Jump to content

svanted

Medlemmar
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About svanted

 • Rank
  Mustangfrälst

Members Information

 • City
  Umeå
 • Yrke
  servicetekniker
 • Interests
  allt som går att göra i ett garage

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. menar inte att hydraul eller inte i samma typ av snäcka påverkar bumpsteer men byter man styrväxel kan man lika gärna fixa det åckså... bumpsteer påverkar även spårkänsligheten, med det lilla hjulet svänger då den går upp/ner i spåret typ på landsväg med "dubbdäckspår" i asfalten eller andra ojämnheter.
 2. elservo vore bra men man vill ju inte bara ha lättare styrning utan även minska bumpsteer, korrigera ackermann geometrin och få färre rattvarv... det får man ju inte om man behåller originalstyrväxeln...
 3. styrsnäckan går att få ut utan att kapa stången, om man lossar motorfästet på den sidan och lyfter upp motorn snett så långt det går med en lyft underifrån.
 4. har aldrig hört talas om sprickor genom cylindrarna, däremot finns det massor på nätet som spruckit från "lyftardalen" och ner till veven? och det märkligaste är att INGENSTANS pratas det om någon annan orsak än högt effektuttag och "svagaste punkten" i blocket. det finns ju en aspekt till och det är insug i aluminium i kombination med de sneda tätytorna mot topparna, i kombination med ett massivt insug, en VÄLDIGT dum konstruktion och.. aluminium har dubbelt så hög värmeutvidgningscofficient som gjutjärn. vid monstertriming/turbo får man en flöde genom insuget på några kbm/sek, den luften kyler rejält och insuget blir kallare än motorn i övrigt som då upplever en kraftig uppvärmning i toppar och cylindrar, metallen i insuget krymper och de sneda tätytorna gör att insuget pressas ner i dalen och... när man släpper gasen och värmen sprider sig, utvidgas insuget igen och sätter dalen via topparna under en enorm press, 25cm aluminium utvidgas c.a. 0.3mm/50°C...vilket motsvarar packningstjockleken på ena sidan... hur många hundra ton det blir går bara att gissa.. plus att bultarna ger ett konstant tryck på 15000N/bult x 12 = alltså c.a. 18 ton sammanlagd dragspänning i bultarna. med 45° anliggningsvinkel blir det samma kraft som trycker isär topparna. Men som sagt, det stora problemet måste vara just värmeutvidgningen hos insuget, det har ju indirekt med effektuttaget att göra, ju högre effekt desto mera kylande luft genom insuget... problemet går att åtgärda om man bara vill, så att man kan få "svaga" block att hålla för högre effekter än vad som sägs vara gränsen..
 5. läste om fenomenet och kan inte riktigt tro att det har med effektuttaget att göra? tydligen vanligt på ford 302 och 500+ hk, gjutjärn har en draghållfasthet på typ 1ton/cm^2, hur många cm^2 är brottytan då det händer? säkert flera hundra? kolvtrycket är kanske 1 - 2 ton, vilket är försvinnande litet i sammanhanget... tror på en helt annan orsak än just krafterna på blocket orsakade av enbart torque + rpm. har någon synpunkter?
 6. du menar att ljuset pulserar med hög frekvens? då tror jag på generatorfel, om någon diod/lindning är trasig blir spänningen ut pulserande.
 7. https://www.macsautoparts.com/ford_mustang/ford-mustang-windshield-wiper-arm-shield-fiberboard.html
 8. den ska sitta över mekaniken för vänster torkare bakom instrumentpanelen
 9. har kommit fram till att en AODE -95 funkar med Dextron II och III synpunkter på det?
 10. fungerar TV vajjern som den ska? är den rätt justerad? om den är ok har du fel i själva lådan.
 11. tryckreducering till bakbromsarna är viktig, om du nu har trummor kvar där.
 12. växlar den ner som den ska om du kör sakta på 3an t.e.x.
 13. det är vacuummodulatorn bak på lådan som ska fixa detta, den har en vacuumslang till insuget. är slangen klämd? är modulatorn trasig?
 14. dylika svar får mig att undra om man kanske ska lämna forumet för gott.....
 15. saab? från 9-3? funderar åckså på det, har du någon bild på hur det blev?
×
×
 • Create New...