Jump to content

Carpimp

Medlemmar
 • Inlägg

  65
 • Blev forummedlem

 • Senaste besök

 • Days Won

  12

Carpimp last won the day on 11 januari

Carpimp had the most liked content!

Omdömespoäng

39 Excellent

2 Följare

About Carpimp

 • Rank
  Mustangfrälst

Medlemsinformation

 • Stad
  Falun
 • Yrke
  Säljare på bildemontering.
 • Intressen
  Bilar, bilar, bilar och bilar.

Senaste Profilbesöken

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Carpimp

  GT500 äntligen här!

  Ja den nya GT500 är ju hur frän som helst. Jag personligen hade dock gärna sett att det fanns att välja manuell växellåda, men jag förstår också varför det inte finns. Sen att Ford löpte linan ut och monterade en dubbelkopplingslåda är ju fränt. Sen med kolfiberkardan, kolfiberfälgar (tillval) och massa annat fränt. Samt en prestanda som inte skäms för sig, under 11 sekunder på strippen. Nu återstår bara att få se lite bankörning med den. Men som så många andra så är man tyvärr tvungen att invänta lottovinsten innan man ens kan tänka tanken att köpa en, men drömma kan man ju alltid.
 2. Carpimp

  Hur många Saleen S281 har vi i landet?

  För att förtydliga mitt tidigare inlägg, man är ju tvungen att lämna in bilen till Cyklon, så löser dom alla intyg som behövs och själva registreringen. Jag såg nu när jag läste mitt tidigare inlägg att det såg ut som att det var nån mindre seriös firma som printade ut diverse intyg och fuska fram nåt. Men så är inte fallet, den kontakt jag och mina bekanta har haft med Cyklon har varit utomordentligt bra och seriöst.
 3. Carpimp

  Hur många Saleen S281 har vi i landet?

  Det är inga som helst problem, man är tvungen att etanolkonvertera bilen. Men efter det kontaktar man bara Cyklon i Ludvika så löser dom effektintyg, vägning och registrering. http://cyklonab.se/ Jag har redan talat med den firman om min bil, och det var inga som helst bekymmer med dagens regler.
 4. Carpimp

  Hur många Saleen S281 har vi i landet?

  Jo, Parnelli Jones verkar ju vara riktigt frän. Motorn är hur tuff som helst. Riktigt kul att du bygger en strokad 302, det ska bli intressant att se. Jag hade helt bestämt mig att det var precis en Saleen jag skulle ha, för jag blev helt såld på designen när den medverkade i filmen "Transformers" 2007. Gällande att ändra min bil till en Saleen även i papperen har visat sig i stort sett omöjligt då Saleen inte är ett registrerat bilmärke i Sverige. Däremot så ska jag registrera den med nya bromsarna och kompressor och allt som jag vill ha i den. Så att man inte stöter på problem vid besiktning eller eventuell poliskontroll nånstans.
 5. Hej. Jag är intresserad av att köpa ett kompressorkit till en Mustang 4,6 3V (2007). Märke spelar ingen större roll, även kit som inte är kompletta kan vara av intresse. I värsta fall kan även ett turbokit vara av intresse då jag har ett starkt behov av överladdning. MVH Morgan.
 6. Tack för det, jag kommer nog att höra av mig lite om val av delar när motorn ska byggas. Tyvärr så blev denna vinter nog dyr ändå för tillfället med ny lackering, första steget i väghållning och bättre bromsar och alla extradelar som kommer att monteras. Men tanken är att motorn ska byggas nästa vinter. Tanken är att köpa en extramotor från en demontering och bygga den vid sidan av bilen, och när motorn är helt klar så bara byter man motor. Tycker inte om att ha bilen isärplockad för länge. När vinterkvällarna är som mörkast så vill man gärna kunna gå ut i garaget och starta upp pärlan och lyssna lite på sången. Idag har jag roat mig med att skruva ur kompressorn i alla fall.
 7. Jo, jag har också funderat på det där om motorn. Jag kommer absolut inte att byta nån remskiva innan jag har bytt delarna eller fått bekräftat att det är ändrat. För min bil har Kooks Headers, samt 3 lagers stålpackningar till topparna (har ej fått bekräftat att det är stålpackningar original). Jag försöker få tag på ägaren ifrån USA för att få lite historik på bilen. För att köpa dyra grenrör är ju absolut inte första uppgraderingen man bör göra på en sån här. S281 Extreme fick uppgraderat block, men min är bara en SC. Så från fabrik har min standardprylar. Men det är i alla fall en 2007 så den har de blåa spridarna original. Alltid nåt.
 8. Jag lägger med en bild på Focusen också, för jag tycker nog trots allt att den är riktigt snygg. Och för er som inte sett den så lägger jag även in en bild på min förra Mustang hur den såg ut när jag hade den.
 9. Efter ett kort snedsteg till en ny Focus RS efter min förra Mustang blev jag tvungen att köpa en Mustang igen. Denna gången blev det en Saleen med kompressor. Nu började väl allt med lite otur kan man väl säga. Först så såg jag att bilen hade varit med om en Orkanen Sandy i USA och hade lösts in där och köptes sen till Sverige. Men jag köpte bilen i alla fall, dels för att det var några år sen den råkade ut flr en översvämning, samt att jag hittade bilder från USA på bilen efter översvämningen. Samt så tyckte jag att den var rätt billig ändå, betalade ungefär vad en fin GT kostar av samma årsmodell. Men efter 3 veckors ägande så tycker jag att kompressorn låter lite för mycket. Så jag plockar ur den och river isär den och inser att ett drev är skadat. Problemet med det är ju att Lysholm tillverkade växelhuset och skruvarna i Saleens kompressorer. Och Lysholm finns ju inte längre. Så efter en hel del letande så hittar jag en i USA som har ett begagnat kompressorkit från Saleen (en seriös trimfirma med egen verkstad). Så jag betalar kittet direkt via Paypal. Då får jag reda på att det fortfarande sitter i en bil, men han ska plocka ur det på en gång och skicka det till mig. Men efter en månads väntande så häver jag köpet kräver tillbaka pengarna via Paypal. Han hade fortfarande då inte skruvat ur kompressorkittet. Så nu ska det tillverkas nya drev med hjälp av CNC maskiner. Så det ska bli intressant. Samtidigt så renoverar jag kompressorn så jag vet att allt är ok. Men då bilen är gråmetallic (egentligen en fin färg), så insåg jag att det kändes lite för alldagligt för min smak. Så just i detta nu är bilen halvt isärskruvad och ska in på lack för att få ett lite roligare utseende. Men sen är ju tanken även här att köra på bana med bilen, så jag har köpt 6 kolvs bromsoken ifrån S550 modellen, så man får lite mer broms. Så blir det GT500 uppgradering bak. Samt så har jag beställt ställbara fjäderben, justerbart panhardstag från Ford Performance och lite annat smått och gott. Det ska bli kul att få ihop allt till våren igen. Bilden framifrån på Mustangen när den har olika framljus är för att visa skillnaden på de tråkiga stylinglamporna som satt monterade vid köp, och de nya strålkastarna i originalstuk som jag monterade. Stylinglamporna skänkes mot avhämtning om nån känner att dom vill ha ett par fula strålkastare. 405E104E-C13E-41AA-9C29-8B95FD5A66B7.mp4
 10. Hej. Jag har en saleen S281sc från 2007 som i vår kommer att leta sig ut på gotland ring. Originalhjulen är 20” och tunga som fan. Så dom fälgarna får förbli gatfälgar. Med bromsuppdateringen så kommer 19” att vara minimum på bilen. Så min tanke då var att skaffa en uppsättning fälgar att ha r-däck på. Fälgarna bör vara 9,5” breda i alla fall. Kan väl vara 10” också. Och köper man en uppsättning hjul för bana så ska det vara bra kvalité pch hyggligt lätta. Begagnade fälgar är inga problem bara dom är runda och bra. Alla tips är välkomna. Och jag tar gärna emot tips om vettiga däck också. mvh Morgan.
 11. Hej. Jag filmade lite i Rättvik och slängde ihop en film. Mvh Morgan.
 12. Carpimp

  Hur många Saleen S281 har vi i landet?

  Jag har varit helt såld på Saleens utseende ända sen Transformers hade premiär 2007. Det finns S281 med vanliga V8:an, då med 335hk. Sen finns S281sc (kompressormatad vanlig 4,6 motor), effekten är mellan 400-475hk). Sen finns S281 Extreme, den har dom även pillat lite i motorn av vad jag har förstått. Jag ska försöka få min bil ändrad i papperen så det står Saleen även där. Jag har beställt buildsheet och window sticker från Saleen. Så jag kan styrka att den är äkta. Man får väl se hur det går med det.
 13. Hejsan. Jag funderade lite över hur många Saleen S281 vi har i Sverige, främst då av S197 karossen. Sen en viktig fråga, hur många av bilarna i Sverige är inreggade som Saleen med rätt effekt. Jag har bara sett en. Den var då inreggad som Ford mustang GT Saleen med 435hk (det var en 05:a). Jag har nummer 389 av modellår 2007. MVH Morgan.
 14. Tjena. Jag köpte nyligen en Saleen där dom bytt bakljusen till de med vitt glas i mitten. Men Saleenen har ju en kåpa på inre sektionen av bakljusen original. Jag fick med original bakljusen och är sugen att montera tillbaka dom. Jag har sett att många kör med blinkersen inkopplad i backljuset på USA-ljusen. Hur har ni gjort med backljus? MVH Morgan.
×