Jump to content

jolle

Medlemmar
 • Content Count

  117
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About jolle

 • Rank
  Forummedlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Oljelampan tändes när jag var 2 mil från hemmet. Eftersom att det ska bytas motor i den så tänkte jag att jag får väl chansa och köra hem, den låter ju som vanligt, inge knack eller så. Tog mig hem och kollade oljetrycket med min mekaniska mätare. Oljetrycket låg på ca:4 bar vid kall motor. Bytte givare och startade men lampan lyser fortfarande. Brukar det vara nått strul med oljelampan på en -65? Tänkte om det finns nått generellt elfel som brukar bli på lampan? Ska byta givare en gång till å se om det hjälper, men den jag prövat nu funkade på andra motorn. Är en ford 302 det gäller.
 2. Hur mycket var det som inte passade? Vilken koppling åkte du med?
 3. Behöver hjälp. Ska ner med en 5.0 i min -65 musse. Har köpt 50oz svänghjul och ska beställa koppling. Det jag undrar över är om min manuella låda, 4vxl, går ihop med en 10,5” koppling? Alltså, vilken koppling ska jag ha som passar på min ingående axel på lådan? Bör det bli några andra bekymmer kring kopplingen tror ni, kommer det att passa med ett nyare svänghjul å större koppling (10”5)?
 4. Det jag menar med transkåpan var ju kamkedjekåpan, ursäkta om det vart fel Vattenpumpen å kåpan tar jag från min gamla, kanske, måste kolla hur mycket jag har kvar till serpentin drivningen.
 5. Så då blir man tvungen till att köpa nytt svänghjul och svängningsdämpare på 50oz. Vill inte ha serpentinrem på, för då hade jag ju kunnat behålla org svängningsdämpare från 5.0:an och bara byta svänghjulet. Men passar transkåpan då, från -68 302 till -89 302?
 6. Ska byta motor och undrar om jag kan ta min svägningsdämpare och svänghjul (28oz) från gammelmotorn till min -89 302 som har 50oz standard?Passar även bröstkåpan från gammeln till nya?
 7. Är inte hemma riktigt på automater, men en c4 är väl ok, eller? Det är bara en fundering jag har ännu om att byta, blir inget i år iallafall men kanske i framtiden.
 8. Ja, hur mycket jobb är det att göra denna operation på en -65 ht som har 302 och manuell nu?
 9. Har bytt det mesta och har shims i framvagnen i dagsläget så då borde det gå att få till camber.
 10. Har fixat shimsbrickor, firman som gör detta har aldrig gjort det då detta blir deras examensprov. Går det bra så är jag nöjd, går det dåligt så får dom göra om. Dom vill ha bra recentioner och det får dom oxå när jag blir nöjd. Så vad ska jag ha tycker ni i slutändan nu då? Kan tillägga att det är kapade fjädrar fram 1 varv.
 11. Kan du kolla upp det innan tisdag om du har tid?
 12. Får be dom ställa den efter det som PR skrev. Men är det inte lite mycket caster? Har aldrig hållt på med framvagnsinställningar , därför dessa frågor.
 13. Skall inte tävlas med, vanlig körning. Som det är nu så blir man svettig när man kör till jobbet med den. Så original inställning från shopmanualen 1965 är inte att rekommendera då? Den är inte shelby sänkt.
×
×
 • Create New...