Jump to content

Mustangmike

Club Member
 • Content Count

  359
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Mustangmike last won the day on June 7

Mustangmike had the most liked content!

Community Reputation

78 Excellent

About Mustangmike

 • Rank
  Mustang lover
 • Birthday 05/18/1960

Members Information

 • CMC
  5697
 • Region
  Ö.Mälardalen
 • City
  Täby
 • Interests
  MC, Bilar, m.m.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Prova att läsa det som per skickade länken till
 2. Kul story, kan det vara så att ägaren bytt belägg själv och inte dragit bultarna ordentligt Jag har sagt det förr, Mustang är ingen vanlig bil, en ovanligt lättmekad Apropå det upptäckte jag av en händelse när vi bytte bakre ok på grabbens SAAB 9-3 2007 att dom är väldigt lika, samma typ, bultindelning, banjoanslutning och handbromsmekanism är väldigt lika. Jag har inte hunnit provmontera ännu så det kan vara nån detalj som inte stämmer i slutänden men väldigt lika. Biltemas ok är dessutom lättare i.o.m. kroppen i aluminium och endast 800:-/st.
 3. Det är rätt festligt att konstatera att man kan ha så totalt olika uppfattning om människor i allmänhet och mustangägare i synnerhet. Jag skulle säga att 99,99% aldrig ens är i närheten av att anstränga bilen eller nyttja bilens kapacitet utan har bilen som sitt lilla skötebarn och vårdar den ömt och snarare överservar eftersom absolut övervägande majoriteten dessutom körs relativt lite. Kan inte minnas jag sett en ovårdad gen5 om vi bortser från vissa firmor på blocket som tar in långmilare och dumpar ut på marnaden. Å andra sidan är det bilar som är 12-14 år med 15-25k mil och då gissningsvis använts som vardags/bruksbil i USA så ser dom inte sämre ut än vilke bruksbil som helst med dom åren och milen. Sett till den stora volymen som tillverkats och att det trots allt är en Fård, och dessutom Amerikansk vi talar om så är det bra skit överlag tycker jag. Lägg till att det är en cab som ska inhandlas så har du sållat bort ännu fler busfrön. Men en sak håller jag med Per om, undvik bilar som haft 10st nonchalanta ägare, och det oavsett var dom bor.
 4. Känner inte till att Coyoten skulle ha några måndagsmotorer. Personligen skulle jag focusera på öga och känsla istället för en viss motor, speciellt på en cab som mest är glidarbil tänker jag. Vilken du tycker är snyggast och trivs bäst i och med. Inget snack om att coyoten är bättre för den är större och har effektivare toppar i.o.m 4-ventils och därmed starkare men 4,6 3V är inte dålig på nåt sätt och det är samma bottendel och maskin i grunden, Modular. Googla på Modular. Allt beror på vad du prioriterar, dom uppdaterade karossen från 10 med 3v 4,6 och 11 med coyoten är modernare och "bättre" än fram till 09 om man med bättre menar mer mainstream, modern tyst bekväm och mer lull lull och inte minst nyare vilket kan vara viktigt för en del. Mindre classic look och mindre classisk muskelbils V8 loock under huven.Chassiet är i grunden samma men uppdateringar har ändå gjorts här å där och förbättringar på hela inredningen mot modernare, mer kvalitet och comfort. Tror det har liten betydelse i slutändan för brukandet av en cab som anbrabil/sommarbil. Öppna huven på en coyote , Audi eller BMW, samma lika.plast och slangar överallt, bara stänga snabbt.
 5. Ett Scoop ska vara äkta och ha någon sorts funktion enligt mig. Betydligt cleanare och snyggare utan. Den bilen och den motorn har dessutom aldrig haft något som helst scoop på det viset, finns ingenting det skulle kunna härröra från så det blir lite fånigt i mitt tycke. Men visst öppnar du upp får du bättre cirkulation under huven men gissar att du inte tänkt gör hål. Att en retromussen hade fejkscoop som option av ett som på håll och lite fantasi kunde påminna om siluetten av ett original shaker scoop från 70-talet är med nöd och näppe godkänt, och endast för hela Amerika är en kuliss.
 6. Dessutom är det rätt vanligt att backventilen är felmonterad enligt erfarna källor.
 7. Konstaterade att mina framdäck slitits ner väldigt fort i höstas på mina cruising hjul som bara rullat gata. Yttersidorna har gått ner sig till mönsterfritt på mindre än 1000 mil. Misstänkte genast ett bärarmsbyte jag gjorde på förarsidan förra hösten då en spindelled blivit glapp men det konstiga var att bägge sidor var i princip lika slitna. Lät det vara för att ta tag i under vintern men husprojekt kom emellan, växte och drog ut på tiden så inget hände. När jag skulle mäta upp rakheten i vintras på bakaxeln till nya bakaxelprojektet konstaterade jag att mina mätstänger hade en defekt jag missat när jag använde dom för min toe justering för två år sedan. Jag började förstå varför framdäcken såg ut som dom gjorde. Tidsbrist och tvivel på min metod gjorde att jag beslutade låta ett proffs gå igenom allt. På rekommendation kontaktade jag Håkan på Danderyds Motor som efter ett positivt telefonsamtal skulle ta emot mig, och för endast dubbel taxa fick jag vara med . Håkan har gjort hjulinställningar i 19 år nu och kör med Hunter top of line utrustning och riktigt trevlig. Fick lära mig att det är i princip toe inställningen som påverkar däcksslitaget, även ganska radikala camberinställningar har marginell betydelse på snedslitning jämfört med små fel på toe. Han konstaterade att min bil var väldigt rak och symmetrisk i alla mått, ja bortsett från toe då. 0,39 resp. 0,54 grader inåt, d.v.s bilen har plogat sig fram. Men ändå, en halv grad som resulterar i 4-8 ggr högre slitage! Eftersom jag vill ha bilen lite åt banhållet och anpassning till cambermåtten så blev det aningens (0,12 grader) utvinklade hjul istället. Allt annat var perfekt. Jag har ställt Camber med telefonens vinkelmätare, bakaxeln med lod, snören och mätpinnar. Kontentan var m.a.o att det visst går att göra hjulinställningar hemma i garaget bara man har tid lust och engagemang och raka mätverktyg Men det går betydligt snabbare och blir exaktare hos proffsen och kostade 1400:- En sån här fyrhjulsmätning är en väldigt bra koll på en bil man ska köpa, det visar direkt om något är snett eller dåligt reparerat och som Håkan sa, alla som renoverar en bil bör göra detta först för att se om karossen är sned och behöver riktas och inte lägga 100-tals timmar och stora pengar på en kaross för att sedan komma in på hjulinställning och konstatera att det är snett å vint.
 8. Bra jobbat, när får vi se underverket live
 9. Man brukar få med cleaning kit med alkoholservetter, toningen sitter väl på insidan förhoppningsvis men det är väl bara prova lite försiktigt i hörnet där du ändå ska fästa dubbelhäftande. T -doja eller aceton är effektivt men man får va snabb så inte plasten smälter Troligen har du fått med "billig" tejp, 3M ska vara bra men finns säkert fler. Lackfirmor brukar ha bra. Minna släppte i hörnorna lite en solig dag efter ett ca halvår trots 3M. Finns säkert olika 3M kvalitet. Min spoiler sitter som berget.
 10. Det var en riktigt trevlig tur igår med runt 30 Mustanger i samlad trupp som cruisade fram i kvällssolen från IKEA Barkarby på för mig delvis nya trevliga vägar, just denna del väster om E18 mellan Kungsängen och Eklosund har stora vita fläckar på min karta, annars har jag nog kört de flesta fin-vägar i hela Storstockholm under åren. Göran tog emot på sin fina gård som rymde nästan alla Mustanger i hagen. Det var faktiskt en riktig hästhage vi stod i och hans stall huserade bara Flat Rock Dear-födda ästar numera så det blev inget kiv i hagen. Göran bjöd på fika och mackor och visade sina projekt. Kanske någon tog lite bilder och kan lägga upp?
 11. Det räcker för mitt syfte, att dra en MC på ett litet Erdesläp, får till och med med mig verktyg, däck och bränsle. Ska man köra jetski får den max väga ca 300kg eftersom kärran ligger på 130-150 kg,
 12. Ej tillåtet på allmän väg, och garantin gäller inte för bankörning, moment 22. Juridiken är tuff när det gäller
 13. Hur har det gått? Undrar om det finns en enda Gen5 med krok i Sverige? Var i kontakt med Beck för några år sedan och det var inte nån lätt grej och dessutom fick man bara dra 450Kg om jag inte minns helt fel, trots att det står 1450Kg i regbeviset.
 14. Vet inte hur det är söderut i vårt vackra långa land men tycker generellt att den gamla skaran stofiler på "Svensk bilprovning" försvunnit i.o.m. avregleringen och ersatts av yngre, vaknare och medvetnare generation. Dom kan å andra sidan gilla läget och ha "förståelse" men man ska vara medveten om försäkringsfrågan vid en olycka där bolaget kan vägra ersätta oavsett orsak i.o.m. effektökninigen.
 15. Det var svårt att ta en bild från golvet utan att förvränga perspektivet, liten lutning gjorde att man kunde få den att se helt rak eller toksne. Men hittade denna bild som jag tycker verkar vara hyffsat rättvisande och togs när bilen stod på lyften på besiktningen. Panhardstaget ser ganska rakt ut men fortfarande högre på karossidan trots 35mm sänkning bak. Minns att jag fick justera axeln 7mm i sidled när jag monterade staget. Rent teoretiskt borde staget varit mer vinklat original med ännu större sidförflytning av axeln vid fjädringsrörelser. Detta tycker jag är något som känns och märks vid aktiv körning. Bilen gör små skutt eller hopp där bak vid ojämnheter eller högre farter. Detta gör att man rent instinktivt lättar lite på gasen och på Nurburgring var det lite läbbigt att hålla nere plattan förbi flugplats och när man närmar sig toppfart förbi Swedenkreutz. Hoppas att Wattslänken ska råda bot på detta fenomen, ska försöka rapportera lite mer om projektet på min tråd om bilen.
×
×
 • Create New...