Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 07/05/2020 in all areas

 1. 3 points
  Hej allihopa Nybliven Musseägare, första V8:an som jag haft och älskar den, hoppas vi ses ute på vägarna Kommer, (kanske till mångas förskräckelse) köra med den året runt, vill höra detta mullret jämnt:):)
 2. 3 points
  Och idag reggades bilen så numera är den svensk på riktigt; med beröm godkänd
 3. 2 points
  Efter en tur till Vianor som justerade in hjulvinklarna blev det en ny bil efter bytet av övre bärarm Golbal West MNR 733 Negative Roll Blev drygt 5 grader Caster och 0 Camber Betydligt mycket lugnare och stabilare nu i högre fart! Bytt bärarmarna med kraftigare Caster vinkel skulle man gjort först av allt på bilen så detta rekommenderas nog före alla andra jobb med styrningen! Fick även till "rätt" höjd på bilen och hjulen sitter exakt i centrum på hjulhusen vilket de aldrig gjort tidigare
 4. 2 points
  Hej Jag heter Göran och nybliven ägare till en Ford Shelby GT 500 -07
 5. 1 point
 6. 1 point
  I princip omöjligt eftersom 2018 har en "flat plane" crankshaft där varannan sida av motorn avfyras symetriskt Äldre motorer gör inte det utan kalla "Crossplane" där 2 av cylindrarna på ena sidan avfyras efter varandra och avgaspulserna blir därför ojämnt. Därför blir det ett råare "rumpty dumty" ljud på i princip alla äldre US motorer Nyare motorer är likt Ferrari helt jämt men Ford har ändå försökt få ett V8 ljud Så ska man vara elak så är det bara Cheva som har kvar det riktiga V8 ljudet!
 7. 1 point
  Jag har lärt mig att fel material på drevet till fördelaren vs kamaxeln kan leda till haveri. Eftersom du har en HEI-fördelare kan det vara så att när den monterades blev det fel drevmatchning. Per tog upp det snabbt. Bifogar länk för mer ingående läsning om m in kunskap. Tror Per har större kunskap ändå. Men alltid kul med "second oppinion". https://www.onedirt.com/tech/engine/its-all-in-the-twist-taking-the-confusion-out-of-distributor-gear-compatibility/ Viskositeten har jag lärt mig att det är ett sätt att minska oljeläckage. Dvs tjockare olja stannar kvar i motorn. Borde iof vara lämpligt för Ford....... enligt alla icke-Fordare. Men är det verkligen så stor skillnad att det kan skapa ett drevras?
 8. 1 point
  Hej! Denna säsong har inte blivit som vi tänkt oss, men vi får göra det bästa av situationen. Nu på söndag, den 2a augusti, skulle jag därför vilja bjuda in till en liten utflykt. Givetvis håller vi oss till Folkhälsomyndigetens rekommendationer gällande avstånd. Och känner du dig minsta dålig så är det viktigt att du avstår från att delta, hur tråkigt det än kan kännas. Vi träffas vid Naturens Hus i Örebro, med drop in från kl 11 när deras café öppnar. Man kan välja att komma då, ta en fika på caféet eller njuta av omgivningarna och ta en medhavd fika i det gröna, eller bara dyka upp lagom till avfärd kl. 12. Då tar vi oss genom stan och på småvägar till Kvarntorpshögen. Den sista biten upp till toppen är väldigt brant grusväg, så man får välja om man vill gå till fots den sista biten eller utmana hästar och bromsar. På toppen har vi en tipspromenad bland konstverken. Efteråt samlas vi vid grillen där man kan grilla sina medhavda grillfavoriter. Då har vi även prisutdelning på tipspromenaden. Hjärtligt välkomna! Malin Sjödin, 0723-726464
 9. 1 point
  Efter haft lite procedurer med min mustang och en nybilsgaranti som går ut nästa år ville jag ta en koll på min kardan gällande vibrationer. Berättat tidigare att den varit inne på Lundgrens i Ystad och de konstaterade platta däck och lade locket på. Bytte hjul förra året och var fortfarande samma problem. Tog nu kontakt med Ford i Malmö och Hässleholm. Båda dessa sade att det var bara nybilsgarantin de 2 första åren som täckte detta. Tänkte jag ger mig inte utan tog kontakt med Bilmånssons i Halmstad. Snackade med en trevlig kvinna i luren och bokade in en tid för felsökning. Där var inga som helst problem med att 2 år gått utan är där 5 år så skulle givetvis den täcka kardan problemet, speciellt då hon kunde se att bilen varit inne för det tidigare. Så jag tog en tripp på 40 mil för att felsöka där teknikern tog en runda med mig och kände dessa vibrationer rätt tydligt. Efter ca 2.5 h var bilen fixad. Kardanen var balanserad och mindre vibrationer på en hemresa på 20 mil. Kan inte mer än ge Bilmånsson mina 2och till de andra får en känga. Tkr det är rätt konstigt att Ford handlarna har så pass olika direktiv. För egen del så kan jag lätt köra dessa 40 mil igen bara för att få det ordentligt gjort..
 10. 1 point
  Jo jag ringde dem idag, och visst de var trevliga och mer kunskap om just Mustang, Micke som jag pratade med sa att det spelar ingen roll fiall man har sänkt eller gjort ändringa, MAN hör ifall det är drivlinan som är problemet och har ingen inverkan av däck o fälg osv. Men dessvärre har de inte tid men jag skulle återkomma nästa vecka utifall de fick en lucka, de kunde inte reparera den samma dag utan det blir dokumenterad så kan inte Västerås Ford neka en garantiärende.. håller tummarna
 11. 1 point
  Kika på oljan beskaffenhet efter 6000 mil så förstår du rekommendationen
 12. 1 point
  Funktionen kan du tyvärr inte kolla om du inte bromsar riktigt hårt (om ens då) eller ställer dig i en extrem nedförsbacke. Uppe i rullkassetten sitter det en pendel som berörs av det horisontella planet. Om du tvärnitar eller krockar sjunker fronten på bilen då frambromsarna är 60% av bromsverkan. Då frångår pendeln det horisontella planet så mycket att låsningen slår till. Du kan aldrig rycka i bältet så pass att du kan få det att låsa.
 13. 1 point
  För mig är det tvärtom, På TryggHansa får jag betala drygt 13000:-/år för en helförsäkring och IF ville ha nästan det dubbla! Så man bör kolla runt ordentligt då inget försäkringsbolag är konsekvent och det skiljer sig väldigt mycket beroende vem som frågar. Dom är väldigt duktiga på att höja premier på tveksamma grunder allihopa...
 14. 1 point
  Tar alltid av polen på mina och de har aldrig varit något problem
 15. 1 point
  Inget allvarligt händer om du väntade en stund innan du tog loss batterikabeln så bilen hann spara data.
 16. 1 point
  Hej Mustang-entusiaster i Sverige. Jag hittade ditt forum om tapatalk och använder google translate för att kommunicera. Jag använder google translate för att kommunicera. Det är fantastiskt att se Mustang-entusiaster i andra länder. Jag har ägt 2 GT Mustangs, en Cobra och äger för närvarande en Shelby GT500 2012 med prestandapaket (800 Jag skulle vilja veta mer om dina Mustangs och hur du fick dem. Bifogat är en bild av min Shelby. Ser fram emot att höra om dina Mustangs.
 17. 1 point
  Min har feritta catback, headers, racekat, CAI, sänkt, 20" m.m. Detta var inget som de brydde sig om, inte mer än att den är full servad. Känner fortfarande vibrationer men i mindre utsträckning Sedan tror jag lite att det har med mina 20" att göra. Teknikern var schysst och visade mig att de slet lite snett. Gjorde en 4hjuls inst när jag sänkte, men får nog ta och göra en ny känns det som.
 18. 1 point
  Your Saleen looks awesome. The wheels are really cool. We have a gathering each Saturday called Cars and Coffee. A 2007 red Saleen shows up every now and then. Mine has the Performance Package for the track, I upgraded the cooling system, heat exchanger with fans, Wilwood 6 piston brakes on front, 4 piston on rear, new discs, Borla S Type cat back exhaust, pullies, tune, engine tweaks. I call the Shelby “Medusa“. Medusa is estimated at 800hp at the flywheel ( 710 rwhp).
 19. 1 point
  Väntar fortfarande på mina shelby pitman och idler arm, skickades från USA 1/7 men har inte dykt upp ännu. Valde att skruva ihop alltsammans med original pitman för att kunna testa. Första rundan 6 mil och det är en annan bil helt klart, otroligt mycket smidigare i stadstrafik och helt ny känsla när man kör lite mer inspirerat. Behöver lite mer körtid innan jag kan ge en mer ingående recension. Kylaren verkar fungera riktigt bra, bara lite ljummen trots ganska mycket rattande, positiv känsla!
 20. 1 point
 21. 1 point
  Så här fint blev det tillslut: Är jag nöjd med installationen och valet? Ja det är jag. Ljudet blev mycket bättre och klarare samt att jag fick Spotify, Apple CarPlay, mm. Dock så saknade jag en del bas trots den inbyggda förstärkaren. Jag fick då installera min Subwoofer från JBL (som listas lite längre upp itråden). Den installationen blev lite klurigare än tänkt. I teorin så är det "bara" att: 1. Installera en strömkabel från batteriet (med egen säkring) till subwoofern (ink kabeldragning på ett dolt och snyggt sätt). 2. Installera en jordkabel med en bra fästpunkt i karossen (direkt mot plåten). 3. Löd fast "remote" kabeln till "kabelhärvan" som går till radion (är utmärkt och blå i detta fall). 4. Koppla två st (vänster/höger) RCA anslutningar med kabel till den nya radions utgångar för subwoofer (Längst ner på denna radio). Remote kabeln kom med RCA kablarna som jag köpte på Biltema, mycket praktiskt. Dra RCA kablarna samt remote kabeln dolt från radion till Subwooferns placering bilen. 5. Koppla in strömkabeln, jordkabeln, "remote"kabeln och RCA kablarna till Subwoofern. Testa sedan basen. Här fick jag problem. Subwoofern ville inte gå igång och fattade inte varför. Jag började felsöka. Jag började med kabelanslutningarna. De var ok. Jag började mäta spänningen, då fick jag mycket svaga värden på spänningen (ca 0.7 volt..). Efter en del funderande och tester började misstänka dålig ordning och bytte därefter jordpunkt. Jag satte kabeln under en av bultarna till bilstolen. Därefter kopplade jag ihop allt igen och då fick jag upp spänningen till över 12 volt. Aha, nu verkar jag vara på rätt spår. Jag satte nyckeln i tidningen och vred om, Yes! Subwoofern gick igång och vi fick nu en ordentlig bas i bilen. Nu blev ljudet riktigt bra. Jag valde att placera den bakom passagerarsätet. Det gick inte att få plats under sätet.
 22. 1 point
  Jag har haft lite koll på min nu är jag tankat de första gångerna, 0,95-1,0 under landsvägskörning 80-100 km/h, upp till 1,25-1,3 i stadskörning med lite extra gaspådrag vid lämpliga ställen. Jag är positivt förvånad över såpass låg förbrukning med automatlåda, jag hade räknat med runt 1,4 vid landsväg och uppemot 2 liter i stadstrafik. Vi var på det inställda W&W i Falkenberg i lördags, många fina bilar att titta på. Jag har ca 5 mil till FBG och cruising några timmar på tomgång i stan sen 5 mil hem igen och förbrukningen landade på måttliga 1,16 l/mil. Vi åkte dit solo i vår bil, jag frun och två vänner och såg flera andra Hyltebilar som också åkte solo vad det såg ut som. När vi tog sista vändan genom stan innan hemfärd såg vi två kända bilar hemifrån, vi hängde på dem. Det visade sig vara en karavan "hemmafolk" med 7 bilar som vart hungriga och åkte fram till ett matställe och vi hade en riktigt trevlig stund tillsammans med den innan vi styrde hem. Hylteborna uppställda: Den röda Mercuryn längst fram är min svågers, han liksom alla andra i sällskapet visste inte att vi nyss blivit med jänkare...
 23. 1 point
  Inte fredag, men väl semester... Jag hörde delar av en konversation när jag satt i väntrummet på läkarstationen, dörren till undersökningsrummet var inte helt stäng och doktorn pratade med en gammal tant som var någonstans mellan 80 och slutet som var där på återbesök. Så här lät det i slutet av samtalet: Doktorn sade: -Nå, jag skrev ju ut stolpiller till dig tidigare, har du märkt någon förbättring under de här tre veckorna du använt dem? Den gamla tanten med upprörd stämma: -I helvete heller din satans kvacksalvare, dom där jävla pillren kunde jag lika gärna stoppat upp i röven!!!
 24. 1 point
  Övre bärarmarna gör verkligen nytta i höga farter som jag saknat! Här på "tomgång" i 150km/h och styrningen är helt stabil utan att bilen göra några sidoförflyttningar alls. Nu blir långkörningarna mer avslappnade
 25. 1 point
  Riktigt läcker! En drömbil för min del
 26. 1 point
  Bugar o tackar. Lyckades inte lägga upp bilder i min pres. Gick bättre nu
 27. 1 point
  De undre är nya av originaltyp. Dom utsätts inte alls för några större krafter för gatbruk. Under inbromsning är mest kraft men den kraften går över till "strut rods" mestadels.....Viktigare att dom är friska eller grövre Men jag har aldrig någonsin märkt några problem
 28. 1 point
  Snygg vagn, välkommen
 29. 1 point
  Köptes augusti 2013, helt original förutom ett borla system. Nu har det hänt lite mer :)
 30. 1 point
  Välkommen i gemenskapen!
 31. 1 point
  Snyggt! Tack för tipsen - det har förmodligen sparat mig många svordomar och tusenlappar.
 32. 1 point
  Jag fick välkomstpaketet igår, tackar! Det är ju både Indycar och F1 på Viaplay under helgen, nu vet jag vad jag ska göra mellan sändningarna! Även om det blir cab-väder behöver jag inte ha dåligt samvete, jag lämnade in Mustangen för lackbehandlig och den blir inte klar förrän på måndag... Arbetet är nu i full gång, jag har datorverkstad i samma lokaler så jag behöver ingen besökstid och kan dessutom övervaka arbetet!
 33. 1 point
  Corona mig hit och Corona mig dit..... det här med Covid 19 förstör ju tillvaron för oss.....men.... om vi sitter i våra egna bilar och lovar att hålla avstånd och ICKE delta vid minsta misstanke om sjukdom så gör vi ett försök med en utflykt den 25/7. Utflykten ser ut ungefär som följer (Kan ha missat någe): Vi möts upp vid Cirkel-K, norra änden av Hudiksvall kl 09.30, (Utängsvägen 3) för att därifrån styra våra bilar " på sia la mä" E4 an norrut mot Strömsbruk där vi riktar in oss på Stocka där vi stannar till vid en liten verkstad med ett proffs på att helrenovera bilar in i minsta skruv. Både in och utvändigt. Då vi har sett oss mätta på ituplockade bilar är vi säkert fikasugna och stannar till vid Lindhs bageri. Efter fikat far vi vidare för att c:a kl 15 infinna oss vid salteriet Junibodsand i Njurunda där vi kan få god mat i oss. Ta gärna med en egen fikakorg till mötesplatsen i Hudiksvall Hemresan sker sedan på eget vägval, kan ju vara skönt att "sträcka ut" på E4 efter alla småvägar. Ingen anmälan då vi antagligen inte blir så många deltagare pga coronan, bara att dyka upp. Räkna med en heldag, dryga 30 mil om vi räknar startpunkt Söderhamn Vill ni ha mer info? Ring Stig Brändt, 070-395 04 81 Länk: https://sillmans.se/salteriet/
 34. 1 point
  Nr 4: Fairlanetrummor med kylflänsar för 2,5 tums band (tror det är hgv). Enbart i nyskick Nr 6: Säkerhetsbälten 3 punkt "original", ej rullbälte bara det passar fästet, se bild. Kan vara av märket Klippan eller Kangol. Nr 8: 1 st 6x14 stålfälg. Nr 9: Toploader HEH-BW eller HEH-BX Nr 11: Fungerande Blaupunkt, med koden W, X, Y eller Z christer: noll72-fem77032sju
 35. 1 point
  Har Borgeson snäcka med Shelby pitmanarm på min 65:a, snabb och bra styrning.
 36. 1 point
  Grattis, bra jobbat!
 37. 1 point
  Denna blev det
 38. 1 point
  Hej Helt ny medlem här Jag äger en Shelby GT500 2013
 39. 1 point
  Magnus Axelsson från Äspered vann årets upplaga av Sveriges Snyggaste Bil i tidningen Bilsport Classic Magazine . Shelby GT500:an kom från USA i maj. Det är troligen det enda exemplaret på den här sidan Atlanten. Vi gratulerar Magnus till utmärkelsen och en häftig bil.
 40. 1 point
  Magnus Axelsson från Äspered vann årets upplaga av Sveriges Snyggaste Bil i tidningen Bilsport Classic Magazine . Shelby GT500:an kom från USA i maj. Det är troligen det enda exemplaret på den här sidan Atlanten. Vi gratulerar Magnus till utmärkelsen och en häftig bil. Visa hela artikel
 41. 1 point
  Så signerat solskydd måste man ha i en sån här bil tycker jag:
 42. 1 point
  Jag blev jätte nöjd med mina kåpor mkt snyggare än OEM
 43. 1 point
  Har varit hos 7H bil och kollat min hjulinställning: Visste att det stod snett men ville ha värdena från en "riktig" hjulinställningsutrustning. Har lite olika mätverktyg och kunde när jag kom hem referensmäta och se att jag kunde repetera mätvärdena från verkstaden. Har skruvat, kört och gjort mätningar om och om igen. Både caster och camber justeras ju med shims mellan övre bärarmen och karossen och de påverkar varandra så det är mycket skruva. Nu är jag framme på följande värden: Caster 4.8° vänster och 4,7° höger Camber 1,9° båda sidor Toe total 1-2 mm. Är noga med att golvet i garaget är rakt och har varit i 2 olika garage för att vara säker på att värdena är repeterbara. Tog en rundtur på ca 5 mil nu på morgonen och körde lite blandade vägar, det känns riktigt bra, satt och njöt av hur följsam och underhållande bilen kändes. Körningen blir ganska avstressande, motorn är så stark att jag nästan bara använder 4:an och 5:ans växel och det pötter på bra
 44. 1 point
  Hej på er Har efter lång tids väntan och med förhandlingar med min äkta hälft som gränsar till värsta fackföreningsförhandlingar fått köpa denna Ford Mustang GT från år 1994. Påstås har rullat 8200 mil men man vet aldrig. Hur som helst en skön vagn med lagom muller bak. Dock är jag något missnöjd med de 18 tummare (orginal nyare Mustang) som sitter på just nu då dom tar i när man svänger så det skulle vara intressant om någon är intresserad att byta dessa till mer vänliga 16 tummare. Jag har originalen kvar men det vore kul med andra fälgar. Så hör av er om ni har något liggande med bra mönster kvar så kanske vi kan byta? Annars bor vi i Borås har en Renault CC cab också plus en Ford Husbil så det finns lite och pilla med. Mustangen är precis inköptt så jag har inte hunnit få puts på den än men det kommer. Hoppas vi syns i sommar trots omständigheterna! Med Vänliga Hälsningar Per Lindberg
 45. 1 point
  Då har jag börjat med EU-konvertera bilen; det ska göras utan en enda klippt kabel tänkte jag lösa allt för att låta den vara så orörd som möjligt
 46. 1 point
  Det finns inga kit att köpa för att kunna montera regskylten i luftintaget under stötfångaren. En bra karl reder sig själv så jag ritade ett nytt fäste som kan monteras utan borrhål. De orangea ytorna är där dubbelhäftande tejp ska sitta. Skickar med stl-filen ifall fler vill göra samma sak. Min front är en GT/CS men misstänker att GT har samma form på luftintaget. Så här blev mitt fäste: Skylthållare.stl
 47. 1 point
  Hej ! Har en gps över Amerika i min Mustang GT 2009, Kan man få ordning på den så funkar i Sverige (Europa) ?
 48. 1 point
  Nej jag vet faktiskt inte varför bara en enda ventil var bränd. Inga andra skador fanns förutom att alla ventilskaft hade hamrats av knastren så ingen av ventilerna gick att få ut. Fick slipa alla skaft för få bort dom och köpt allt nytt. Har väll kanske kört för hårt? Kanske fel bränsleblandning? Fel fjädertryck? Sluta köra på Nitro metan? Min senaste mest trovärdiga teori är att topparna var blå lackade innan och den blå färgen måste ha transporterat värmen till ventilerna ovanligt fort!!! Därför byter jag nu färg till svart som enligt en Nobelpristagare i Fysik berättade ska vara lösningen på gåtan och därutöver dessutom tillför runt 150hästkrafter Tänka sig att lite färg gör sådan skillnad!!
 49. 1 point
  Efter ca 8år i tjänst så passa jag på se över bränsle pumpen. Dom brukar ta stryk när bilen få stå halva året. Ska helst jobba mer. Hitta inga fel men köpte en renoveringssats för 200spänn när det ändå är isär. Jag fick nu hem Eastwood keramisk motorfärg matt svart och pumpen fick smaka på det först. Väldigt trevlig färg!! Täcker perfekt och lättjobbad. Mycket lång torktid trots jag tillsatt härdare men gör inget för mig. Minst 24h torktid Penselmålade och det ser ut som jag spraya så det flyter ut mycket fint! Skickat från min SM-G930F via Tapatalk
 50. 1 point
  Har kört 0,9 som bäst, men det var inte så kul. Det går att få ner om man gör som Junkers, men det var inte därför jag köpte en V8. Motorväg för egen del, brukar ligga på 1.1-1.2, ofta högre om man gör lite "pulls". I stan kan det lätt bli över 2 lit / mil. Det är ingen idé att vara stor och stark om man inte visar det ibland ;)


 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...