Jump to content

Tbird

Club Member
 • Content Count

  1,251
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  34

Tbird last won the day on September 21

Tbird had the most liked content!

Community Reputation

100 Excellent

About Tbird

 • Rank
  Forummedlem
 • Birthday 06/02/1959

Members Information

 • CMC
  2961
 • Region
  V.Mälardalen
 • City
  Västerås
 • Yrke
  Ingenjör
 • Interests
  Bilar

Recent Profile Visitors

2,464 profile views
 1. Bra däck är oftast mycket dyra däck, inget du köper på närmaste däckvärkstad.
 2. Hmm. Kanske därför jag gick till en T56 på (manuell 6 växlad) min T-bird. Skitsvårt att få en konverter att fungera perfekt. Kolla med Circle-D, köpt till min Lincoln MKIII . Verkar veta mycket och tar tillbaka och fixa om problem, med minimal kostnad för köparen.
 3. Helt klart en blandning, nu vet jag inte hur det är med de senaste års modellerna. Eftersom jag aldrig vet om det är mm eller tum så tar jag med mig verktyg både mm och tum när jag ska skruva på bilarna. Tex, AOD växellädan som lanserades 1980 var helt metrisk (står instansat på tråget metric) förutom fästet för växellåds kudden som är UNC. Bakaxel till 2012 är åtminstone bultarna till differential kåpan UNC.
 4. Fel av mig tänkte på en annan motor. Verkar vara för lite material vid ramlagren i blocket. https://forums.corral.net/forums/5-0-5-8-engine-tech/1323832-single-number-one-reason-stock-302-block-breaks-pics.html
 5. Det är känt att 302 block spricker från ramlager och upp i cylinder lopp vid högre effekt uttag. Anledningen är är attt blocken har den svaga punkten där. Det är alltid den svagaste länken som ger sig till känna.
 6. Om du har Hot rod kammar så kan det vara anledningen. Några på forumet har kommit på lösning till det, du får söka ang. detta. Annars kan det vara läckage i avgas systemet mellan avgas topplock och lambda sensorer. I värsta fall så är katalysatorerna slut.
 7. tändlägesgivare=vevaxelgivare , korrekt. Kan vara lite svår att hitta vid AC-pumpen.
 8. Det finns många sätt att göra för att slippa bypass röret. sök på 2003 mustang cobra simplified cooling system. Jag håller på att göra en liten egen variant på detta för min Lincoln MkVIII. I princip ta bort bypass slangarna som går mellan bypass röret - termostat - nedre kylarslang. Flytta termostat i nytt eftermarknadshus till inlopp övre på kylare. Kräver då att en del hål borras i termostat för att få visst flöde av vatten då termostat är stängd. https://www.svtperformance.com/threads/coolant-crossover-delete-questions.1057040/ https://www.svtperformance.com/threads/cooling-system-re-configuration.1008239/
 9. Mja, så ska du inte tänka. https://lmr.com/products/0304-cobra-coolant-hose-guide Skickar denna länk för 2003 Cobra. Det man gjort är att få snabbare uppvärmning av motorn genom att ha en bypass rutt för vattnet. När motorn är kall så går inget vatten genom kylaren, utan tar bypass rutten. Men för att svara på din fråga specifikt så går vattnet denna väg när motorn är varm och termostat helt öppen. Från kylare nedre anslutning till block. Genom block till toppar. Från toppar till Bypass röret. Från Bypass röret till övre anslutning kylare. Man kan också förenkla detta system en del.
 10. Du kan läsa om det här. https://www.americanmuscle.com/tech-article-cooling-system.html
 11. Per är helt korrekt, båda ändar måste ha samma vikt (balans/obalans)
 12. Tbird

  PIN Bult

  Antagligen bromsoket som behöver bytas eller renoveras. Renovering av bromsok är dock mer komplicerat än att byta.
 13. Normalt drar man åt det tills det tar i och extra haft varv. Verkar som de inte de har dragit det alls.
×
×
 • Create New...