och han har kollat axeln och bytt olja samt knäppolja 2 gånger. Oljan från grufman. Har även märkt att i medelhöga farter som typ 80km/h ca så i längre svängar när de blir lutning så uppstår ett vinande ljud när jag släpper på gasen. Annars helt tyst. Hade inte detta inan jag byte utväxling , så misstänker självklart det , men eftersom kardanen är slut i mittenlagret och eventuellt korsen oxå , och bromsarna slitna så trodde jag det kanske berodde på det, dåligt hjullager eller nåt men bakifrån kommer det. Har gått igenom alla skruvar osv. Nu är ny kardan beställt och även bytt skivor o belägg samt nedre länkarmar bak. Någon som vet om jag bör få axeln kollad av en annan kille möjligtvis? Bor i Skåne men kan ta bilen till allt längst ner i Skåne till Stockholms trakten. tackar så länge!
 4. Hejsan. Ganska ny medlem här blev medlem 2018 så fick givetvis mitt välkomstpaket för några dagar sedan. Min fråga är när kommer 1a upplagan av 2018 och info om alla träffar under 2018? Läser ovanstående och då skall 4 upplagan varit ute runt december (vilket är den jag fick nu tillsammans med kalender , medlemskort och en liten klibba) , så nästa kommer när? Mars?? Tack så länge!
 5. Jaha ja , nu klickar det! datorn , sct x4an eller min PC? Eller rent av bilens ”dator” ska ställas på mostvarigheten till Metric som ja för stunden tappat orden för..
 6. Perfekt , tack. Ska fixa detta så återkommer jag om några dagar , vart finner jag din mejl adress?
 7. Tack! Finns det någon guide på hur detta går till? Hur jag kopplar in och loggar osv? Hur sätter jag min dator i USA läge? Har aldrig själv användt den här apparaten att tillägga. Hur ska jag köra bilen? Som jag brukar , extra lugnt , trycka på lite eller varierat? när vi endån skriver och du verkar kunnig , har sett att man kan ställa om lådan (automat) och detta verkar ha blivit gjort då jag bad om det vid optimering men upplever att den ibland på WOT övervarvar på 5an , liksom varvar som fan så man får släppa lite inan den växlar. Upplever inte heller att den växlar fortare som jag bad om. Skulle vilja att växellådan växlar mer så som denna bilen när man ger WOT men vid vanlig körning lite mildare kanske? Hur går jag tillväga?:) tack på förhand!
 8. tjena allihop. har en 13 GT som jag för kanske max 1000 mil sedan bytte till CAI , Longtubes och x pipe med racekattar , och 3.73 utväxling på. dock efter att den varit på dynotest och optimering fick jag endast ut 32hk mer vilket är min första fundering om allt verkligen står rätt till? ( org på samma dyno hade den 418hk , samma dyno efter byte av delar 450hk) har sett många andra göra samma byten av delar o dom landar på mycket högre effekt.. nån som har tips hur jag kollar att allt står rätt till o att bilen går så bra som möjligt? kan även säga att jag fick med en sct x4 efter den varit hos optimeraren. Det som stör mig mest är gasresponsen , när bilen är kall o chokar så svarar den ruskigt bra , när bilen sen börjar komma upp i temp är där fortfarande ett litet dödläge , första centimetern på gasen händer det inte alls mycket på.. det är mycket liten reaktion.. sedan rusar den upp högt i varv. Dock tycker jag inte att den har mycket vassare respons än original? trampar jag till snabbt på gasen kanske halvgas så känner man att där är en liten "ketchup effekt" liksom samma ketchup effekt kommer ibland , rätt sällan vid vissa stopp så som rödljus etc. det är inte den där testosteronstinna hingsten som reagerar direkt när man rör gasen... vill ha den lite mer känslig om man säger så. saker som även har hänt är att när bilen ibland stått en längre tid så luktar det väldigt mycket bensin och den får ett stackande ljud i 3-4 sekunder på choke , nästan så den dör ( en enda gång har den till och med dött) för att sedan rusa upp lite och gå rent. en annan gång när jag körde inom affären påvägen hem så kommer jag ut och hoppar in som vanligt och ska starta , var på bilen inte startar.. försöker 2-3 gånger 3dje gången tände den snabbt till för att direkt dö... så provade låsa bilen och sedan låsa upp igen och sen vänta ett tag o försöka igen , bara någon minut senare startar den som vanligt´. kan även tillägga att jag körde bilen en del mil inan jag lämnade den på dyno , dvs med helt fel soppamängd vilket gjorde att bilen drack ganska mkt , och dynokillen sa även det att den surade ner sig när han provkörde.. min tanke o fråga är , kan det på så kort tid vara att man fått skit på spjäll o MAF ? eller borde jag leta på andra ställen först? eftersom jag upplever att gasresponsen är samma som original så vet jag inte om man på något vis kan kolla i sctn att han optimerat efter spjällhuset? eller om jag ska börja med att rengöra och återställa spjällhuset. tack på förhand
 9. Funkade den bra? Hur fungerade justerskruvarna? Har själv nyss köpt likadan att ta signal till mitt 4 kanals slutsteg med.
×
×
 • Create New...