Jump to content

Rudhan

Club Member
 • Content Count

  193
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Rudhan last won the day on December 25 2018

Rudhan had the most liked content!

Community Reputation

14 Good

About Rudhan

 • Rank
  Forummedlem
 • Birthday 05/26/1965

Members Information

 • CMC
  3602
 • Region
  Ö.Mälardalen
 • City
  Järfälla
 • Yrke
  IT-konsult
 • Interests
  Bilar

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej, jag har köpt på Hansen Racing, jag hittar den inte på deras web men slå dom en signal och hör. Dark Ford Blue, Plastikote Ford Blue #224. Nu har du en -66 och jag -68, jag är inte säker på att det är samma färg.
 2. Det låter som om du har problem med ett dåligt batteri och ett startrelä som hänger sig. Att batteriet drar ur när det är urkopplat är inte normalt, det klarar minst ett antal veckor frånkopplat. Mitt startrelä har vid ett tillfälle hängt sig, då gick inte bilen att stänga av med nyckeln. I ditt fall verkar reläet ha hängt sig i startläget, det förklarar i och för sig inte att motorn går dåligt, annat än att startmotorn för oväsen eftersom den ligger inkopplad, startmotorn och / eller startkransen kommer dessutom ta skada ganska snabbt av det. Börja med att sätta i det nya startreläet. Du har möjligen även ett dåligt laddningsrelä, kan du se om det är originalreläet? Det är i så fall ett mekaniskt relä som kan vara slitet, det innebär att batteriet får för dålig laddning, eller för mycket, ingetdera är bra. Det finns moderna laddrelän som ser ut som de gamla, och är bolt on. Att du behöver pressa växelspaken för att kunna starta går förmodligen att justera genom att flytta en kontakt där växelföraren går in i växellådan, den är justerbar. /Tomas
 3. Det är väl inte helt sant att 289 och 302-blocken är lika, cylinder-loppen är lite längre på 302 för att klara det längre slaget. Det vill säga, det går att sätta 289 vevaxel och stakar i ett 302-block, men inte tvärtom. Rätta mig om jag har fel. Som jag förstod det fick Ford slut på 289-block vid nån tid så dom tog 302-block och satte i 289 vev och stakar, även jag har en sån motor.
 4. Jag har en 68 cab 289, när den beställdes var hornen tillval enligt Marty report, under rubriken 'Your vehicle was ordered with the following features' står det 'Front and Rear Bumper Guards'. Så i alla fall på min är dom beställda som tillval. Om det ingick i något paket vet jag inte.
 5. Intressant att höra hur olika våra bilar blivit behandlade, lite bilder på lagningarna hade varit kul, och så klart ser jag fram mot fortsatta berättelser om dina renoveringar. Grattis till bilen!
 6. Min bil är Candy Apple Red, nästan. Och det är problemet, bättringsfärg på sprayburk med standardkulör är lite för ljus. Så jag undrar, är det någon som känner till en firma i Stockholmstrakten, gärna norrort, som kan mäta upp nyansen och blanda en-komponent på sprayburk? Tack för hjälpen! /Tomas
 7. Rudhan

  DRL

  Tänkte på kommentaren att täcka bulan på instrumentbrädan, om man har någon. Jag vet inte hur det är på Mustang men på vissa bilar styr den sensorn även luftkonditioneringen, så täcker man den kan det bli fler följder än att ljuset ändras.
 8. Jag kan tycka tråden kan finnas kvar, det kan finnas något andra kan ha nytta av att veta, förutsatt att du vill berätta vad som var knas, och hur du fixade det.
 9. Jag har i och för sig inte erfarenhet av AOD, jag har en C4. Men det första jag skulle kolla är att det är rätt oljemängd i. För att kolla på C4 ska man varmköra, gå igenom alla lägen på växelväljaren ett par gånger, och sen kolla nivån med motorn igång. Jag hade ett liknande symptom vid för låg oljenivå, efter att ha stannat för rött ljus hade jag ingen drivning när jag gav gas igen. Hoppas det löser sig!
 10. Det kan bara fungera om det är dåligt färgat glas. Om glaset är perfekt släpper det bara igenom ljus med just den färgen, sätter man en lampa bakom som lyser med en annan färg, lika perfekt, kommer inget ljus igenom. Men det är nog därför det fungerar, glaset släpper igenom en hel del andra färger än den som det är färgat med.
 11. Jag kanske förklarade dåligt. Jag stängde huven, mätte hur mycket den sitter för högt, öppnade huven, markerade var skruvarna sitter i de ovala hålen, lossade skruvarna, justerade huven tills skruvarna hamnade lika mycket under det tidigare läget som huven satt för högt, sen drog jag åt skruvarna fortfarande med huven öppen. Efter ett antal försök blev det bra.
 12. Min huv satt också några millimeter för högt. Jag mätte exakt hur många, öppnade huven, lossade gångjärnen, sänkte ner dom så mycket som behövdes och drog fast igen. Mitt problem var att det inte gick att sänka mer, på ena sidan. Fästena har avlånga hål, jag fick såga upp dom några millimeter längre. Hur menar du att den ändrar sig när du öppnar? /Tomas
 13. Det är troligen kondens som bildas av avgaserna, det blir mest längst bak allteftersom avgaserna kallnar. Jag tror inte vattnet kommer in utifrån.
 14. Kul att se! Är det blocket som är märkt '302'? Hur är veven märkt? Det var nämligen så att Ford fick slut på 289-block så dom tog 302-block och satte i 289-vev och stakar. Sån är min motor. Det är en 289'a på alla sätt utom just blocket, som är 302. Man kan sätta vev och stakar från en 289'a i ett 302-block, men inte tvärt om. Det som skiljer blocken åt är att loppen sticker ner lite längre mot veven på 302, för att klara att stötta kolvarna vid det längre slaget. Nån som vet bättre får gärna rätta mig, och berätta om det finns fler skillnader. /Tomas
 15. Tack för tipset Leif! Jag har lagt upp en film som visar hur det blev. Youtube /Tomas
×
×
 • Create New...