Jump to content

Tbird

Klubbmedlem
 • Inlägg

  1 185
 • Blev forummedlem

 • Senaste besök

 • Days Won

  29

Tbird last won the day on 27 december 2018

Tbird had the most liked content!

Omdömespoäng

89 Excellent

About Tbird

 • Rank
  Forummedlem
 • Födelsedag 1959-06-02

Medlemsinformation

 • CMC
  2961
 • Region
  V.Mälardalen
 • Stad
  Västerås
 • Yrke
  Ingenjör
 • Intressen
  Bilar

Senaste Profilbesöken

2 259 profil visningar
 1. 3.55:1 jämfört med 3.73:1 är ett litet steg, 5% skillnad. ca 50 rpm per 1000 rpm. Tex. varvar med 5000 rpm med 3.73 då varvar den 4750 rpm med 3.55. Det är upp till en själv om man tycker man får det lilla extra för pengarna man lägger ner på det.
 2. Sätt dit en termostat, detta för att få korrekt cirkulation i motorn. Finns det kåpa mellan kylare och fläkt? Det måste sitta en kåpa och man ska se till att fläktbladen sitter halvvägs innanför kåpan.
 3. 7.5 tum bakaxel har använts på många bilar med 5.0.
 4. Byte till 1987-92 5.0 ska vara enkelt då det egentligen är en 302 windsor motor. 289 och 302 har samma yttre mått. Automat som användes då är AOD som inte har någon elektronik men med överväxel. Vill man ha insprutning, ta då hela paketet (motor, låda, motor kabelhärva och styrbox) från en donator bil som redan har rekomenderats.
 5. Jag kör alltid den hårda vägen. Avfettning och högtryckstvätt. Låter det torka upp efter tvätt. Det enda som jag haft problem med är att några tändspolar inte tålde det. Det var bra då felet med tändspolarna inte dök upp helt oväntat.
 6. Det ligger lite vätska vid ABS ventilerna. Som datmbn är FORscan riktigt bra att använda då den har aktiverings mode mode för ABS.
 7. Ang. batteri, enklast och mäta och sen söka på måtten. Batteri lagret brukar ha Ford US specifika batterier.
 8. Köper alltid numera Ford performance tändkablar. Man blir aldrig missnöjd med dem. Som bonus är att de är ganska billiga (på Summit racing under $40).
 9. Trevligt att Ford club sweden har börjat med roligheter, då jag var med så var det bara fika. Ska kolla det vidare, tack för tipset. Bavaria klubben "luktar" BMW. Var med i BMW klubben i mitten på 80-talet ( hette helt annorlunda då) kanske 3 månader innan jag blev utesluten. Var nere på Ring Knutstorp med min min BMW 3.0 taksänkt och med en maskin som man inte får ha (Ford 302 V8) i en BMW. Körde skiten ur de flesta i kurvorna och på stora raksträckan kunde endast den nyaste vassaste BMW köra om mig. Blev svartflaggad, men ingen kunde ge mig anledning varför. Frågade vad anledningen var, svar jag fick jag du är utesluten pga. du har ingen BMW. Nej tack. efter detta tar jag ALDRIG kontakt med något tyskt märke mer.
 10. I senaste blaskan, 4 - 2018. Fika träffar 53 sidor. Annonser 11 sidor. Nationella träffen 2019 2 sidor. Angående årsmöte 2019 3 sidor. Tekniska repotage 7 sidor Racing 1 sida ( utan någon som helst kommentarer). Lite annat 5 sidor Är viktningen riktig? Är fika det viktigaste som finns i denna klubb? Hittade endast uppgifter nu om 2017. Medlemsavgifter 1330000 Mustang tidningen 270000 Matrikel 95000 Klubbutskick 76000 Porto 130000 Personligen tycker jag om man skickar allt digitalt så spar man nästan hälften av utgifterna (1330k - 571k = 759k) Då kan klubben börja spendera mer roliga grejer för medlemmarna. Sjukt vad mycket pengar för papper som ändå kastas. Faktum fanns inget anslag för några roliga aktiviteter för oss medlemmar. Är det så vi vill ha det? Inte jag ifall.
 11. När Skaraborgs region anordnade bankörning på Kinnekulle ring i samband med nationella mötet. Det var bankörningen som gjorde att jag anmälde mig överhuvudtaget till träffen. Jag vill säga att även om ni tyckte det var stökigt, så tyckte i varje fall jag detta var höjdpunkten med träffen. Mellan de olika körningarna så spenderade jag tid med att prata med andra mustang ägare, som så många andra så tycker de det verkar kul men tycker sig inte sig ha råd eller att bilen kan gå sönder. De som körde ville ut igen för det var det roligaste de gjort på länge. Vid detta tillfälle kostade det nästan ingenting, jag hade även anmält med en annan bil (Lincoln MKVIII) men det fick utebli pga. litet olje läckage. Året efter missade jag helt pga. utlandsjobb. Vore det inte som en del i nationella mötena att man har lite bus med i arrangemanget. Annars blir det en "fika träff". Håller med Mustangmike, vi behöver förbättra imagen för mustanger. Vi som förare måste veta hur bilen beter sig. Till att börja med så kanske det inte behövs en dyr bana utan ett stor parkering med konor. Vi behöver förstå hur dessa bilar beter sig, nu med original så är det många hästar, men folk vet inte hur de ska hanteras. Vet åtminstone en som fick lära sig detta i år (total skrot). Som en parantes. Första gången yngsta grabben körde min Cobra strax efter han hade tagit körkort ( han hade innan kört dragracing med min Thunderbird och lite andra bilar). I dubbelfilig väg i ca 40 km/h på 2:ans växel , vi var helt ensamma då bad jag honom att stampa fullt. Slutade med ett bra bredställ och han stannade bilen och sa att gasen hängde sig. Gick ut och kollade inga problem, gjorde samma sak och bilen uppförde sig likadant. Mycket nyckfull bil. Vi bägge tycker Dodge Viper är en mycket enklare bil att köra en min Mustang Cobra.
 12. Håller med dig fullt ut, men jag har ett jobb som kräver ofta och oväntade utlandsresor. Därför kan jag inte engagera mig i något som jag förmodligen inte kan fullfölja.
 13. Wow, Boundary gör ännu mer bra grejer till Mustang. Tydligen en mustang fantast som i vardagliga livet håller på med grejer till industrin. Men tycker det verkar vara bra att fler kan få riktiga grejer till sina Mustanger.
 14. Kan också vara dålig kontakt vid batteri polerna till kablarna. Sedan kan det också vara att minus kabeln har dålig jord. I värsta fall avbrott ( eller nästintill) på plus eller minus kabel.
×
×
 • Create New...