Jump to content

Carpimp

Klubbmedlem
 • Inlägg

  80
 • Blev forummedlem

 • Senaste besök

 • Days Won

  16

Carpimp last won the day on 5 mars

Carpimp had the most liked content!

Omdömespoäng

45 Excellent

3 Följare

About Carpimp

 • Rank
  Mustangfrälst
 • Födelsedag 1981-02-12

Medlemsinformation

 • CMC
  6451
 • Region
  Gävle-Dala
 • Stad
  Falun
 • Yrke
  Lagerarbetare på Toyota Skadecenter
 • Intressen
  Bilar, bilar, bilar och bilar.

Senaste Profilbesöken

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Carpimp

  Forum

  Nja, S550 finns med där också. Men om du strikt vill ha S550 så kanske www.mustang6g.com är nåt för dig.
 2. Jag har jobbat på BMW, haft mängder med olika BMW. Men jag köpte en Mustang GT -15 med manuell låda. Om man jämför den med BMW så lär jag väl säga att detaljkvalitén är snäppet sämre på Mustangen (men den är billigare också), bussningarna i hjulupphängningen är mjukare i Mustangen. Jag bytte samtliga bussningar och bilen blev mycket trevligare. Sen så är antisladden rätt mycket sämre på Mustangen än på en modern BMW. MEN, med det sagt så rekommenderar jag Mustangen. Den är enormt rolig, man kan köra rätt billigt (om man inte kör i storstadsköer). Jag körde min på typ 0,8l /mil långkörning i normalt tempo. En sak jag blev väldigt överraskad av när jag gick från BMW till Mustang var mängden tillbehör och roliga saker som fanns. Jag tyckte det fanns mycket till BMW, men ack så fel jag hade. Till Mustangen finns allt, man kan verkligen köpa hur mycket roliga saker som helst. Du frågar om Mustangen är mer framtung... Nej, jag tycker att den har riktigt bra vägegenskaper. Då körde jag även på bana med min. Och om jag jämför hur min 135i jämförde sig mot Mustangen så var det ljusår mellan dom två bilarna, 135:an hade en stark tendens att understyra in i kurvorna, men Mustangen styrde in betydligt bättre. Prova båda bilarna rejält, och känn efter vad du tycker.
 3. På S550 karossen så sitter backljuset i mitten på stötfångaren, så det är tyvärr inte så lätt på den. Antingen byta till europeiska bakljus, eller koppla in en extra lampa som blinkar orange är man nog tvungen att göra. Synd att behöva göra det, för de röda vandrande blinkersen som används i USA är ju riktigt snygg.
 4. Välkommen till forumet och grattis till en fin bil. Fastmagnus här på forumet har väl importerat ett par mustanger av nya modellen. Så han bör veta. Det enda jag kan komma på såhär direkt är väl att det måste vara orange blinkers på bilen.
 5. Jo, det blev väldigt prydligt. Nja, den svarta ytan försvinner nog efter ett par inbromsningar. Vet inte varför EBC lagt på det där svarta, det är ju stiligt, men det kommer att försvinna.
 6. Nu är nya fjäderbenen monterade, samt nya bromsarna fram. Blev riktigt bra tycker jag. Skönt att ha ställbara dämpare nu, coilovers kändes inte nödvändigt då jag aldrig justerat höjden på alla bilar med coilovers jag haft tidigare. Det blir bara vara hårdhet och sånt man justerar, så det fick räcka med sånt här denna gång. Ska bli intressant att prova den på bana i vår. Bromsar vet jag att jag kommer att ha i alla fall. Sen kan jag väl visa hur insuget såg ut sist jag såg det... Det är en smula sönderfräst just nu. Men snart ska nya plattor göras och svetsas fast i insuget så jag kan skruva dit nya kompressorn. Då äntligen kan jag skicka bilen på hellackeringen som jag har planerat hela vintern.
 7. Mantorp & Kinnekulle blev jag väldigt sugen på att köra med Saleenen. Gelleråsen tycker jag dock är lite trist, känns som en stor gocartbana som lämpar sig mest för mc. Med MC tyckte jag den var rolig, med bil så tyckte jag att den var lite trist. Men jag tror att jag tycker det mycket för att den är så platt, och efter att ha kört Gotland Ring så blir platta banor lite ointressanta. Men innan jag bokar upp mig på nåt så lär jag få klar bilen inför sommaren. Det enda som är spikat för mig hittills är Gotland Ring i höst.
 8. Skivorna passar inte från S550, man måste ta skivorna från en 2013-14 GT500. Då ska det (enligt internet) passa rakt av. Jag har inte monterat mina än, men eventuellt hinner jag montera dom i helgen. Då lägger jag upp en bild här.
 9. Nu har jag fått på lite färg på bromsoken jag köpte ifrån Bildelsbasen (kommer från en Mustang GT 2017). Tycker det blev prydligt med gråmetallic och silver Saleen-text. Visst finns det missar i lacken, men så kan det bli när man lackar själv i en verkstad. Om det är nån annan som har gjort liknande och haft problem med att dekalerna sällan tål förtunningen i klarlacken så kan jag berätta att man måste dimma på klarlacken i några lager först, så man inte lägger en blöt vända för fort. För då kan dekalen lätt smälta och bli jättekonstig.
 10. Nu har det gått en tid, och det har i alla fall hänt en del. Kompressorn är skrot, och på grund av den udda konstruktionen så kan man ju inte bara hur som helst skruva dit en annan kompressor. Men jag har kommit på en lösning i alla fall, det gamla kompressorhuset fräses bort och så svetsas det dit en ny anliggningsplatta så monterar jag dit en ny (och större) kompressor från HPS superchargers (Kenne Bell använder såna kompressorer). Sen har jag fått hem nya EBC 380mm bromsskivorna, så frästes det lite slitsar i dom direkt. Så ska nya 6 kolvsoken lackas och större bromsarna monteras i helgen. Då blir det väl att sälja Saleenbromsarna, det är ju en rejäl uppgradering till alla som kör GT i alla fall. Så har jag fått hem lite blandat plock från Ford Performance och Koni. Ställbara dämpare från Koni och H&R sänkfjädrar. Samt justerbart panhardstag.
 11. Många anser att papperstidningen är väldigt viktig. Jag har själv skrivit in ett reportage till tidningen som har blivit publicerat, det var när jag var ner till Gotland Ring med min förra Mustang och körde på bana. Det var en kul grej, och jag kommer med största sannolikhet att skicka in mer i framtiden. Om man är nånstans med sin Mustang, exempelvis dragrace, eller kanske en utlandsresa med roliga vägar eller liknande. Knäpp några bilder och skriv ihop en text och skicka in, det är alltid kul med lite annorlunda reportage. MVH Morgan.
 12. Hej. Här är en liten egenklippt film från bankörning på Gotland Ring med STACC-racing.com där jag kör min 2015 års Mustang GT. Riktigt kul var det trots det lite kalla och stundvis blöta väglaget.
 13. Denna är också väldigt smidig och ger en tydlig översikt. https://www.willtheyfit.com/
 14. Jag köpte dessa bromsskivor från en demontering komplett med bromsok och allt, men dessa skivor har fel inpressning för att fungera på min äldre mustang (vilket jag hade sett om jag hade googlat innan impulsköpet). Men i vilket fall som helst så har jag två stycken bromsskivor över från en 2017 GT, skivorna är 15" (380mm). På demonteringar så tar dom 1125:- inkl moms för en sån här bromsskiva, jag vill ha 600:- styck. Dessa bromsskivor har gått 117mil. MVH Morgan.
 15. Ja den nya GT500 är ju hur frän som helst. Jag personligen hade dock gärna sett att det fanns att välja manuell växellåda, men jag förstår också varför det inte finns. Sen att Ford löpte linan ut och monterade en dubbelkopplingslåda är ju fränt. Sen med kolfiberkardan, kolfiberfälgar (tillval) och massa annat fränt. Samt en prestanda som inte skäms för sig, under 11 sekunder på strippen. Nu återstår bara att få se lite bankörning med den. Men som så många andra så är man tyvärr tvungen att invänta lottovinsten innan man ens kan tänka tanken att köpa en, men drömma kan man ju alltid.
×
×
 • Create New...