Jump to content

Rudhan

Klubbmedlem
 • Inlägg

  190
 • Blev medlem

 • Senaste besök

Omdömespoäng

13 Good

About Rudhan

 • Rank
  Forummedlem
 • Födelsedag 1965-05-26

Medlemsinformation

 • CMC
  3602
 • Region
  Ö.Mälardalen
 • Stad
  Järfälla
 • Yrke
  IT-konsult
 • Intressen
  Bilar

Senaste Profilbesöken

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Rudhan

  Stötfångarhorn

  Jag har en 68 cab 289, när den beställdes var hornen tillval enligt Marty report, under rubriken 'Your vehicle was ordered with the following features' står det 'Front and Rear Bumper Guards'. Så i alla fall på min är dom beställda som tillval. Om det ingick i något paket vet jag inte.
 2. Rudhan

  Rost och lagningar

  Intressant att höra hur olika våra bilar blivit behandlade, lite bilder på lagningarna hade varit kul, och så klart ser jag fram mot fortsatta berättelser om dina renoveringar. Grattis till bilen!
 3. Min bil är Candy Apple Red, nästan. Och det är problemet, bättringsfärg på sprayburk med standardkulör är lite för ljus. Så jag undrar, är det någon som känner till en firma i Stockholmstrakten, gärna norrort, som kan mäta upp nyansen och blanda en-komponent på sprayburk? Tack för hjälpen! /Tomas
 4. Rudhan

  DRL

  Tänkte på kommentaren att täcka bulan på instrumentbrädan, om man har någon. Jag vet inte hur det är på Mustang men på vissa bilar styr den sensorn även luftkonditioneringen, så täcker man den kan det bli fler följder än att ljuset ändras.
 5. Rudhan

  Missljud 302a

  Jag kan tycka tråden kan finnas kvar, det kan finnas något andra kan ha nytta av att veta, förutsatt att du vill berätta vad som var knas, och hur du fixade det.
 6. Rudhan

  Strulande AOD

  Jag har i och för sig inte erfarenhet av AOD, jag har en C4. Men det första jag skulle kolla är att det är rätt oljemängd i. För att kolla på C4 ska man varmköra, gå igenom alla lägen på växelväljaren ett par gånger, och sen kolla nivån med motorn igång. Jag hade ett liknande symptom vid för låg oljenivå, efter att ha stannat för rött ljus hade jag ingen drivning när jag gav gas igen. Hoppas det löser sig!
 7. Rudhan

  Sidomarkeringsljus bak

  Det kan bara fungera om det är dåligt färgat glas. Om glaset är perfekt släpper det bara igenom ljus med just den färgen, sätter man en lampa bakom som lyser med en annan färg, lika perfekt, kommer inget ljus igenom. Men det är nog därför det fungerar, glaset släpper igenom en hel del andra färger än den som det är färgat med.
 8. Rudhan

  Huvgångjärn

  Jag kanske förklarade dåligt. Jag stängde huven, mätte hur mycket den sitter för högt, öppnade huven, markerade var skruvarna sitter i de ovala hålen, lossade skruvarna, justerade huven tills skruvarna hamnade lika mycket under det tidigare läget som huven satt för högt, sen drog jag åt skruvarna fortfarande med huven öppen. Efter ett antal försök blev det bra.
 9. Rudhan

  Huvgångjärn

  Min huv satt också några millimeter för högt. Jag mätte exakt hur många, öppnade huven, lossade gångjärnen, sänkte ner dom så mycket som behövdes och drog fast igen. Mitt problem var att det inte gick att sänka mer, på ena sidan. Fästena har avlånga hål, jag fick såga upp dom några millimeter längre. Hur menar du att den ändrar sig när du öppnar? /Tomas
 10. Rudhan

  Vatten i avgassystemet

  Det är troligen kondens som bildas av avgaserna, det blir mest längst bak allteftersom avgaserna kallnar. Jag tror inte vattnet kommer in utifrån.
 11. Rudhan

  Ford mustang fastback 68

  Kul att se! Är det blocket som är märkt '302'? Hur är veven märkt? Det var nämligen så att Ford fick slut på 289-block så dom tog 302-block och satte i 289-vev och stakar. Sån är min motor. Det är en 289'a på alla sätt utom just blocket, som är 302. Man kan sätta vev och stakar från en 289'a i ett 302-block, men inte tvärt om. Det som skiljer blocken åt är att loppen sticker ner lite längre mot veven på 302, för att klara att stötta kolvarna vid det längre slaget. Nån som vet bättre får gärna rätta mig, och berätta om det finns fler skillnader. /Tomas
 12. Rudhan

  Blinkersproblem

  Tack för tipset Leif! Jag har lagt upp en film som visar hur det blev. Youtube /Tomas
 13. Rudhan

  Blinkersproblem

  Vad jag förstår är det godkänt med vit blinkers fram till och med 1975 års modell. Jag hittar bara Wikipedia som källa tyvärr. https://sv.wikipedia.org/wiki/Körriktningsvisare
 14. Rudhan

  Blinkersproblem

  På min 68'a är det vitt glas och en tvåtrådslampa, alltså både parkeringsljus och blinker är vita. Men, glaset är en antydan till gult, det kan ha varit färgat tidigare. Hur som helst är det samma färg på parkeringsljus och blinker. Leffe61, var köpte du dina tvåfärgade lampor?
 15. Rudhan

  Blinkersproblem

  Bosse, vad är problemet med äldre varningsblinkers? Vad är det som är otillåtet och hur vill dom att det ska fungera? /Tomas
×