Jump to content

Thomas19

Club Member
 • Content Count

  86
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Thomas19 last won the day on July 29

Thomas19 had the most liked content!

Community Reputation

8 Neutral

About Thomas19

 • Rank
  Mustangfrälst

Members Information

 • CMC
  7031
 • Region
  Syd
 • City
  Helsingborg

Recent Profile Visitors

401 profile views
 1. Ja men då så. Nemas problemas!
 2. Har du jordat i bakvagnen? Då har den inte gummibussningar! Hittar du kabelskor som passar på M10? Är det inte för stort? Karossen borde väl vara bästa jordpunkt. Det är där elen sitter och det är stål rakt igenom överallt, från bakänden till fronten. Inga fogar som ger förluster och inga leder som riskerar kontaktproblem. Att lägga pluskabeln i ett rör (kabelrör eller vattenrör) vore enklast och säkrast. Ingen kontakt och inget som skaver. Hur och var avgör den som gör jobbet för det beror på bilmodellen. Jag drog kabelhärvan i motorrummet genom ett 35mm vattenrör ut från torpedväggen ut i hjulhuset och fram till fronten vid lampan, så istället för att ha härvan inne på skärmen ligger den i ett rör precis utanför. Resten har en så dold dragning som möjligt. Rent, snyggt och skyddat. Men om det är ett stort problem med batteriet i motorrummet och samtidigt problem med batteriet i skuffen. Kan man inte ha flera mindre batterier. T ex mc.batteri. Ett i motorrummet som försörjer elektroniken där men inte tar så stor plats eller helt enkelt flera batterier men fördelade och undangömda, samt ett i skuffen eller kanske tom under instrument panelen (om batteriet nu är litet. Bara en tanke. Startmotor är ju den stora förbrukaren så man vill ju ha så kort kabel som möjligt mellan den och batteriet, annars spelar det ingen roll var batteriet finns. Om man drar fram en 6m2 kabel eller bak till övriga förbrukare gör ju ingen skillnad
 3. Thomas19

  Kamaxel

  Jag har lärt mig att fel material på drevet till fördelaren vs kamaxeln kan leda till haveri. Eftersom du har en HEI-fördelare kan det vara så att när den monterades blev det fel drevmatchning. Per tog upp det snabbt. Bifogar länk för mer ingående läsning om m in kunskap. Tror Per har större kunskap ändå. Men alltid kul med "second oppinion". https://www.onedirt.com/tech/engine/its-all-in-the-twist-taking-the-confusion-out-of-distributor-gear-compatibility/ Viskositeten har jag lärt mig att det är ett sätt att minska oljeläckage. Dvs tjockare olja stannar kvar i motorn. Borde iof vara lämpligt för Ford....... enligt alla icke-Fordare. Men är det verkligen så stor skillnad att det kan skapa ett drevras?
 4. Är dreven inte dyra köp olika antal kuggar. Om du ändrar dimension på hjulen kan den visa fel igen. Och så har du så du kan prova dig fram. Rent teoretiskt tror jag 1 kugg gör ganska stor skillnad.
 5. Om backarna inte går åt trummorna borde det ju bli andra hållet, på så vis märker du. Inte ens om du gjort det 20 gånger kommer du ihåg vilket håll så man provar och anpassar. Det andra tipset var för att du inte skulle göra bort dig och spänna bromsarna helt åt. Har ibland en förmåga att bli svårt att lossa dem igen. När bromsarna rör trummorna finns risk för varmgång. Bäst är om backarna släpper helt, men inte mer. Därav mitt tips (som inte var svar på frågan). Skall man peta neråt på båda sidorna eller är det bara på ena sidan?
 6. Det märker du! Om du drar nödbromsen (eller parkeringsbromsen som vi säger i Sverige) 4-5 hack och sedan justerar bromsarna så blir det lagom när du släpper P-bromsen. OCH! Du kan inte justera fast bromsarna!
 7. Kontrollera Equalizer bracket också. Det är den som gör så att rutan åker upp och ner i samma nivå. Annars hade bakänden åkt ner/upp fortare än framänden. Om den kärvar eller är sönder kanske rutan tiltar framåt i överkant när du vevar upp. Där verkar vara något i ovankant vid fästskruvarna som heter slider. Den kan också kärva och tvinga fönstret framåt.
 8. Lätt att säga när man inte finansierar det själv, men gör allt när du ändå lyfter ur motorn. Om du inte vill byta kammen nu, vänta med motor- och motorrumslacken också. Gör annat så länge. Ta en vinter på dig så går det säkert jättebra. Jag skulle montera kit med bromsskivor och servo samt byta styrsnäckan. Då valde jag att lyfta motorn för att komma åt lättare, men även för att samtidigt göra motorrummet och motorn lite fräschare såsom rengöring och lack. MEN, det drar alltid med sig en massa annat på vägen som Per sa. Fast sen är det gjort och man är nöjd i ställer för besviken.
 9. Vad jag vet är rutan bara klämd med gummikuddar i lyftmekanismen. Så jag tror du kan dra rutan bakåt i dörren och på så sätt få spelrummet. Kanske bilden ger dig vägledning hur det ser ut inne i dörren. Svårt att se ju bakom plåtar. Kanske tom så att den utjämnaren som kallas equalizer bracket inte sitter rätt ihop/sönder. Vad jag vet är allt som glider i skenor gjort av plast.
 10. Här finns en hel del gottit. Dem mittersta länken ger nog mest gällande motorer. http://www.mustangtek.com/FordDecode.html#Table21 https://www.fordification.com/tech/engineIDtags.htm http://www.66mustang.net/convertible/stats.htm
 11. Tyvärr visar den bara instrumentelen. Inte matningen så jag skickar bild på säkringsboxen. Kanske ger dig tips om vilken säkring. Obs, bild visar till 66:a, kanske inte stämmer.
 12. Hur ser den avbrutna ut? Det ser ut som du skulle kunna svetsa en skruv på en plåtbit och limma dit med super epoxy eller kemisk metall. Men garanterar inte att det håller. Lödning håller nog bäst men riskerar missfärga kromet på framsidan.
 13. Förutsätter väl att kromlisten har kanter som på bilden.
 14. Ok, du vill kunna bättra! Lite värre. Gå till en lackerare och be om lackprov på rätt kod. Han sprutar ju på en liten provbit. Blir det bra kan du alltid köpa blandad lack av honom. Det kanske inte blir den billigaste lacken du kan hitta men det blir det du ser och är nöjd med. Är du inte nöjd med färdiga resultatet kan han säkert bryta av den så den blir bättre. De är ju proffs på det, om du går till en riktigt duktig lackerare.
×
×
 • Create New...