Jump to content

Per Berglund

Medlemmar
 • Inlägg

  4 313
 • Blev forummedlem

 • Senaste besök

 • Days Won

  112

Per Berglund last won the day on 26 december 2018

Per Berglund had the most liked content!

Omdömespoäng

268 Excellent

4 Följare

About Per Berglund

 • Rank
  Moderator

Medlemsinformation

 • Stad
  Eskilstuna
 • Yrke
  Konstruktör och produktions chef

Senaste Profilbesöken

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Per Berglund

  Momentdragning ramlager

  Stämmer. Eftersom du ändå måste byta bult (engångsbult) gå då efter specifikation från bultleverantören. Kör man stroker är pinbultat och gördel nästan ett måste då 302 blocket är väldigt vegt för de extra dynamiska krafterna som blir. Väldigt små bultar också! Bara gå på trogna ARP bultar så är du trygg för detta kan man inte snåla på.
 2. Per Berglund

  Nationella Träffen år 2019

  Jag har gått ur klubben av samma anledning som T-bird är inne på. Har nog sett 1000 likadana bilder på folk som sitter och fikar bakom sin Mustang. Inget fel i det och många gillar det! Men det verkar nästan vara klubbens mantra att parkera bilarna eller åka i en kö bland fulla människor. Inte för att jag är en flitig besökare på racing banorna men de gånger jag varit med så är det liksom hela grejjen med en klubb. Få testa sin bil från en skala av att bara bromsa lite mer än normalt till att drifta med den vore kul!! Fikar gör jag på alla andra träffar som det numera är för många av. Som sagt är ej medlem längre i klubben så har varken någon talan eller kan medverka så jag får väll hitta på nått annat!
 3. Per Berglund

  Dåliga acctider i svenska motortidningar .

  En av de större skillnaderna är att Svensksålda Mustanger har en annan bakaxelutväxling på 3.55 medans de amerikanska kan ha 3.73 från fabrik. Sällan det framgår i testet vilken man testat Det gör mycket i 0-100 men är ingen prestanda mätare I övrigt är det en massa andra faktorer som spelar in och jag kan mycket väl tänka mig att man i USA är betydligt duktigare på att mäta på en riktig klistrig dragrace bana och då får man så felaktigt låga siffror. Teknikens värd gör testet gissningsvis mer verklighetstroget på vanlig asfalt och med mer ordinära förare. Då kommer bilens äkta prestanda fram Att effekten skulle skillja -+5% från fabrik är högst osannolikt idag med alla sofistikerade system. Datorerna styr maskinerna idealiskt! Enda orsaken till effektskillnad är atmosfäriska och bränslekvalitet. Vet ej exakt hur pass styrd maskinerna är hos Ford men kör du ett bränsle med betydligt högre etanolhalt så kan man teoretiskt öka effekten rätt mycket med ökad tändning och bränslemängd. En annan skillnad mellan äldre 2007 och nyare 2015+ är bakaxelns design. 2007 är en stel järnbalk som är perfekt för strippen men kass i övrigt. 2015+ blev det en IRS bakaxel som är grymt mycket bättre för nästan all körning förutom på strippen där den kan tappa grepp......Hur mycket tvistar de lärda! En skillnad till mellan 2007 och 2018 är ökad vikt som påverkar 2007 1565kg 2018 1855kg
 4. Per Berglund

  Reinforcers. Förstärkning Shock Towers

  Bakre innerskärmen är nästan alltid skadad. Låter som det går bra att laga! Har bytt sådana själv och det är varken roligt eller bra passning på dessa så rädda originalet är prio! Kolla bara alla punktsvetsar rosten brukar "gotta sig" i dom områdena
 5. Per Berglund

  Automat

  Det låter helt galet. Gör det riktigt och rätt och bytt rubbet. Byter du hälften av oljan oftare så blir det både dyrare men samtidigt sämre. Det är mycket viktigt att byta allt och få det urspolat Dagens sensorer i lådan är mycket känsligare mot avvikelser än gamla tidens mekaniska ventiler Lämna in bilen och få det rätt gjort!
 6. Per Berglund

  Reinforcers. Förstärkning Shock Towers

  Japp dessa mått finns i tillverkningsritning. Googla upp det eller köp Mustang Chassi Manual för din årsmodell. Det är bra göra rätt från början! Som snickarn säger "Mät 2ggr och såga 1 gång" Innan jag gör jobb på bilar så högtryckstvättar jag allt rejält och länge. Skit är det värsta jag vet hålla på med!
 7. Per Berglund

  Reinforcers. Förstärkning Shock Towers

  Japp svetsa på bara! Bara ta 3-4mm plåt och hyvla till så det passar Svetsa även ihop fjädertornet med motorbalken lite bättre det är bara punktat från fabrik. Innan du svetsar kontrollera chassimåtten på tornen så de verkar OK
 8. Per Berglund

  Boss insug

  Motorn är en enda stor cyckelpump som drar i sig en specifik mängd luft och blåser ut en viss mängd. Mängden styrs mest av kamaxel och vissa restriktioner. Dessa moderna motorer är bra "pumpar" och utan göra radikala förändringar så vinner du nästan ingenting på att bara byta gasspjäll. Bara ett spjäll får inte motorn dra i sig mer luft då det ändå begränsas av kamaxel och som sagt andra faktorer. Håller helt med "Corvette" att byta drev är bästa effekt. Sätter du i 3,73 eller ännu mer typ 4,11 så är känslan som att sätta in 100hk Är det 3,15 idag förstår jag det känns lamt!!
 9. Per Berglund

  Boss insug

  Dom säger inget och kan ej heller. Däremot skulle inte du heller märka om du satt på ett BOSS insug. Marginell förbättring så det är pengar i sjön Tänk på att förbättringen kommer bara på mycket höga varvtal. Alla andra varvtal är det som vanligt.
 10. Per Berglund

  Den gamla vanliga oljesnacket!

  På YouTube följer jag sedan länge en mekaniker som driver kanalen "FordTechMakuloco" som jag rekommenderar fler titta på som gillar motorer. Mycket proffsig och kunnig kille!!!! Idag fick jag vatten på min om att använda syntetisk olja av en vanlig sort och inte gå på en massa reklam om special oljor Jag har alltid kört syntet senaste 15år sedan och sett samma sak som han visar i denna video Så för er som tror sig klassiska mineraler är bäst titta på detta!
 11. Per Berglund

  Maxbredd bakdäck

  Luftfjädring är inget man vill ha om man inte gillar hänga en massa guldkedjor runt halsen! Bladfjädrarna funkar utmärkt beroende på användningsområdet men tvivlar 4-länk ens gör märkbar skillnad för gatbruk. Jag följer Touring Car Masters och där används i princip 100% original system fast styvare....Och det funkar!....Bara bladfjädrar! Här ser du en av Mustang vinnarna och dess upphängning......Mest bara förstärkt original
 12. Per Berglund

  Demontering av min 289

  Ojoj helt slut! Dessutom snedslitet så risk för en sned stake vilket är väldigt vanligt på smallblock Veven ser fin ut så den går att använda Som vanligt det kommer fram saker när man börjar gräva Kolvarna original Som sagt en kontroll så ger det information om det går att använda
 13. Per Berglund

  Bladfjädring

  Silver var kanske ingen höjdare så det skulle jag nog lacka svart......Helst först ta bort silvret först för det kan vara dålig att lacka på...kan börja bubbla upp! Jag använder enbart Eastwood Chassi Black den är helt fantastisk att jobba med Den biter fast på nästan allt, flagnar inte av och dryg som tusan. Den kan lackas både med eller utan härdare. Med härdaren blir den ännu mer slitstark Fördel på just bladfjäder är att det gärna hamnar frätande bromsolja där och Eastwood reagerar inte på den alls. En cool sak jag märkt är att när man penselmålar med Eastwood så blir resultatet som att spraya! Den flyter ut fin men hänger kvar utan rinningar. Har exempel på motorn som jag till 100% penselmålade med detta https://malmmotors.se/chassifarg/eastwood-2k-ceramic-chassis-satin-black-946ml/
 14. Per Berglund

  Bladfjädring

  Min egen tumregel. "Blanka saker i ett skitigt utrymme ser snart för jävligt ut" Med andra ord sätt dit dom som dom är eftersom det inte är nått syfte just där. De bladfjädrar jag monterat verkar vara grovt svart sprayade eller doppade. Ser bra ut även efter par år. Givetvis belagda med smuts så varför måla finare?
 15. Per Berglund

  Maxbredd bakdäck

  Nästan omöjligt svara på. Du måste först veta däckdiameter du ska ha samt positionen i höjdled samt fjädringssträcka Val av fälgdiameter bestämmer även urvalet av bredder på däck. Bakaxeln har inte så mycket med ekvationen alls att göra annat än val av fälg. Antingen tillverkar du en bakaxel efter fälgen eller fälgen efter bakaxeln. Jag gjorde båda sakerna för att få exakt position och rätt utseende efter mitt tycke Skaffa ett måttband och börja mät är nog säkraste svaret. 4-länk låter gammeldags "dragrace" och då spelar det ännu mindre roll....Bara kapa bort de innre hjulhusen och montera nya i bredd du behöver. Eller vad är anledning till rapplig 4-länk?
×