Jump to content

Mustangmike

Club Member
 • Content Count

  454
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

Mustangmike last won the day on October 4

Mustangmike had the most liked content!

Community Reputation

100 Excellent

About Mustangmike

 • Rank
  Mustang lover
 • Birthday 05/18/1960

Members Information

 • CMC
  5697
 • Region
  Ö.Mälardalen
 • City
  Täby
 • Interests
  MC, Bilar, m.m.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Cool med spansk låda på elbil, "you can put in any gear you want and get more torque than you ever will need" "The clutch and gearbox gives you the feeling of driving a Mustang" ...låter som ett bra koncept .... BEAST Mode =1000 Mustanger i full galoppp
 2. Hur menar du nu, det blir ju mer rök med fyrhjulsdrift https://www.motor1.com/news/181501/ken-block-pikes-peak-video/
 3. Bra tips, ska kolla upp min ventil för det droppade lite i våras från ingående axeltätningen när jag började köra men det minskade snabbt och upphörde i princip helt så jag antog det bara var för att bilen stått oanvänd, likaså med en bakstötdämpare som också repade sig själv men den ska kollas upp närmare i vinter.
 4. Samma regler för alla bilar oavsett, Svensksålda Gen 6 från 2015 som Ford säljer är naturligtvis i utförande så dom uppfyller EU norm och helfordonsgodkännande vid leverans. Övriga är importerade och anpassade till första regbesiktningen och ibland därefter återställda till US originalutförande av estetiska eller principskäl och ( gissningsvis ) i vissa fall ekonomiska skäl av firmor som har en uppsätning "besiktningslampor" som används temporärt till alla bilar. Undantaget som bekräftar regeln är Flyttgodsare som tillåter en hel del avvikelser.
 5. Nu kanske jag är ute å cyklar men det ser ut som du har en kant på locket med slitage från kammen i centrum vilket skulle betyda att kammen ryms och du kommer dikt mot kanten. Men det viktigaste måste vara att kammen hamnar i rätt läge axielt som Per påpekade så att fördelaren får korrekt drivning.
 6. Minns att dom nämnde nåt på första besiktningen efter jag köpt bilen, dom tre senaste har dom inte kommenterat att dom lyser.
 7. Det har börjat hända lite i garaget med motorprojektet. Det tog lite tid att reda ut alla frågetecken med alla delar och sedan alla maskinjobb på blocket, vevaxel, kolvar, ringar. m.m. Började med borrning och däckning av block förra hösten men det kändes inte bra efter att han gjort nån tabbe och tagit för mycket på däckhöjden så tog hem grejorna och byte maskinshop till Blenco som fick kolla upp alla mått och toleranser och göra balansering av vev och fila in ringarna. Kan verkligen reckommendera motor Fredde på Blenco som är proffsig, erfaren och känns trygg och fötroendegivande genom hela processen. Mycket huvudbry, problemlösning och faktasökning och mailande med leverantörer i USA under höst 2018 till somaren 2019 innan allt kunde verifieras eller fattas beslut om väg frammåt. Lärde mig snabbt att inte ta något för givet bara för att man köpt nya delar, precis allt måste kollas och verifieras. Man har liten nytta av att eventuellt kunna bevisa i efterhand att en detalj var fel och orsakade att motorn rasat. Jag har brutit ihop ett antal ggr och undrat om jag tagit mig vatten över huvudet med detta projekt men kommit igen och låtit det få ta tiden att reda ut. Detta gör jag för att det är kul och det måste kännas rätt hela vägen. Jag har ju ingen brådska egentligen eftersom jag har en fungerande Musse jag kan gasa och ha kul med under tiden. Lite otippat men Ford Racing delarna har varit det som vållat mest huvudbry, att det är rätt och riktigt och passar i kombination med andra delar och ibland har delar modifierats och anpassas för att bli bra i slutändan. I Söndags ansåg jag mig klar med allt och alla förberedelser och det var dags att börja montera ihop grejerna. Känndes lite läbbigt att ta detta steg efter allt, så jag tog en bild först.
 8. Kanon, stort tack Stefan. Då är det bara resten kvar att göra på den för mig
 9. Det är mycket som ska stämma för att det ska klicka till. Dimension, typ, färg, däckshöjd, sänkning på bilen och rätt offset eller spacerplattor för att få ut dom i kanten. Den här tycker jag har det där lilla extra som gör att den ser snabb ut fast den står still. Peter/förvetet har också en snygg kombo men det är ju helt andra färger med orange bil och svarta fälgar. En annan viktig detalj som är svår att få till men om man tvekar mellan två, välj den som har minst ekrar och inga dumma kanter som samlar bromsdam för att förenkla tvättandet.
 10. Det blev ju en kul upplevelse med resan till Mustang Nationals i Ronneby som jag inte skrivit om här ännu. Lägger in länken till det jag skrev om i den tråden så blir det iallafall rätt tidsordning på händelserna här innan jag lägger till mer som hänt.
 11. Man kan lägga hur mycket som helst på att lackbehandla en bil verkar det som. Själv kör jag med en modern hokuspokussoppa från Maguire kallad detailer. Jag och polarn delade på en 5l dunk koncentrat på Västerås Powermeet för tre år sedan. Den kostade 500:- och är avsett för lackbehandlings proffs och säljs normalt inte i butiker. Samma soppa säljs i utspädd form på sprayflaskor för runt 100:- , gissar dom innehåller max 1dl koncentrat. Säljaren påstod även att denna var bättre än den som säljs till konsument, har inte provat den svindyra utspädda man kan köpa i butiker så det har jag ingen uppfattning om. Soppan är iallafall helt fantastisk bra, mina 2,5 liter koncentrat har jag förbrukat ca hälften av på tre år. Man duschar på i utspädd form med sprayflaska och torkar med mjuk trasa, väntar en stund och tar en ny torr ren trasa och efterpolerar. Bilen blir hal och len och löjligt bra vattenavstötande yta.Jag behandla min bil i juni och på Mustang National i Ronneby var det få bilar som hade lika mycket jämna fina vattenpärlor över hela bilen på morgonen. Även om jag kört längre sträckor i regn räcker det oftast med försiktigt högtryck och skinna för att bilen ska bli blank å fin igen. Insekter i fronten släpper också lättare, envisa typer eller om det gått månader sedan ja la på brukar jag spraya med detailer och låta dom marineras innan dom torkas bort. Man kan även torrtvätta med det men det gör jag personligen väldigt sällan och bara på lätt dammig bil. Som lackbehandling bedömer jag det var snäppet bättre och hållbarare än finvaxer men till en tiondel av mödan att behandla. Lägga på detailern och efterpolera för hand med trasa tar max 20 min. Sen att den är är turkosblå till färgen och doftar jordgubb i garaget gör inte saken sämre. Jag använder den till det mesta numera, fälgarna, MTBn som gör att leran lossnar lätt och egentligen allt som har nån yta som ska skyddas.
 12. Jösses stäm dom. ..avsiktligt och medvetet Indirekt vållande till annans död
 13. Opps, påminner lite om den eu konvertering av bakljusen som var gjord i min bil vid SJBn, fast på den du hittat ser lödningarna bra ut och egentligen är det en isolerings och informations/markeringsfråga så att man snabbt får info om ändringen. Nyfiken vilken airbag och syftet, kan ju varit för att någon kört bana och använt annan ratt och eller stolar, glömt eller struntat i att ändra tillbaka.
×
×
 • Create New...