Jump to content

Mustangmike

Klubbmedlem
 • Inlägg

  317
 • Blev forummedlem

 • Senaste besök

 • Days Won

  18

Mustangmike last won the day on 18 januari

Mustangmike had the most liked content!

Omdömespoäng

71 Excellent

About Mustangmike

 • Rank
  Mustangälskare
 • Födelsedag 1960-05-18

Medlemsinformation

 • CMC
  5697
 • Region
  Ö.Mälardalen
 • Stad
  Täby
 • Intressen
  MC, Bilar, m.m.

Senaste Profilbesöken

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Lite fler bra ha grejer dök upp...
 2. Intressant med melassbadet, det är ju socker...ska det inte vara surt bad med citrinsyra. Kan du utveckla?
 3. Bilen borta...står säkert i något finstilt att dom inte ansvarar för sina gärningar och att det är kundens försäkring som ska träde in...och där står det att t.ex stöld inte gäller eftersom ingen vet och dessutom är nycklarna överlämnade och Ford kör på juridiken. Och vem ska stå för självrisken om nu försäkringsbolaget mot förmodan skulle stå för kalaset? Fy vilken story.
 4. jisses vilken mardröm, uppdrag granskning vetja?
 5. Snyggt med skivor och oken, det där svarta på bromsytan är det någon keramiskt typ som är tänkt ska sitta kvar även efter första provturen?
 6. Rejält bygge, Torque Arm, hur mycket ska du ladda på....
 7. Appropå diskussion om dess nytta och to be or not to bee
 8. Den slangen är ren och utan kladd dom gånger jag lossat den. Men jag ska ändå kolla i insuget vid tillfälle, om inte förr när hela maskinen ska ju ur när nya blir klar. Det kan ju vara så att fällan förarsidan inte är 100% ig på att avlägsna oljan ur dimman. Men oavsett tryckskillnaden före efter spjället så får du en ejektorverkan i det röret som sitter i luftflödet av fullt öppet spjäll. Men det kanske blir för lite i kombination med för frisk motor i övrigt
 9. Ahaa har inte funderat närmare på hur det är tänkt. Men....Om man nu har ett visst blowby i maskin av någon anledning och bra spjällöpning (tänk bankörning där det blir mycket fullgas) kommer det sugas in vevhusgaser den vägen också om det inte finns backventil. Appropå vevhusgaser och tankventilation så tror man kanske inte det, men dessa två står för ganska stor del av utsläppen på gamla bilar (och väldigt stor del på nya moderna effektivt avgasrenade motorer om dessa sätts ur spel) jämfört med nya.
 10. En grej jag funderat på är om det fortfarande kommer olja i insuget från andra sidan, har inte kikat efter i insuget sedan jag gjorde rent och satte dit fällan på förarsidan för två säsonger sedan, men noterat i efterhand att det även säljs fällor till passagerarsidan.
 11. Har en liknande fast mindre historia och det blir några matskedar /100 mil om man kör som folk, råkade prova en gång men för mig blir det nog dubbelt, jag häller tillbaka i påfyllningen.
 12. Hmmm, nu blir man sugen, Tre sköna banor. Mantorp har jag kört Mussen på, riktigt kul, Hård snabb och tuff bana både med Bil och MC. Gelleråsen är nog kanske ändå favoritbanan som skulle vara kul att testa med Mussen. Med MC är den galet kul och innehåller allt. Sköna S-formationer, högfartsböjar med knorr, knixar, hårnål och bakraka där man powerwheelar två växlar och sedan backar av rullen lite så man hinner få ner framhjulet innan snabbvänstern, omläggning och dubbelapex högern under full acceleration och ut på rakan igen. Kinnekulle är riktigt bra också. Mycke sväng och upp å ner som ger ett skönt flow med MC. Den har dock ett farligt men härligt parti i den blinda vänsterböjen efter portalen och in under bron som orsakat många olyckor under åren och är bl.a. anledningen till att den inte är godkänd för MC tävling. Det är den enda banan med en kurva i Sverige där man kan köra knäskrap i +200. All måste dock stämma, inte för mycket trafik och fritt framåt, och rätt mental mode. Efter rakan, rätt placering långt till höger innan och sedan vräka ner hojen in mot blinda apex och toucha knäet när man sveper längst armcorräcket .. hålla tight för att klara utgången, räta upp för hård inbromsning och upplägg för för ingången till kvarnkurvan, först där är man hemma och kan relativt sett mysa runt i ett långt skönt nerlägg och lägga upp placeringen för nästa skoj, bra utgång och lilla krönet med kort wheelie ner under bron in i snabb vänster med inbromsning in i tighta högern, bottna fjädringen och skrapar kåpan innan omläggningen till vänstern upp mot krönet och TV Kurvan med omläggning, på krönet och lätt acceleration i backen ner till höger innan inbromsning och högern ut på rakan igen. Det är även en bra nybörjarbana som erbjuder mycket skoj även i låga farter och man kan flowa runt rätt fort på bara en växel utan att bromsa. Alla introduktionskurser till bankörning i Ducatiklubben sker på Kinnekulle just av den anledningen. Men strikta regler vad gäller fart och omkörningar efter rakan. Undrar hur Mussen tar sig i alla lastväxlingarna.
 13. Det jobbigaste är när man köpt en bil av en smutspelle. Motorrum är ju oftast rätt lätt jämfört med bromsar och fälgar som tar timmar att få rent och snyggt. Men har man väl rengjort allt i motorrummet noga en gång räcker det med lätt och försiktig avsköljning med vatten några gånger per säsong för att avlägsna damm och pollen som kommer in. Motorn tar jag oftast med ljummen motor, som då torkar snabbare och blåser bort vattnet efteråt med tryckluften, startar motorn för att torka bort det sista, gärna köra en liten sväng runt kvarteret för att blåsa torrt hela bilen och eftertorka vid behov, kommer alltid fram vatten som annars ger fläckar hur noga man är torkar med skinnet, bromsar även skivorna torra så man slipper knäcka loss beläggen från skivorna om man bara kör in i garaget med blöta roströda skivor. Bromsar och fälgar är ett ständigt slit tycker jag som kräver ett gäng borstar och pillande för att komma åt, även avfettning emellanåt under säsongen. Byter hjul emellanåt efter humör då får dom oftast en ordentligare rengöring när hjulen är av.
 14. Snyggt, passar skivor från gen 6 på gen5 rätt av med offset och bulthål till oken?
×
×
 • Create New...