Jump to content

JanneJ

Medlemmar
 • Inlägg

  2 443
 • Blev forummedlem

 • Senaste besök

 • Days Won

  10

JanneJ last won the day on 17 mars

JanneJ had the most liked content!

Omdömespoäng

17 Good

About JanneJ

 • Rank
  Forummedlem

Medlemsinformation

 • Stad
  Kinna
 • Yrke
  Egenföretagare

Senaste Profilbesöken

889 profil visningar
 1. Monterade diffen i huset: Nya packboxar monterade, drivaxlar på plats. Provmonterade skivbromsarna på ena sidan:
 2. Monterade diffen i huset men något låste när jag började lägga på förspänning på lagren: Lite slipmaskin löste problemet: Inmätning av backlash: Märkbilden:
 3. Mätte in pinjongdjupet, fick räkna lite för att kompensera att huset inte är 100% i mitten av centrumlinjen på diffen. Efter lite mätningar visade det sig att det behövdes ett 0,24 mm shims på pinjonghuset för att få rätt pinjongdjup.
 4. Plockade isär klumpen, det är inte mycket som ska återanvändas, kronhjul, pinjong, diff, lager, mm ska bytas. Rensade pinjonghuset och monterade nya lagerbanor: Ny pinjong med 3,8-1 utväxling, nya lager och spacer istället för crush sleeve: Monterade pinjongen med en gammal mutter och utan packboxen: Hade inga verktyg för att mäta rotationsmomentet, köpte en liiten momentmätare som vanligtvis används för cykelmek. Önskat rotationsmoment ska ligga omkring 1,5 Nm, efter 3 försök med olika shims hamnade jag på detta: Monterade packbox och drog till rätt moment med ny mutter. Rotationsmomentet hamnade på strax över 2 Nm med allt monterat.
 5. Bestämde mig för att testa Maiers ide om att köra poly i den främre öglan och gummi i schaklarna: Plockade isär bakaxeln, kapade bort fästena för vad jag tror var någon form av tractionbars. Gjorde lite förstärkning av fästet till panhardstaget: Svetsade dit två st AN6 nipplar för att kunna montera oljekylare: Och så lite färg på alltsammans:
 6. Problemet med alltför moderna styrningar är väl att de är djupt integrerade med canbus och andra styrsystem. Det finns lite halvgamla varianter, helelektriska, där det enda som behövs är en sjujäkla strömmatning typ 50A och en extern potentiometer för att ställa hur mycket de ska hjälpa till. Polon var inte dum , men det finns andra som har elservomotorn på rattstången.
 7. Har redan sonderat rattstångsdjungeln lite, en lagom modern rattstång med alla justermöjligheter ligger högt på listan. Ska kolla lite mer på elservo också, tanken har funnits där tidigare..
 8. Den är helt klart något för de med mycket hår på bröstet, veklingar undanbedes Har faktiskt inte planerat hur det ska se ut där, justerbar rattstång hade varit snyggt, tror jag har någon liggande på vinden..
 9. Japp, och däcken blir 215/60*15. Har funderat lite på vilken utväxling som blir en bra kompromiss, vill kunna ligga på motorväg med rimliga varvtal men ändå ha lite knuff på lägre växlar. Här är hur det blir: Den diffen ser trevlig ut, ska bli kul att få ett omdöme sedan.
 10. Tack, jag är lite förbi i processen, känns jobbigt att ta upp nytt hål för tankpåfyllningen i en nylackad skärm. Annars var den inte dum, lägger den på minnet inför kommande vinterprojekt. Hämtade lite grejor till bakaxeln, 3,8-1 utväxling och en Currie 5023 tsd
 11. När jag har panhard för att kontrollera sidoförflyttning av bakaxeln är det läge att räta upp stötdämparna. Tänker bygga om infästningen så jag kan använda den dämpare jag vill. Har fått bra hjälp från Öhlins att räkna på en lämplig dämpare bak, med lite god vilja passar Porsche 911 65-89 även bak på en gammal mustang, sättningen är rätt tuff men det passar bra när vi har 145-150 kg ofjädrad vikt att ta hand om. Håller på att bygga nya stötdämpartorn, här är bilder från utvecklingsarbetet, mer förstärkningar kommer innan det är klart.
 12. Det blir ingen stötfångare fram, alla fästjärn och annat jox väger bly så den rationaliserar jag bort. Shelbyfronten finns ju som färdigt alternativ i glasfiber men jag är inte riktigt kompis med den designen, kanske blir det en egen variant med utgångspunkt från originalplåtarna.
 13. Passagerardörren färdig: Kände att jag ville få lite variation så jag kör på lite parallellt med montering, stötfångaren var riktigt dålig i kromet så den fick bli grön den också: Bakvagnen ska få lite omsorg också, fjädrarna blir 5 blad reverse eye och jag bygger ett panhardstag för sidostabiliteten: Fästet på bakaxeln är inte färdigt ännu, lite förstärkningar kommer när jag har axeln lös.
 14. Om vi sneglar mot Porscheklubben och deras bankörningar så brukar det vara fullbokat, omkring 120 bilar totalt på en träff. Olika klasser: LoF Lugn och fin ( obligatorisk genomgång med samtliga förare i lektionssal och runt banan ) OR Orutinerad ( obligatorisk genomgång med samtliga förare i lektionssal och runt banan ) R1 snabbare klass R2 snabbaste bilarna Klassik alla frontmotorbilar och 911/964/993 upp till 1995 För uppgradering krävs att du har några stycken träffar med OR på just den banan innan du får ta steget till R1/R2 Alla klasser har bangenomgång med erfarna instruktörer, du kan få med en instruktör i bilen om du vill ha personlig feedback. Många instruktörer krävs men Porscheklubben har många duktiga som ställer upp.
 15. Jag är medlem i Sportvagnsklubben Göteborg, de har en webshop med aktiviteter bland annat konbana och banmöte . Lugn, mellan och race klasser på banmötena, 20 minuters körtid i stöten. Helt perfekt upplägg, man åker aldrig därifrån och känner att man fått köra för lite... Allt från RPB till McLaren, blandningen av bilar är underbar.
×
×
 • Create New...