Jump to content

Tbird

Medlemmar
  • Inlägg

    1 180
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    29

Tbird last won the day on 27 december 2018

Tbird had the most liked content!

Omdömespoäng

88 Excellent

About Tbird

  • Rank
    Forummedlem
  • Födelsedag 1959-06-02

Medlemsinformation

  • Stad
    Västerås
  • Yrke
    Ingenjör
  • Intressen
    Bilar

Senaste Profilbesöken

2 163 profil visningar
  1. Tbird

    Mustang vanlig bil

    Det ligger lite vätska vid ABS ventilerna. Som datmbn är FORscan riktigt bra att använda då den har aktiverings mode mode för ABS.
  2. Tbird

    Batteri ? Motorolja ? V-6 a 2014

    Ang. batteri, enklast och mäta och sen söka på måtten. Batteri lagret brukar ha Ford US specifika batterier.
  3. Tbird

    Tändkablar

    Köper alltid numera Ford performance tändkablar. Man blir aldrig missnöjd med dem. Som bonus är att de är ganska billiga (på Summit racing under $40).
  4. Tbird

    Kompressor trim i allmänhet och Whipple i synnerhet

    Intressant att se en 9:a på 20 tums däck
  5. Tbird

    Nationella Träffen år 2019

    Trevligt att Ford club sweden har börjat med roligheter, då jag var med så var det bara fika. Ska kolla det vidare, tack för tipset. Bavaria klubben "luktar" BMW. Var med i BMW klubben i mitten på 80-talet ( hette helt annorlunda då) kanske 3 månader innan jag blev utesluten. Var nere på Ring Knutstorp med min min BMW 3.0 taksänkt och med en maskin som man inte får ha (Ford 302 V8) i en BMW. Körde skiten ur de flesta i kurvorna och på stora raksträckan kunde endast den nyaste vassaste BMW köra om mig. Blev svartflaggad, men ingen kunde ge mig anledning varför. Frågade vad anledningen var, svar jag fick jag du är utesluten pga. du har ingen BMW. Nej tack. efter detta tar jag ALDRIG kontakt med något tyskt märke mer.
  6. Tbird

    Klubben, vart är den på väg??

    I senaste blaskan, 4 - 2018. Fika träffar 53 sidor. Annonser 11 sidor. Nationella träffen 2019 2 sidor. Angående årsmöte 2019 3 sidor. Tekniska repotage 7 sidor Racing 1 sida ( utan någon som helst kommentarer). Lite annat 5 sidor Är viktningen riktig? Är fika det viktigaste som finns i denna klubb? Hittade endast uppgifter nu om 2017. Medlemsavgifter 1330000 Mustang tidningen 270000 Matrikel 95000 Klubbutskick 76000 Porto 130000 Personligen tycker jag om man skickar allt digitalt så spar man nästan hälften av utgifterna (1330k - 571k = 759k) Då kan klubben börja spendera mer roliga grejer för medlemmarna. Sjukt vad mycket pengar för papper som ändå kastas. Faktum fanns inget anslag för några roliga aktiviteter för oss medlemmar. Är det så vi vill ha det? Inte jag ifall.
  7. Tbird

    Nationella Träffen år 2019

    När Skaraborgs region anordnade bankörning på Kinnekulle ring i samband med nationella mötet. Det var bankörningen som gjorde att jag anmälde mig överhuvudtaget till träffen. Jag vill säga att även om ni tyckte det var stökigt, så tyckte i varje fall jag detta var höjdpunkten med träffen. Mellan de olika körningarna så spenderade jag tid med att prata med andra mustang ägare, som så många andra så tycker de det verkar kul men tycker sig inte sig ha råd eller att bilen kan gå sönder. De som körde ville ut igen för det var det roligaste de gjort på länge. Vid detta tillfälle kostade det nästan ingenting, jag hade även anmält med en annan bil (Lincoln MKVIII) men det fick utebli pga. litet olje läckage. Året efter missade jag helt pga. utlandsjobb. Vore det inte som en del i nationella mötena att man har lite bus med i arrangemanget. Annars blir det en "fika träff". Håller med Mustangmike, vi behöver förbättra imagen för mustanger. Vi som förare måste veta hur bilen beter sig. Till att börja med så kanske det inte behövs en dyr bana utan ett stor parkering med konor. Vi behöver förstå hur dessa bilar beter sig, nu med original så är det många hästar, men folk vet inte hur de ska hanteras. Vet åtminstone en som fick lära sig detta i år (total skrot). Som en parantes. Första gången yngsta grabben körde min Cobra strax efter han hade tagit körkort ( han hade innan kört dragracing med min Thunderbird och lite andra bilar). I dubbelfilig väg i ca 40 km/h på 2:ans växel , vi var helt ensamma då bad jag honom att stampa fullt. Slutade med ett bra bredställ och han stannade bilen och sa att gasen hängde sig. Gick ut och kollade inga problem, gjorde samma sak och bilen uppförde sig likadant. Mycket nyckfull bil. Vi bägge tycker Dodge Viper är en mycket enklare bil att köra en min Mustang Cobra.
  8. Tbird

    Nationella Träffen år 2019

    Håller med dig fullt ut, men jag har ett jobb som kräver ofta och oväntade utlandsresor. Därför kan jag inte engagera mig i något som jag förmodligen inte kan fullfölja.
  9. Tbird

    Kompressor trim i allmänhet och Whipple i synnerhet

    Wow, Boundary gör ännu mer bra grejer till Mustang. Tydligen en mustang fantast som i vardagliga livet håller på med grejer till industrin. Men tycker det verkar vara bra att fler kan få riktiga grejer till sina Mustanger.
  10. Tbird

    bilen startar ej, hjälp

    Kan också vara dålig kontakt vid batteri polerna till kablarna. Sedan kan det också vara att minus kabeln har dålig jord. I värsta fall avbrott ( eller nästintill) på plus eller minus kabel.
  11. Tbird

    Nationella Träffen år 2019

    Trevligt att det är fler än mig som har denna uppfattning. Verkar bara vi som gillar bus hittar till detta forum, konstigt med så många medlemmar. Tyvärr är jag 50+ (nästan 60) men man måste ju leka, hatar cruising och "följa John" i sakta mak. Troligtvis kör jag hårdare och fortare med min gamla Studebaker från 1948 än vad de flesta Mustang ägare gör. Jag var med på Björkvik första gången, mycket rolig träff. Tyvärr så har jag inte kunnat ta mig dit de andra gångerna (tjänsteresa och ner plockad bil). Skulle vara väldigt trevligt om någon som arrangerar nationella Mustang träffen ge sin syn på saken (kanske för mycket frågat).
  12. Tbird

    Nationella Träffen år 2019

    Har läst igenom i klubbtidningen ang. nationella träffen 2019. Verkar inte som ni kommer att ha något arrangemang för de som vill köra sina Mustanger hårt. Tex. ban körning, kon körning eller drag racing. Är det korrekt att det endast blir att "svansa" runt sakta på små vägar och sitta och fika här och där? Om det är så ni tänker, då är jag inte intresserad. Börjar starkt på att byta min 2003 Cobra mot en Dodge Viper. De har en klubb som förstår hur bilar ska användas. Minst 2 träffar per år med mål att köra så hårt som möjligt med bilarna (om man vill). Vilket de flesta vill. Yngsta grabben (som äger en Viper) kallar denna klubb för My little pony club (då hellst vit med rosa man). Fick i höstas en tidning med klister märken av grabben... Gissa vad.. My little pony... Jag tycker det är otroligt att så få i klubben förstår vad en sportbil är.
  13. Tbird

    Tvingar sig till ojämn tomgång

    Börja med att installera original filter och ta bort tune. Funkar det då så vet du var problemet är. Faktiskt de flesta är så kallade "canned tunes" , generiska som kanske funkar.
  14. Tbird

    Mustang gt 2018

    Gammal gubbe. Check Skägg. Check Vitt skägg. Näpp Tyvärr ingen tomte j*vel. Anledningen jag skrev så är att för många fått för sig att man alltid ska använda tjockare olja än som rekomenderas av tillverkaren. För modular motorer finns det en del områden som för tjock olja kan förstöra motorn. Lash adjusters (hydrauliska lyftare som sitter på bakkant av lyftaren) de kan behålla trycket och med som följd att ventilerna inte stänger. Kam kedje spännare, oljan går via en strypning. Funkar si så där med tjock olja. Kam styrning, har ingen direkt erfarenhet med, men tror att den inte heller gillar sirap.
  15. Tbird

    Mustang gt 2018

    Aldrig aldrig ta en en annan olje viskositet än vad Ford rekomenderada från början. Tydligen är det ett vanligt fenomen att rekomendera sirap då motorn är gjord för tunn olja. VARFÖR GÖRS DESSA REKOMENDERINGAR??? Om man inte vet hur grund principen är byggd och för vissa specifika spel. Hur kan man då rekomendera en annan olje viskositet?? Var vänlig att tala om för mig varför man ska använda sirap i motorn?? Per, gamla windsor motorer har inget alls gemensamt med modular motorer, överhudtaget..
×