Jump to content

Carpimp

Club Member
 • Content Count

  100
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Carpimp last won the day on May 20

Carpimp had the most liked content!

Community Reputation

49 Excellent

3 Followers

About Carpimp

 • Rank
  Mustang lover
 • Birthday 02/12/1981

Members Information

 • CMC
  6451
 • Region
  Gävle-Dala
 • City
  Falun
 • Yrke
  Lagerarbetare på Toyota Skadecenter
 • Interests
  Bilar, bilar, bilar och bilar.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Pumpen är nödvändig att uppgradera snart oavsett hur jag gör. För under kommande vinter ska motorn få sig en uppdatering och kompressorns remskiva ska bytas till en betydligt mindre med mycket mer laddtryck. Av vad jag har läst så ska pumpen vara en singelpump som inte orkar nämnvärt mer än original, så en uppdatering kommer att behövas oavsett snart.
 2. Nu sitter bilen äntligen ihop och jag har till och med kört den till och från jobbet en dag utan några större problem. Men på första provturen så började generatorn låta extremt illa. En ny panikbeställdes i onsdags på Texas trading, döm om min förvåning när han ringer på torsdagen (nationaldagen) och berättar att generatorn har kommit och att jag kan hämta den direkt. Grymt bra service. Väl hemma så packade jag upp generatorn och ser att den är lika, bortsett det där förbannade remhjulet som minsann har frihjul åt ena hållet, vilket inte alla passar en Saleen med kompressor. Inte hade jag heller det udda verktyget man behövde för att plocka bort remskivan. Så efter att ha skyddat hela generatorn med tejp så åkte vinkelslipen fram. Hehe. Men gamla remskivan monterades och generatorn monterades i bilen, jag har nu bytt kompressor, generator, alla tre löphjul och hela spännaren och remmen. Men den fan gnisslar ändå i remmen. Jag har nu beställt en ny Saleen originalrem, och funkar inte det så lär jag köpa en heavy duty spännare i hopp om att det avhjälper problemet. Men nya kompressorn är ju lite större, och trots att jag har det största remhjul jag kan montera så laddar det lite för mycket, så bränslesystemet hänger inte riktigt med. Så nu har jag beställt en 3 bars mapsensor, en firewiresladd till SCT X4:an, en bredbandslambdasond och även beställt en Deutschwerks bränslepump av modell stor. Men en sak undrar jag över, eftersom bränslesystemet är utan returledning, behöver jag en ny mapp innan jag kan montera nya soppapumpen, eller kan jag montera den och köra en datalog. Så kan jag skicka iväg den för en specialmapp ifrån VMP. Här är i alla fall nån bild på hur remskivan såg ut efter ”bearbetning” och hur bilen ser ut med frontbågen monterad. Idag ska jag i alla fall åka till Mäki Meet i sandviken och visa upp åbäket.
 3. Till min förra mustang (2015 GT) så köpte jag en N-gauge och beställde en tune av Lund Racing. Jag blev supernöjd, och bilen blev märkbart piggare (jag hade headers med racekattar och sportsystem samt Roush luftfilterkit). Det var stor skillnad i effektkurvorna före och efter. Kanske inte så supermycket peakeffekt, men vridmomentet hade ökat över hela registret, så bilen blev mycket roligare att köra. MVH Morgan.
 4. Tjena. Det är så att jag har bekymmer vad jag ska ha för bruksbil vid sidan om Saleenen. Men då tänkte jag om man skulle importera en lite lätt skadad (men körbar) Mustang ifrån Copart i USA och laga (jobbar på en skadeverkstad). Men då jag aldrig har importerat en bil själv så tänkte jag fråga här om nån har koll på vad man ska se upp för och vad man ska tänka på. Samt en ungefärlig kostnad för transport och sånt. Min tanke är faktiskt att ta hem en V6 med manuell låda, årsmodell runt 2005-2009. Jag har några lite lätt udda planer för vad jag ska göra med bilen, men det kan jag ju inte avslöja här. Men bilen är tänkt att användas året runt som en bruksbil. MVH Morgan.
 5. Förhoppningsvis så är den klar nog till helgen så jag kan börja köra med den.
 6. Nu har jag donat ihop det mesta under huven. Nya kompressorn passar, även om det är sinnessjukt trångt på sina ställen. Bland annat så fick jag fila ner skruvskallarna till knacksensorerna så jag fick lite mer frigång under kompressorn. Samt så fick jag ändra lite på en kontakt. Sen ville HPS att man skulle bygga ett stöd för själva "struten" på kompressorn. Så jag knackade ihop ett sånt i 3mm plåt. Sen filade jag till och snyggade till alla hörn och lackade det mattsvart. När allt satt ihop så ser det väldigt original ut under huven, man måste veta vad man tittar efter för att se att kompressorn är utbytt till en större.
 7. Carpimp

  Sålt

  Bakljusen är sålda.
 8. Jag köpte min H&R sänkningssats, samt mina ställbara Konidämpare och mitt justerbara Panhardstag från SDV i Dalarna ( http://sdv.se ). Han kunde fixa i stort sett vad som helst, jag köpte till och med Ford Performanceprylar av honom. Men som de övriga säger, du kommer att behöva ett justerbart panhardstag för att bibehålla bakaxeln i mitten av bilen. Då är panhardstag det billigaste alternativet, för en wattlänk är betydligt dyrare. MVH Morgan.
 9. Tjena. Jag skulle vilja ha haft en tuner jag kunde finjustera bilen själv. Vad ska man köpa? De flesta verkar ju ha tunes och tuner för 2007 Mustang, men det vore enklare om jag kunde justera den själv. Annars har jag sett att Brenspeed har tuners med mappar för just Saleen, men när man söker på nätet så står det väääääldigt varierande saker om just Brenspeed. Vad kör ni andra med? MVH Morgan.
 10. Självklart, jag har byggt en push bar till bilen redan, jag ska på med den i helgen eller i nästa vecka. Dock så har jag ändrat designen lite så nummerplåten syns rakt framifrån, samt satt en extraljusramp (led) istället för det nedersta röret. Så om nån klagar så är ju push baren mitt extraljusfäste. Då brukar då griniga poliser ge sig, sen om det är helt rätt eller inte var väl en annan sak. Men det blir nog bra.
 11. Nu börjar den bli klar till utseendet. Dock så ska frontbågen monteras snart. Sen ska fälgarna bli svarta. Men nu ska kompressorn monteras och se om allt passar som det är tänkt att göra. Men det kommer nog att bli bra på nåt sätt.
 12. När jag köpte bilen fanns det några lackskador som jag inte tyckte om. Samt så fanns en onödig antenn på bakluckan och en jätteful antenn på höger framskärm. Så tanken kom tätt tidigt att lacka om bilen, men lacka om halva bilen grå kändes lite trist. Så då kunde jag ju lika gärna lacka om hela bilen som jag ville ha den. Och när man är filmfantast så fanns det väl bara ett alternativ när man har en Saleen. Men det är lackat i dörröppningar, huv och baklucka är lackade på insidan med både färg och klarlack. Så den ser riktigt fin ut nu.
 13. Grattis till en fin (och rolig) bil och välkommen till forumet.
 14. Jag bokade igår kväll. Ska bli riktigt kul att träffa så många likasinnade entusiaster och få se massa fina bilar.
 15. Hej och välkommen till forumet. Tankningen är det fler som har problem med på dessa bilar. På min bil så får jag hålla tankmunstycket upp och ner för att tanka utan problem.
×
×
 • Create New...