Jump to content

Lusth

Medlemmar
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Lusth

 • Rank
  Mustangfrälst

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack för feedbacken alla. Tror jag börjar med Borgeson och behåller Granadaspindlarna tillsvidare. Det som också kanske måste bytas är inre och yttre styrled samt hjälpstyramen. Den som lever får se. Borgeson på ebay för drygt 1100 dollar inkl. alla avgifter verkar vara billigast? Nån som vet nåt annat? På VP Autoparts blir kostnaden ca 14000 kr.
 2. Jo det är nära till ett inköp nu. Tyvärr blir det såklart följdproblem då det sitter spindlar från Granada. Och troligtvis är hela styrarrangemanget också från Granada. Då är ju frågan om man ska köpa nya spindlar? Är det V8 spindlar till -66 som gäller och därmed också diverse styrgrejer till -66?
 3. Jo tack det har redan slagit mig Hade det varit original -66 eller om jag vetat vad som sitter där nu hade jag iaf kunnat utgå från det. Nu är det som sagt frågetecken och det är mest det som "gnager". Och sen är det ju bara allt annat också på bilen som gnager!
 4. Spelar väl egentligen ingen roll. Men vetskapen att styrningen inte är 100 korrekt gnager lite ibland Tack för infon. Får kolla beslaget. Kylrören kommer bytas ut så då får jag sätta distans mellan.
 5. Funderar på att köpa nya styrdetaljer för att råda bot på detta. Frågan är bara vilka delar som bör bytas ut och i så fall vilken variant/årsmodell det ska vara? Vill ju helst inte behöva byta allt utan kanske bara inre/yttre styrändar och hjälpstyramen. Servocylindern och servoventilen är det ju inget fel på förutom kosmetiskt då. Mittstaget är ju iaf inte -66 då mitt ser ut som -67 och uppåt. Kikade på Rockauto på Granada servoventil och den ser ju precis likadan ut. Kan det inte vara så att man satt ditt servoprylar från en Granada?? Styrändarna verkar ju vara Granada? F@n inte lätt det här med gamla bilar
 6. Jag tror att styväxeln sitter som den ska. Det är som om det börjar gå trögt när man har vridit 2 varv åt vänster. Är det möjligt att hela PS-arrangemanget kommer från en Granada?
 7. Hej! Har stött på patrull gällande styrningen på min -66'a. Bilen är från början en 6'a som har konverterats till V8 och PS av någon. Det sitter även andra spindlar på den. Förmodligen Granada. Styrningen fungerar hyfsat idag. Dock så kan jag vrida ca 2,5 varv till höger men endast drygt 2 varv till vänster. Efter lite bildsökning så såg det ut som att vänster yttre kulled inte var PS-varianten. Beställde en ny från VP Autoparts. https://vp-autoparts.se/sv/artiklar/kulled-yttre-64-66-v8-va-yttre-p-s.html Men den nya har mindre kona och större gängdiameter. Har läst att det går att köpa en lös konbussning så kulleden ska passa på Granadaspindeln. Men gängdiametern är ju ffr större så kulleden kommer ju inte passa iaf. Nån som har någon info om detta? Bifogar några bilder.
 8. Tusen tack för infon Per
 9. Nu blev det lite 2 steg bakåt igen Har alltså Granada-spindlar vilket betyder att jag inte kan uppgradera med dessa olika kit som finns, right? Men nya skivor och bromsok till min bil med befintliga spindlar känns nu rätt prioriterat. Så hur hittar jag rätt i marknadsdjungeln? Hur många olika ok och skivor finns det till Granada? Förövrigt hittar jag ingenstans Granada-ok som har kolv som är ca 66mm. Men å andra sidan är jag rätt oduglig på att leta rätt på saker på nätet.
 10. Om någon har bytt till bromsar från en Granada har man använt originalspindlarna då? Nytt bromskitt är lockande men vill ju inte stöta på följdproblem. Fast just ja, det är ju gamla bilar vi håller på med! Ibland är det 1 steg framåt och sedan 2 steg bakåt. Någon som vet var man hittar info om Cobra-konverteringen som Per skrev tidigare?
 11. Tror inte det är risk för separation, än. Klart man blir sugen på lite nya grejer men det smidigaste just nu hade ju varit att få tag i renoveringssats till dessa ok. Sommaren är ju snart här
 12. Tack för snabbt svar Per. Jaså tycker du skivorna är skräp? Vet ej hur tjocka original är men dessa är ca 22 mm. Vart hittar jag konverteringen du skrev om? Och är det bolt on eller tillkommer andra saker?
 13. Hej. Jag har en -66'a som inhandlades i höstas. Upptäckte nu att höger ok läcker bromsvätska. Eftersom det är enkolvsok trodde jag att oken kom från en -68 eller nyare. Men kolven i mina ok har en diameter på ca 6,6 cm. Enkolvsoken på en 68 och nyare har ca 6,0 cm i diam. Först tänkte jag Granada men dom kolvarna verkar inte heller vara 6,6 cm? Någon som har något tips på vad det kan vara?
×
×
 • Create New...