Jump to content

Topplista


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 2019-01-18 in all areas

 1. 2 points
  Det här har ju mer och mer börjat utvecklas till en "livet med mustang" tråd, jag använder ju bilen dagligen året runt, så jag fortsätter väl att skriva om saker som jag gör med bilen. Eftersom jag är grymt dålig på att dokumentera så kommer jag att skriva in även oljebyten och servisar så finns det i alla fall någon stans. Oljebyte har skett vid 8, 9, och 10000 mil Automatolja vid 8000 mil Kylvätska vid 8000 mil Diffolja vid 9000 mil Bromsvätska vid 10000 mil Resten tror jag att jag redan skrivit om För några veckor sedan (när det började bli kallt) började det kvittra i ett löphjul till generatorremen, Så jag köpte 4 löphjul och en rem från Rockauto (575 kr med frakt och tull) Otroligt lätt att byta och motorn är nu tystare än någonsin. Det är ju ganska "tyst" här på forumet så jag känner mig frimodig att skriva så att det i alla fall händer något. Alltid roligt att få lite komentarer mvh Mats
 2. 2 points
  En orolig man kommer till polisstationen: - Min fru är försvunnen - Sedan när? - I morse - Hur gammal är hon? - 43-44 år - Hur lång är hon? - 160-170 cm - Kroppsform? - Någonting mitt i mellan - Ögonfärg? - Brun, grön?! Något sådant! - Hårfärg? - Vet inte, hon ändrar det jämt - Långhårig? - Kommer inte ihåg, tror att hon klippte sig förra veckan - Vad har hon på sig? - Jeans eller kjol och linne tror jag - Skor? högklackat…nja… gympadojjor…näää kommer inte ihåg - Gick hon hemifrån? - Nej körde bil - Vad var det för bil? - Mustang Fastback -67, Strokad 302 med Weiand compressor och 400hk, vit med svarta fartränder, helrenoverat chassie med Willwood bromsar, omsydd inredning i vitt skin och svarta sömmar, racetank, 18" fälgar från Cragar och nya whitewalls, ett litet stenskott på framrutan sedan i förrgår ….. då börjar mannen gråta. Polismannen tröstar honom: Var inte orolig, vi hittar din bil!
 3. 2 points
  Been there Done that
 4. 1 point
  Mycket vanligt med höjd diff, har renoverat några Mustanger och alltid samma fel, troligen ett jigg fel som aldrig åtgärdats under åren. brukar diffa ungefär eller strax under 2 cm. Som mycket annat på en brottomtillverkad bil så blir det ibland något som följer med in i framtiden.?
 5. 1 point
  De har gjort en EU mustang och den har fortfarande kvar GPF filtren och oem avgasrening. Det är en firma i England som som satt ihop bilen. Vi har för några veckor sedan startat upp den första EU 2018 mustangen med kompressor och headers samt våran GPF delete.
 6. 1 point
  Det är en trevlig tråd du har med intressant läsning och smarta lösningar
 7. 1 point
  Tänkte bara meddela att de lagt ut årets bankörningar och konkörningar på sin Facebook. Tre bankörningsdagar och två konkörningsdagar.
 8. 1 point
  Nu har det gått en tid, och det har i alla fall hänt en del. Kompressorn är skrot, och på grund av den udda konstruktionen så kan man ju inte bara hur som helst skruva dit en annan kompressor. Men jag har kommit på en lösning i alla fall, det gamla kompressorhuset fräses bort och så svetsas det dit en ny anliggningsplatta så monterar jag dit en ny (och större) kompressor från HPS superchargers (Kenne Bell använder såna kompressorer). Sen har jag fått hem nya EBC 380mm bromsskivorna, så frästes det lite slitsar i dom direkt. Så ska nya 6 kolvsoken lackas och större bromsarna monteras i helgen. Då blir det väl att sälja Saleenbromsarna, det är ju en rejäl uppgradering till alla som kör GT i alla fall. Så har jag fått hem lite blandat plock från Ford Performance och Koni. Ställbara dämpare från Koni och H&R sänkfjädrar. Samt justerbart panhardstag.
 9. 1 point
  Många anser att papperstidningen är väldigt viktig. Jag har själv skrivit in ett reportage till tidningen som har blivit publicerat, det var när jag var ner till Gotland Ring med min förra Mustang och körde på bana. Det var en kul grej, och jag kommer med största sannolikhet att skicka in mer i framtiden. Om man är nånstans med sin Mustang, exempelvis dragrace, eller kanske en utlandsresa med roliga vägar eller liknande. Knäpp några bilder och skriv ihop en text och skicka in, det är alltid kul med lite annorlunda reportage. MVH Morgan.
 10. 1 point
  Hej. Här är en liten egenklippt film från bankörning på Gotland Ring med STACC-racing.com där jag kör min 2015 års Mustang GT. Riktigt kul var det trots det lite kalla och stundvis blöta väglaget.
 11. 1 point
  Jag säger som Gert Fylking: ÄNTLIGEN! Ford har idag officiellt lanserat GT500 på Detroit-mässan: https://www.mustang6g.com/forums/threads/official-2020-shelby-gt500-mustang-press-release-specifications-photos-videos.115819/ Processen har ju pågått så länge att man började misströsta och tro att Ford skulle hoppa över GT500:an och istället satsa på en nyare teknikplattform. +700 kompressormatade hästar ska ge 0-100 på 3,5 sekunder (hur man nu ska undvika hjulspinn). Nu har man lite nytt att drömma om, mörka vinterdagar! Ska börja skriva till tomten redan nu...
 12. 1 point
  1. Satte en plywoodskiva på min, dämpar väl lite ljud. 2. Under mattan har jag en självhäftande matta med aluminiumfolie på ovansidan (ca 10mm tjock), Aluminiumtape över alla skarvar. Isolerar både ljud och värme. Upptäckte massa andra ljud i bilen efter att jag fick dit den. , 3. Inte annat än original.
 13. 1 point
  Denna är också väldigt smidig och ger en tydlig översikt. https://www.willtheyfit.com/
 14. 1 point
 15. 1 point
  Kul racefilm från 2005!
 16. 1 point
  Passagerardörren färdig: Kände att jag ville få lite variation så jag kör på lite parallellt med montering, stötfångaren var riktigt dålig i kromet så den fick bli grön den också: Bakvagnen ska få lite omsorg också, fjädrarna blir 5 blad reverse eye och jag bygger ett panhardstag för sidostabiliteten: Fästet på bakaxeln är inte färdigt ännu, lite förstärkningar kommer när jag har axeln lös.
 17. 1 point
  Hej. Jag filmade lite i Rättvik och slängde ihop en film. Mvh Morgan.
 18. 1 point
  Borra montera genomgående med distans där det behövs. Eller svetsa dit en ny, kräver då att du klär av allt brännbart. Jag sysslar med omklädning och det är vanligt att pinnen är av, krokig alltså böjd framåt eller bakåt, tyvärr är det baksätes åkande som åstadkommer detta när man tar stöd av ryggöverdel.
 19. 1 point
  Vi bygger en hel del bilar. Denna 2018 gt får följade setup. https://youtu.be/oflMocJGww0 DSS kardan Procharger stage 2 kit Pypes stegade långa grenrör 1 3/4" till 1 7/8', racekatalysatorer FR sänksats Steeda bump steer kit Whiteline justerbara krängningshämmare med justerbara endlinks Michelin pilot cup 2 295/30zr20 runt om
 20. 1 point
  Flytta batteriet var ett projekt jag funderat länge på men inte bestämt mig för om jag skulle orka ta tag men som fick ny gnista när jag pimpade motorrummet och flyttade elkablar m.m. Batteriet och dess kablar skymmer motorn och det blir betydligt cleanare utan. Viktförflyttningen är självklart den sak jag primärt var ute efter men loocken i motorrummet var det som fick mig att ta tag i det. Jag ville flytta batteriet bakåt och nedåt. Första idén var centrerad vikt bakom passagerarsätet men sedan bestämde jag mig för att slopa reservhjulet som ändå inte funkar fram längre och sätta batteriet i rervhjulsbaljan. Extremt bra vinning viktmässigt på den förflyttningen. 15Kg högt placerat framför viktcentrum flyttas 3 meter bakåt, bakom tyngdpunkten istället, och 50cm neråt, d.v.s under tyngdpunkten istället för ovanför. Bättre utväxling på en åtgärd är svårt att få. För att uppnå samma förflyttning av jämviktspunkten med enbart en lättning fram skulle man behöva ta bort 40Kg. Eftersom jag nu förlitar mig på punkaspray blev nettovinsten (reservhjul, domkraft, fälgkors) ca 10kg viktminskning efter att vikten av batterilådan och dom längre kablarna dragits av. Drog två 16mm2 dubbelisolerade fintrådiga pluskablar, en till dator och huvudcentralen, och startmotor och generator fick dela på en kabel eftersom dom inte nyttjar kabeln samtidigt. En kopplingsbox placerades bakom innerskärmen på passagerarsidan och inga synliga kablar i motorummet. Satte även in en skyddad nöd plus anslutning i motorrummet för att enkelt kunna ansluta startkabel om behov skulle uppstå någon dag. Drog fyra spridda jordkablar till befintliga lediga svetsade M6 bultar under baksäte och mittkonsol. Samt en 6mm2 reserv nödjord hela vägen till elcentralen. Dubbla nya jordförbindelser kaross till motor, en i en fästbult på startmotorn och en på originalinfästningen vid motorfästet. Endast en skarv och bara proffspressade kabelskor. Resultatet blev att jag har betydligt bättre stuns i starten nu än original. En annan fördel med denna installation är att radion inte tystnar när man trycker på startknappen. Batteriet måste sitta säkert där bak. Därför tillverkade jag en batterilåda i divinycell och glasfiber och kolfiber. Lådan är platsgjuten i baljan och sitter därför i ingrepp i dom veck som finns i baljan och fästet som normalt håller reservhjulet. Konstruktionen gjorde att jag inte behövde göra onödig permanent åverkan på bilen, men för säkerhets skull satte jag i två M6 nitmuttrar som två M6 bultar låser lådan ytterligare om man skulle slå runt med bilen. Första gjutningen i baljan så att jag fick en botten att bygga vidare på. 10mm divinycell skars till och limmades ihop på botten och laminerades sedan med kofiberväv. Ett litet lock tillverkades också med lite spånskivor som mall. Färdiga lådan, den suger fast av sig själv när man trycker ner den i baljan och kommer egentligen ingenstans än exakt rakt uppåt. En bult i reservhjulsfästet och två i framkant säkrar.


 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×