Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09/18/2019 in all areas

 1. 1 point
 2. 1 point
  Gillar färgen och stuket, klart rejsig!
 3. 1 point
  Har börjat plocka dit lite karossdelar:
 4. 1 point
  Inget jag märkte av
 5. 1 point
  anpassningen blir väldigt markant när man tittar på bränsleförbrukningen under vintertiden som sjunker drastiskt
 6. 1 point
  Jag körde dubbfritt för 7år sedan i en Mustang jag hade. Gick bra men dubbat hade förmodligen gått bättre. Men skulle ändå välja dubbfritt av rena komfortsjäl. Jag bor i Mälardalen och har sällan behov av dubbar så det där är något varje person själv får bedömma utefrån var/när man kör. Sen får man anpassa körningen efter både väglag och vilka däck man väljer helt enkelt.
 7. 1 point
  Dubbfritt är det bästa valet om man kan klara sig utan det där extra greppet som dubbdäcken ger på is, särskilt våt is. Bor man i södra halvan av Sverige där vägarna saltas så är det barmarksföre större delen av tiden, och tar man det lugnt eller kan stanna hemma när det är riktigt halt så är dubbfritt det självklara valet. Kör man riktigt fort med dubbdäck så kan dubben släppa. När det är barmark så kan man gasa med bättre grepp med dubbfritt. Dubbdäck river partiklar på barmark och är sämre för miljön. Man behöver inte stressa med däcksbytardatumen för dubbdäck. När mönstret blir för tunt så kan man fortfarande köra med dem på våren och testa line lock innan man byter till sommardäck. Mustangen går bra med dubbfritt.
 8. 1 point
  Jultomten kom tidigt i år… Komplett Kenne Bell 3.2liters Mamouth-kit, med teflonbelagda skovlar. Jag hoppas hinna sätta igång med installation av denna under bilens vinterdvala. Försöker förmodligen att sälja av den underbara 2.2:an efter det, jag kommer att sakna bottendraget och ljudet...
 9. 1 point
  Jag gjorde stripes på min "gamla" mustang. Jag lämnade in den på firma som ovan nämner här. Eftersom jag bor i Stenungsund så kontaktade jag Totalreklam där och dom gjorde det enligt mina önskemål. Tror jag betalade någonstans runt 3000+ för det. Blev supernöjd och snyggt. Se nedan. Så nu när den rullar vidare hos någon annan i Sverige så är den lätt å känna igen.
 10. 1 point
 11. 1 point
  Va jag har förstått så bör inte du behöva ändra på något när bilen är flyttgods. Du kanske behöver kontakta bilprovningens ansvarige och förklara att det är just en flyttgods och att andra regler då gäller. Har besigtigat min senast I år med röda sidomarkeringar. De har inte nämt något och det är en vanlig import.
 12. 1 point
  Jajamän, stort Välkomstpaket är på väg till dig. Innehåller årets 3 MCM-tidningar, Mustang Story, Matrikel, medlemskort, mm.
 13. 1 point
  Tycker dom hade sorterat färgerna lite dåligt
 14. 1 point
  Välkommen i gemenskapen.
 15. 1 point
  Det har börjat hända lite i garaget med motorprojektet. Det tog lite tid att reda ut alla frågetecken med alla delar och sedan alla maskinjobb på blocket, vevaxel, kolvar, ringar. m.m. Började med borrning och däckning av block förra hösten men det kändes inte bra efter att han gjort nån tabbe och tagit för mycket på däckhöjden så tog hem grejorna och byte maskinshop till Blenco som fick kolla upp alla mått och toleranser och göra balansering av vev och fila in ringarna. Kan verkligen reckommendera motor Fredde på Blenco som är proffsig, erfaren och känns trygg och fötroendegivande genom hela processen. Mycket huvudbry, problemlösning och faktasökning och mailande med leverantörer i USA under höst 2018 till somaren 2019 innan allt kunde verifieras eller fattas beslut om väg frammåt. Lärde mig snabbt att inte ta något för givet bara för att man köpt nya delar, precis allt måste kollas och verifieras. Man har liten nytta av att eventuellt kunna bevisa i efterhand att en detalj var fel och orsakade att motorn rasat. Jag har brutit ihop ett antal ggr och undrat om jag tagit mig vatten över huvudet med detta projekt men kommit igen och låtit det få ta tiden att reda ut. Detta gör jag för att det är kul och det måste kännas rätt hela vägen. Jag har ju ingen brådska egentligen eftersom jag har en fungerande Musse jag kan gasa och ha kul med under tiden. Lite otippat men Ford Racing delarna har varit det som vållat mest huvudbry, att det är rätt och riktigt och passar i kombination med andra delar och ibland har delar modifierats och anpassas för att bli bra i slutändan. I Söndags ansåg jag mig klar med allt och alla förberedelser och det var dags att börja montera ihop grejerna. Känndes lite läbbigt att ta detta steg efter allt, så jag tog en bild först.
 16. 1 point
  Micke här är en bild på din bakaxel som var krokig. Nu är den förtärkt enligt 1.0 och rak och fin, men ej någon fin färg. Sedan under är min bakaxel till min Lincoln MKVII som undergått förstärkning 3.0. Menas allt invändigt och utvändigt.
 17. 1 point
  nä beställde denna istället https://www.edelbrock.com/supercharged-2015-ford-coyote-5-0l-dp3c-r2650-crate-engine-468900.html
 18. 1 point
  Fantastisk, rena lifestory mycket innehållsrikt och man kunde nästan uppleva det du gjort även här i datarummet man sitter en natt som denna, tidens vingslag, och närvarokänsla som en skugga föll här. tack för din anekdoter. keeping going strong
 19. 1 point
  http://hd-customs.pl/american-muscle/ En som heter Pawel. Han har gjort bakljusen åt folk med "riktiga" vandrande blinkers.
 20. 1 point
  Finns en kille i Polen som skall vara bra. Skall se om jag kan leta fatt på kontakter
 21. 1 point
  Svarta du har ju inte någon annan grå färg på bilen. Blir rätt tydligt att fälgarna är eftermarknad.
 22. 1 point
  Jaha, återigen får jag vanligaste frågan igen: vad kostade bilen? Andra får uppfattning om att bilen kostar lika mycket som Lamborghini. Hallå. Men jag får också frågan vad jag fick för min fd ecoboost.
 23. 1 point
  det är bara att köra på så har du nya bilen sen
 24. 1 point
  . hoppas allt löser sig snabbt och smidigt för dig. Riktigt tråkigt, ibland kan man undra var har folk fått körkortet ifrån.
 25. 1 point
  Precis, som mig då. I dessa hastigheter och snabba acc känner man hur svajig kärran blir. Går väl att råda bot på lite genom att ha mindre luft i hjulen.
 26. 1 point
  Michelin Pilot 4S däcken är ju en högre liga än de tidigare Pirelli däcken. Så köper du en tidigare modell, uppgradera däcken så de klistrar lite bättre än de däcken.. Bilen är så go att köra så det är ren njutning oavsett om man kör 500m eller 50mil, så gött En riktig Gran Turismo
 27. 1 point
  Håller med föregående. Att dra upp bilen i strax över 200 är helt odramatiskt och bilen går stabilt och fint. Den går fort dit upp. Kolla in Youtube, det finns flera filmer med folk som kör sina Mustanger upp till 250 på autobahn. Däcken ska vara OK för den begränsade toppfarten på 250 men programmerar man bort spärren så ska den toppa omkring 290 sägs det, och då är man nära däckens gräns. Det gäller bara att hitta en lämplig plats där 200 är OK och att det inte är byig vind...….
 28. 1 point
  Det var sjukt billigt , bor du i norrland
 29. 1 point
  Missförstå mej inte nu. Jag och äldste sonen som är 25 år,skulle gärna prova att dra upp kommande bil i 200 knyck,om förutsättningar finnes. Varför jag frågar om kapacitet gällande bilens egenskaper samt nödvändigheten av bra däck,är för att jag tänker på säkerheten främst. Så fort man sätter sej i en bil är det farligt ,även i lägre farter
 30. 1 point
  Bra däck är oftast mycket dyra däck, inget du köper på närmaste däckvärkstad.
 31. 1 point
  Monterar man kompressor så går en vanlig GT 2015 - 2017 ännu fortare och den gör det stabilt. I dessa farter så får man se upp med däcken som är på marginalen för dessa farter.
 32. 1 point
  Coolisch.. Med ungar i bilen ...i 200 knyck safe. (i fråga om bilen )
 33. 1 point
  Jag skulle påstå det är helt normal och inte olikt merparten av andra tillverkare. Vi är tillbaka till 70-talet igen då bilar rostade på ett par år och ingen reagerade men skillnaden nu är just att dom rostar innefrån och ut. Har haft Passat som efter 3år visat kraftig rostangrepp och läst om Toyotor som i princip brutits av på mitten. Jag förstår billtillverkarna. Rostskydd är inte längre ett säljargument så varför vräka på med Zink och annat som bilarna hade på 90-talet. Folk köper ju bilarna ändå och konkurensen är säkerligen så hård att det ekonomiskt inte går. Som konsument är det en minioritet som ens frågar om rostskydd och ser bilen som en tom mjölkkartong man kastar efter uppnått 8år. Bilar ska återvinnas numera och inte hållas i liv. Ingen ide egentligen rostskydda bilen så länge man enbart tänkt köra sommartid. Även om du ser begynnande rost så stannar det just vid enbart ytrost på sommarbilar. Jag körde min året om i slask och snö och då är det i princip ett måste med behandling om man vill ha en bil som klarar sig längre än 3år i slasken
 34. 1 point
 35. 1 point
 36. 1 point
 37. 1 point
 38. 1 point
  Ja med lite organisation och god vilja borde det vara möjligt, vi är +4000 och dom flesta har väl bil hoppas jag, men då måste det annonseras tidigt i blaskan så att folk kan planera eftersom få läser här Plus lite extern annonsering för att locka dit icke medlammar
 39. 1 point
 40. 1 point
 41. 1 point
 42. 1 point
  Lånad bild från https://swedenmustang.com på min bil
 43. 1 point
  Förra veckan så skruvade jag bort frontbågen och gallren i huven och lämnade in bilen till E R Bilvård i Falun för lite lättare polering och en vaxning. Det var skönt att få lite vax på pärlan (och skönt att slippa göra det själv). Sen i fredags så var jag till Älvdalen på River Valley Bandit Run 2019. Den träffen var precis hur kul som helst. Det är egentligen Trans Am klubben som anordnar den, men eftersom min bil är en filmbil som liknar en polisbil så ville dom ha med den också. Så vi var sammanlagt 7st polisbilar på plats. Sen eftersom Bandit Run har en del med filmen "Smokey & The Bandit" så var det en del Kensworth lastbilar med också. Mycket vackra skapelser. Efter en mycket trevlig dag så hade jag den stora glädjen att inte bara vinna ett pris, utan två. Jag var (och är) superglad och stolt över bilen och allt slit man har lagt ner. Det är jättekul att den uppskattas av folk. Jag vann titeln Best Sheriff (bästa polisbil) och fick då en fin tvätthink och presentkort på Circle K och en specialmålad dalahäst i svart och guld med texten "Bandit Run 2019". Men sen vann jag även Best in Show och fick då ett presentkort på motoroptimering. Här kommer lite bilder ifrån träffen. IMG_7510.TRIM.MOV
 44. 1 point
  ”Ny” motor är nu monterad utan kompressor. Skönt att äntligen få köra bilen (om än den är alldeles för slö just nu). Jag hällde i ny olja och och monterade nytt filter, körde med motorn i typ 30 mil, sen bytte jag olja och filter igen för att vara på säkra sidan med en motor som har stått på lager nånstans. Sen har jag faktiskt hunnit vara iväg på lite olika bilträffar. Och jag ser fram emot att åka ner till Ronneby Brunn på Mustang Nationals. Dock så har det inte varit helt problemfritt sen motorbytet heller. En dag var jag till flera bilträffar, sen på vägen hem efter ungefär 60 mils körning så märker jag att abs lampan tänds. Jag märker då att nålen på voltmätaren är väldigt långt ner. Så jag slår av fläkten och stereon och fortsätter rulla hemåt, jag hade ca en mil kvar. Men innan jag har kommit hem på gården så har nålen lagt sig ner i voltmätaren, bilen har stängt av typ allt som går att stänga av. Sista 100 metrarna så hade jag inte ens instrumentbelysning och utvändigt var bilen helt mörk. Men den gick hela vägen hem. Väl hemma (mitt i natten) så sätter jag batteriet på laddning för att vidare felsöka dagen efter. Det jävliga är att dagen efter så fungerar allt utmärkt. Jag bytte dock batteri eftersom jag misstänker nåt knas där. Sen dess har jag väl kört i alla fall 100 mil, och allt verkar fungera som det ska. Faktiskt så vann jag ett andrapris på en bilträff, vilket jag tyckte var rätt kul. Förstapriset gick till en Lamborghini Huracán, känns rätt ok att förlora mot en sån. Så blev jag och min bil med i en filminspelning också. Defiant Films behövde en amerikansk polisbil och en till polis. Så det blev jag och min bil. Sen var jag hemma hos Binge (mr Mustang) och hälsade på, då började det blinka blått och rött utanför så svängde det in ett par ”mustang-sedaner” (Crown-Victoria) polisbilar. Såg rätt häftigt ut med min bil och de äkta polisbilarna.
 45. 1 point
  Efter ett par dagar med nagelbitande på grund av väderprognosen så blev allt bra. Mulet på förmiddagen men solen kom fram på eftermiddagen. Vi samlades från 3 regioner på Jägarförbundets Herrgård som heter Öster Malma. Västra Mälardalen, Östra Mälardalen och Östra Götaland. Vi kom från 3 olika håll och samlades på en gräsmatta nedanför herrgården. 76 bilar blev vi och en härlig dag med vänner i Klubben. Tack till alla som hjälpte till att få ihop denna träff och tack till alla som tog sig tiden att komma.
 46. 1 point
  Tycker ändå inte att de är så himla fel ute, men givetvis beror ju allt på vad man jämför med. Jag tycker de träffar ganska rätt när spekulerar kring Mustangen som en livsstilsbil. Det är en konkurrent till en Challenger, HD eller amerikanska Daycruisers. Däremot är det inte någon konkurrent till en Mercedes AMG, Porsche eller en Toyota Camry. Det är löjligt när de gnäller om taskig väghållning eller trångt baksäte eller att V8:an är törstig. En Porsche är en sportbil. Det är inte en Mustang. En Mustang har aldrig byggts för ett erbjuda limousinekomfort i baksätet eller för att vara bränslesnål. En Mustang är en Mustang och det gäller såväl 1965 års modell som 2015 års modell. Utseendet, priset, V8-muller, imagen talade för Mustangen 1965. Samma faktorer talar för Mustangen som 2015 års modell. Jag tycker Ford hittade tillbaks till sin kärnvärden med Mustangen när 2005 års modell presenterades. Generationsbytet i och med 2015 års modell fortsätter att förvalta de kärnvärden som finns. Antingen gillar man det, eller så gör man inte det. Då ska man inte ha någon Mustang.
 47. 0 points
  Opps, påminner lite om den eu konvertering av bakljusen som var gjord i min bil vid SJBn, fast på den du hittat ser lödningarna bra ut och egentligen är det en isolerings och informations/markeringsfråga så att man snabbt får info om ändringen. Nyfiken vilken airbag och syftet, kan ju varit för att någon kört bana och använt annan ratt och eller stolar, glömt eller struntat i att ändra tillbaka.
 48. 0 points
  Riktigt tråkigt att det hände, jag hade blivit helt tokig :D. Jag hade aldrig lämnat in på lackjobb utan kvitto när det kommer till karossdelar. Vad gör du om det är nyansskillnader?
 49. 0 points
  Tråkigt men lite kul story ändå, "nån" har backat på ....blev en ren familjeaffär
 50. 0 points
  så jävla trist, men hoppas han som körde på inte smet fick ha vår arteon i två veckor innan nån dåre körde in i den på vår centrumparkering och smet


 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...