Jump to content

JanneJ

Medlemmar
 • Inlägg

  2 433
 • Blev forummedlem

 • Senaste besök

 • Days Won

  8

JanneJ last won the day on 13 januari

JanneJ had the most liked content!

Omdömespoäng

14 Good

About JanneJ

 • Rank
  Forummedlem

Medlemsinformation

 • Stad
  Kinna
 • Yrke
  Egenföretagare

Senaste Profilbesöken

816 profil visningar
 1. JanneJ

  65 HT Janne J

  När jag har panhard för att kontrollera sidoförflyttning av bakaxeln är det läge att räta upp stötdämparna. Tänker bygga om infästningen så jag kan använda den dämpare jag vill. Har fått bra hjälp från Öhlins att räkna på en lämplig dämpare bak, med lite god vilja passar Porsche 911 65-89 även bak på en gammal mustang, sättningen är rätt tuff men det passar bra när vi har 145-150 kg ofjädrad vikt att ta hand om. Håller på att bygga nya stötdämpartorn, här är bilder från utvecklingsarbetet, mer förstärkningar kommer innan det är klart.
 2. JanneJ

  65 HT Janne J

  Det blir ingen stötfångare fram, alla fästjärn och annat jox väger bly så den rationaliserar jag bort. Shelbyfronten finns ju som färdigt alternativ i glasfiber men jag är inte riktigt kompis med den designen, kanske blir det en egen variant med utgångspunkt från originalplåtarna.
 3. JanneJ

  65 HT Janne J

  Passagerardörren färdig: Kände att jag ville få lite variation så jag kör på lite parallellt med montering, stötfångaren var riktigt dålig i kromet så den fick bli grön den också: Bakvagnen ska få lite omsorg också, fjädrarna blir 5 blad reverse eye och jag bygger ett panhardstag för sidostabiliteten: Fästet på bakaxeln är inte färdigt ännu, lite förstärkningar kommer när jag har axeln lös.
 4. JanneJ

  Nationella Träffen år 2019

  Om vi sneglar mot Porscheklubben och deras bankörningar så brukar det vara fullbokat, omkring 120 bilar totalt på en träff. Olika klasser: LoF Lugn och fin ( obligatorisk genomgång med samtliga förare i lektionssal och runt banan ) OR Orutinerad ( obligatorisk genomgång med samtliga förare i lektionssal och runt banan ) R1 snabbare klass R2 snabbaste bilarna Klassik alla frontmotorbilar och 911/964/993 upp till 1995 För uppgradering krävs att du har några stycken träffar med OR på just den banan innan du får ta steget till R1/R2 Alla klasser har bangenomgång med erfarna instruktörer, du kan få med en instruktör i bilen om du vill ha personlig feedback. Många instruktörer krävs men Porscheklubben har många duktiga som ställer upp.
 5. JanneJ

  Nationella Träffen år 2019

  Jag är medlem i Sportvagnsklubben Göteborg, de har en webshop med aktiviteter bland annat konbana och banmöte . Lugn, mellan och race klasser på banmötena, 20 minuters körtid i stöten. Helt perfekt upplägg, man åker aldrig därifrån och känner att man fått köra för lite... Allt från RPB till McLaren, blandningen av bilar är underbar.
 6. JanneJ

  65 HT Janne J

  Hoppar över några moment i garagelackandet och lägger ut en bild på statusen just nu:
 7. JanneJ

  65 HT Janne J

  Grundarbetet klart, slipgrund lagd:
 8. JanneJ

  65 HT Janne J

  Satte upp byggplast runt bilen, drog på andningsmask, hörselkåpor, heltäckande overall. Tog ett djupt andetag och gick loss med grovrengörare på vinkelslipen: Städade ut allt damm, finslipade och tvättade. Sedan var det dags för en omgång CA-primer:
 9. JanneJ

  65 HT Janne J

  Original för hela slanten, cabbe 70 med skivor och servo.
 10. JanneJ

  65 HT Janne J

  Vad det blir för bromsar bak är inte 100% klart, att det blir skivor det är säkert, men vilka? Jag resonerar lite så här: Oken måste ha inbyggd mekanisk handbroms ( där försvann en drös roliga ok..) Det räcker förmodligen med solid skiva. Återigen, det måste finnas bra belägg för lite tuffare användning. Glidkolvsok kommer nog att räcka. Har tidigare gjort samma resa och använde då ok från Audi/VW, skivor från Nissan, funkade utmärkt. Nu har jag tittat på Mazda MX-5 ( Miata ) som jag tycker ser lite intressant ut, ska kolla om det finns möjlighet att få dit skivan på mustangens drivaxlar. Sedan måste kolvarean var rimlig i förhållande till huvudcylindern.
 11. JanneJ

  65 HT Janne J

  Tackar! Har tennspacklat en del vid tidigare renoveringar men..... tänkte hålla den här på en lägre nivå. Alla skarvar är helsvetsade och jag kommer att nöja mig med vanligt spackel. Det är här det börjar bli lite svårt, jag vill inte ha för bra finish för det motverkar lite hur jag tänker använda bilen, samtidigt får det inte se ut som skit. Var ribban ska ligga är jag inte helt säker på, det kan hända att jag medvetet väljer bort allt för mycket jobb på karossen och fokuserar på mekaniken. Huven tänkte jag först köra rent ( finns nog en hel del spackel på den ) och sedan ta en funderare på hur den ska se ut i framtiden. Kanske går jag all in med hålsågen på undersidan, skiter i spackel och lackar med mattsvart lack, allt för att få bort några kilo på ett ställe där viktreducering är angeläget....
 12. JanneJ

  65 HT Janne J

  Nu fick bilen flytta hem till mitt lilla hemmagarage, 28 m² istället för massor med m². Kul att se den utomhus:
 13. JanneJ

  65 HT Janne J

  Har gjort rent skärmarna med grovrengörare på utsidan och kört av det värsta på insidan med roterande stålborste. Helt galet smutsigt, är tvungen att gå direkt från garaget till duschen innan jag kan gå in i resten av huset, ändå har jag heltäckande overall, andningsmask och alla möjliga skydd. Huven har haft ett fejkscoop som satt fast med 7 skruvar, bara att loppa igen och slipa till. Tyckte den kändes ganska tung så jag tog fram vågen, 22 kilo vägde den, ska ta en funderare på om jag inte ska skaffa en glasfiberhuv direkt.
 14. JanneJ

  Framvagns-förvirring

  Koni, alla dagar i veckan!
 15. JanneJ

  65 HT Janne J

  Innan jag tar hem bilen passar jag på att reparera lite lösa delar. Vänster framskärm var inte så farligt skadad: Det var värre på högersidan: Måste bygga en innerstruktur innan jag kan göra klart kanten.
×