Jump to content

1096

Club Member
 • Content Count

  1,025
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

1096 last won the day on January 5

1096 had the most liked content!

Community Reputation

10 Good

About 1096

 • Rank
  Forummedlem

Members Information

 • CMC
  1096
 • Region
  Sydost
 • City
  Vetlanda
 • Yrke
  Verktygsmakare - CNC, konstruktör / Egen
 • Interests
  Allt som brummer

Contact Methods

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kör ett Howe lager på en T10 bakom 302 i 67an.... Funkar perfekt och har väl gått i 10 år iaf
 2. 1096

  65 HT Janne J

  Det är till att ligga i som vanligt... tjusigt!
 3. Ursäkta att jag ställer frågan... Men är det så dåligt drag i nyare Mustanger så man börjar ifrågasätta presenterade siffror från fabrik/tidningar osv? Själv har jag aldrig kört nån nyare än 1995 vad jag kan minnas så har 0 egen erfarenhet. En så pass stor bil ändå och jag antar att de väger en del? - om den gör 100km/h under 5 så borde det funka rätt bra eller? Hur är det längre upp i registret? När man kommit ur storstan och ut på stora vägen.... Vad gör dem till 200.... 300? Jag är dock mer insnöad på mina Foxar vilket de flesta inte ens vet vad det är... en liten, lätt bil med massor av möjligheter egentligen hur man än vill åka -fort, brett, kurv eller röljus... välj själv. Har ännu inte haft turen att det skulle dyka upp en 05 eller nyare i backspegeln... vore skoj. God fortsättning och Gott Nytt alla!
 4. Grattis till en trevlig bil.... Jag har pillat en del på dessa genom åren och det "största" blev väl att återuppliva motorerna för ett antal årsen.... https://www.facebook.com/pg/jebalans/photos/?tab=album&album_id=506683876112233 Nu vet jag inte vilken detta är av Pony 1 eller Pony 2 men tycker båda var rätt "goa". Med tanke på hur mycket stryk dessa bilar har fått ta genom åren på PonyDriftAcademy så kan man inte säga annat än "hatten av"... Det är många som lärt sig konsten att åka sidledes i dessa bilar. Kan inte tänka mig att många andra bilar hade pallat med dessa år likt dessa bilar gjort... Foxbody är sega Mvh
 5. Har renoverat ett antal och har ett gäng i egna vagnparken
 6. Du vet förmodligen hur 20-25 gram obalans känns i tex ratten.... och låt säga att du har den obalansen på en diameter om 17". Om vi då säger 50 gram på en tryckplatta på en radie om 1" istället... lägg där till ett varvtal om 5000 varv eller nåt.. Jag valde hjulet i exemplet ovan för att förtydliga hur många resonerar i frågan när det kommer till motorer. Man gör givetvis hur man vill
 7. Trevligt bygge! Ang. balanseringen... 28/50oz obalans funkar uppenbarligen rätt bra det också. Känns som att tanken hos ingenjörerna var att spara lite material/vikt på de roterande delarna - kostnader osv. Att balansera om ett svänghjul går givetvis att göra - men enklare att välja ett hjul med 0 från början. Man kan balansera däck också utan att montera dem på fälgarna först - om man tycker att det blir bra ( ja - jag är ironisk nu) När det gäller motorbalansering så blir det aldrig bättre än sämsta biten i kedjan, ser många fall där man köpt strokerkitt från fina firman och sen smäcker man på en tryckplatta där bak, ofta helt ovetandes om att den kan vara på 50 och 100 gram off på 1" radie i balanseringsmaskinen. En motor balanseras helst som komplett, precis med alla de delar runt vevaxel som man sen kommer köra med. Rätt säker på att du helst balanserar dina hjul som kompletta? Bara mina tankar och absolut ingen lag. Mvh,
 8. 1096

  65 HT Janne J

  Det här blir trevligt att följa! Kör hårt Janne!
 9. Lyftare kan vara täppta i gången mot stötstången, då får du ingen smörjning upp i stång. Har varit ute för detta vid uppstart av nybyggda motorer ett par gånger. Den olja man använt vid produktion av lyftarna var väl helt enkelt för hård och blev som ett fett vilket inte det vanliga oljetrycket orkade trycka bort när motorn startades. Numera kör jag alltid med drivpinne och fet skruvdragare tills det kommer olja på alla 16 vippor Har även haft en del nya CompCams stötstänger som vart täppta av deras skyddsolja vilken inte löses upp förrän det blir varmt osv... 7 bar tryckluft orkade inte igenom. Gäller som sagt nya delar...
 10. Foxar ja.... för allmänheten ganska underskattade.... Men har man väl haft en och lärt känna dem så har de en tendens att föröka sig. Välkommen i Foxträsket!
 11. Jag har haft ett par kundjobb där man haft problem med varmgång på låga varv... står på tomgång och luffar sen rätt som det är så kokar det. Anledningen till detta har i samtliga fall varit för låg tändning. Antingen feljusterat eller att vacuumklocka vart trasig i vissa fall. Har du klocka på fördelarn så ta väck slangen och plugga för att se om det ändrar varvtal osv. Jag har än inte funnit nån kylare som klarar av att kyla när tändningen är så pass "efter" så det i princip fortfarande brinner i cylindern när avgasventilen öppnar. Mer fart på vattenpump kan göra detta ännu värre då man alltid vill ha vattnet i kylaren så länge som möjligt. Så kolla upp din tändning samt även att motorn inte går för snålt på bränsle på tomgång.
 12. Vad kör du tändning? Med eller utan vacuumklocka? Hur många grader vid full förtändning resp. tomgång?
 13. 1096

  Vibrationer

  Trevligt med lite mer spännande läsning i ämnet. Kan bara tillägga att balansering av delade stänger med fixerat stödlager funkar relativt utmärkt med sensorer enbart i ändarna - men går åt en modern maskin som läser kors o tvärs i flera plan. Den långa Explorerstången fungerar enligt kunden utmärkt.
 14. 1096

  Vibrationer

  Ursäkta sent svar - med "stänger" menar jag givetvis kardanstänger/kardanaxlar... delade eller icke delade - för mig samma sak :P Om man kikar på hur Mustangens original ser ut så kan man konstatera att den har rätt mycket vikt på mitten, kring stödlagret. Att sätta en fet CV-knut på mitten som i sig är rätt tung känns helt galet. Dock måste man väl ändå anta att ingenjörerna på Ford kan detta bättre än en vanlig mustangnörd med intresse för balanseringar. Skulle tro att stödlagret är för mjukt och kardanen börjar gå ut i sidled och då kommer vibrationer direkt. Samma sak händer när man har en för lång ej delad kardan och inte räknat på de kritiska varvtal alla rör har i dessa fall. De blir som ett hopprep när det börjar varva, viker sig eller sliter av ett kors eller yoke och sen har man ett fint hål i golvet om man inte tänkt sig för. Volvo har till synes varit rätt bra på detta med delade kardaner genom åren. De har en hyfsat lätt glidande del på mitten och ett vettigt stödlager och ändå tillräckligt grova knutkors för att det ska hålla. Vi har använt div volvodelar till kardaner till driftingbilar senaste åren och då pratar vi ofta om effekter mellan 700-1000 hästar i maskinen - och det verkar hålla förvånansvärt länge. BMW har också en bra lösning på sina. Ser dock sällan att någon tillverkar satt en stor fet CV-knut på mitten - det är något nytt. Just nu har jag uppe en "stång" till en nyare Ford Explorer - nyaste modellen tror jag. En stång som inte borde fungera dels av sin längd att döma, ser alldeles för lång ut för att inte självsvänga. Dock är rören tunna så det blir inte mycket vikt som kastas runt, sen är knutarna små och lätta. Däremot hade denna fastnat i ena ändknuten och det indikerade en rejäl obalans samtidigt som det flaxade bra runt stödlagret. Då fick jag en tanke till Mustangerna - kan det vara så att knutarna fastnar med tiden om de inte får någon motion? Denna stång har legat på en skrot ett tag och en knut med få mil är rätt tajt och behöver inte mycket för att låsa upp. De måste kunna röra sig lätt i vinkel och fram och tillbaka så att säga. Ni som har problemen - låt lyfta er bil och ryck och slit i kardanen lite fram och tillbaka och se så det verkligen flyter i knuten. Sitter knutarna fast så borde min teori kunna stämma - problemet måste uppkomma ute hos kunderna, har svårt att tänka mig att Ford skulle släppa ut något liknande om det fanns där från början? Men vad vet jag? :P Trevlig helg!
 15. 1096

  Vibrationer

  Intressant läsning... Då vi sysslar med balanseringar av främst motorer och även snubblade in på kardaner så har vi inte kunnat undgå att nyare Mustang verkar ha problem med stängerna. Kanske dax att sätta upp för dessa och se hur det ser ut. Nästan allt går att få ordning på.... delade stänger är riktigt bra om det gjorts på bra vis. Trevlig helg!
×
×
 • Create New...