Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 05/18/2019 in all areas

 1. 2 points
  Nu har jag donat ihop det mesta under huven. Nya kompressorn passar, även om det är sinnessjukt trångt på sina ställen. Bland annat så fick jag fila ner skruvskallarna till knacksensorerna så jag fick lite mer frigång under kompressorn. Samt så fick jag ändra lite på en kontakt. Sen ville HPS att man skulle bygga ett stöd för själva "struten" på kompressorn. Så jag knackade ihop ett sånt i 3mm plåt. Sen filade jag till och snyggade till alla hörn och lackade det mattsvart. När allt satt ihop så ser det väldigt original ut under huven, man måste veta vad man tittar efter för att se att kompressorn är utbytt till en större.
 2. 1 point
  Det där upptäckte jag faktiskt när jag hissade upp bilen (svårt att se när man var på marken när man köpte den) att det hade börjat spricka där, så samtidigt som jag bytte styrservo så svetsade jag om det och förstärkte även förlängningsbeslaget!
 3. 1 point
  Hej Richard! Vi har nu satt kompressorer på 2018 både med och utan gpf filter. Bilar med gpf och kompressor börjar gå märkbart sämre redan efter 100-150 mil. Vi bromsade 800,5 hp ur den första procharger mustangen med headers på 9 psi. Vi var uppe på 14 psi som mest men det är inte hållbart.
 4. 1 point
  Jag har funderat på att plocka bort min 'deck lid' panel och montera en som saknar den fula imiterade tanklocket. Nu har du skaffat mig en anledning ytterligare att göra detta!
 5. 1 point
  Det är rätt festligt att konstatera att man kan ha så totalt olika uppfattning om människor i allmänhet och mustangägare i synnerhet. Jag skulle säga att 99,99% aldrig ens är i närheten av att anstränga bilen eller nyttja bilens kapacitet utan har bilen som sitt lilla skötebarn och vårdar den ömt och snarare överservar eftersom absolut övervägande majoriteten dessutom körs relativt lite. Kan inte minnas jag sett en ovårdad gen5 om vi bortser från vissa firmor på blocket som tar in långmilare och dumpar ut på marnaden. Å andra sidan är det bilar som är 12-14 år med 15-25k mil och då gissningsvis använts som vardags/bruksbil i USA så ser dom inte sämre ut än vilke bruksbil som helst med dom åren och milen. Sett till den stora volymen som tillverkats och att det trots allt är en Fård, och dessutom Amerikansk vi talar om så är det bra skit överlag tycker jag. Lägg till att det är en cab som ska inhandlas så har du sållat bort ännu fler busfrön. Men en sak håller jag med Per om, undvik bilar som haft 10st nonchalanta ägare, och det oavsett var dom bor.
 6. 1 point
  Ja det är väl kanske där som felet sitter. El delen / start kontakten styrs av tändnings låset via en stång på ovan sidan av rattstången. Rekommenderar starkt att du införskaffar en shop manual till 70. Där får du veta det mesta.
 7. 1 point
  Här finns en guide. https://www.mustangclubsweden.org/applications/core/interface/file/attachment.php?id=1014
 8. 1 point
  Du som ännu inte beställt din gratis T-shirt (ingår i 100 kronan du betalt) från Arena Reklam, se annons i klubbtidning nr 1 2019 och annonsen på hemsidan. OBS! Det är förstås inget tvång…….. Vill du beställa en sådan, då är sista dagen för att beställa denna den 3 juni 2019. Hälsningar Mats H cmc 13 Visa hela artikel
 9. 1 point
  Grymt Richard som sagt ser ut som en riktig bana med Jag testade med 1.7bar men jag tror inte det hjälpte. På vanliga gatdäck så är nog det bästa att köra med runt 2.2 som vanligt. Som sagt sluthastigheten är grym. Kände du något wheel hop? Trots CB005 så fick jag ganska mycket av det på två av reporna. Det är inte bra för drivaxlarna. När du väl fått på whipplen så bör någon form av cradle lock out och drivaxlar monteras på din. Jag har mailat bilsport om telemetri ifrån när vi körde, skulle vilja veta vad det var för DA om de ens mätte det. Har inte fått något svar... Vad gäller din hastighet så är det inte långt ifrån jänkarnas dito. Dock så har jag sett helt original 18 köra på 120+mph. Jag har ju GT350 vingen med lite oklart hur mycket det gör samt än mer bredare sulor bak gällande skillnaderna på våra hastigheter. Sen som du säger DA och vinden gör väl sitt. Men då du ligger 3km/h högre på 201 så är det nog mer DA och vind potentiellt (om vi förbiser mekaniska aspekterna :D) Jag måste hitta någon mer bana att köra på lol. Mailade Tierp som inte ligger så långt ifrån sthlm men den är inte öppen för allmän åkning. Lite synd då det är en av de bästa banorna i Europa sägs det...
 10. 1 point
  Här en action bild från gårdagen.....
 11. 1 point
  Ja, då var det min tur att testa på strippen idag. Förhållandena var hyggliga, 12-14 grader, cirka 50% luftfuktighet och 1005 hPa lufttryck. Banan var hyggligt preppad, men det kördes lite för lite för att det skulle bli riktigt bra fäste. Jag körde som rekommenderas "over there" med drag mode och advance track off. Körde med 2.2 bar bak och 3.1 bar fram som däck tryck i mina Michelin Pilot Sport 4S (kall). Började med två riktigt misslyckade rundor, vet inte riktigt vad som hände, det var som att jag tappade fäste helt och hållet på ettan och att den slog av tändningen till tvåan gick i, mycket skumt. Eftersom fick jag dock både burnouts med line lock och starter att lira och fick som bäst till 12.459 med 189 km/h i slutfart, se bifogad timeslip. Backade upp den med en 12.469 också med 189 km/h i slutfart. Det hade säkert gått att bättra 60 foten med några hundringar och tiden kan jag tänka mig upp till en tiondel om tid (eller bättre förare :-)) funnits. Men är rätt nöjd ändå, det är helt klart bra drag i våra Mussar och dom går iväg riktigt fint med ovan nämnd inställning OM man värmer däck ordentligt och smyger iväg lite försiktigt. Jag testade tyvärr varken track eller sport mode, hade annars varit jäkligt intressant att jämföra. @rrs550, tack för inspirationen. När det gäller skillnader i top speed mellan våra repor så sitter nog minst 1 km/h i de 7 hundradelar som skiljer i 60 fot. Sen är det frågan om inte jag hade bättre väder (density altitude) också, dessutom hade vi hygglig medvind. Density altitude och vind gör fort 2-3 km/h i top speed hit eller dit. Kul som tusan var det i alla fall, gav mersmak !!
 12. 1 point
  Det komm lite "Bilgodis" på posten i fredags !! Får se när det blir tid att montera dem (detta var sista "hemma" helgen innan mitten av augusti)
 13. 1 point
  Tjena Richard Hade missat ditt tidigare svar. Ja 60-fots tiden var inget vidare. Har sett ner till närmare 1.8 i US med 255 Pirelli däck. Men dem banorna måste varit grymt preppade. Min slutfart hämmades nog en del av de större hjulen men men. Jag hade gärna kommit till Piteå men 83 mil enkel väg avskräcker :D. Med tanke på din historik och banan så tror jag det inte blir några problem att få till en bättre tid så till vida det inte blir grymt varmt. Med Pilot Sport 4S så behöver du definitivt göra en burnout(inget bolmande dock) , första två reporna gjorde jag ej det (line lock är grymt för det). Blev en stor skillnad i grepp. Bästa repan vänsterbromsade jag och starta på 1500-1600 varv. Får laborera lite med det eventuellt bättre att köra med handbromsen för att spänna upp bilen till max.
 14. 1 point
  Såhär står det i serviceboken jag beställde från Ford. Serva på auktoriserad firma som helst inom rätt intervaller så är det lugnt. Jag skulle serva min -16 nyligen. Min lokala Ford handlare skulle ha 5600:- för enbart filter o olja. Ford handlaren som ligger 7 mil bort skulle ha 3400:-. Kan skilja rätt mkt mellan Ford handlarna också.
 15. 1 point
 16. 1 point
  Finns i allafall en vattenkanal i "bakänden" på toppen som tätas/blockeras av insugspackningen.
 17. 1 point
  Efter Lars och övrigas tips så fick jag till slut bort tändningslåset
 18. 1 point
  Tja alla Mustang vänner ny medlem . 12år sen sist jag ägde en Musse då en -71 fastback . Återfall en cabbe -07 med rätta stuket tycker jag . Ska bli ett intressant år med många träffar. väl mött, Johnny .
 19. 1 point
  Konstaterade att mina framdäck slitits ner väldigt fort i höstas på mina cruising hjul som bara rullat gata. Yttersidorna har gått ner sig till mönsterfritt på mindre än 1000 mil. Misstänkte genast ett bärarmsbyte jag gjorde på förarsidan förra hösten då en spindelled blivit glapp men det konstiga var att bägge sidor var i princip lika slitna. Lät det vara för att ta tag i under vintern men husprojekt kom emellan, växte och drog ut på tiden så inget hände. När jag skulle mäta upp rakheten i vintras på bakaxeln till nya bakaxelprojektet konstaterade jag att mina mätstänger hade en defekt jag missat när jag använde dom för min toe justering för två år sedan. Jag började förstå varför framdäcken såg ut som dom gjorde. Tidsbrist och tvivel på min metod gjorde att jag beslutade låta ett proffs gå igenom allt. På rekommendation kontaktade jag Håkan på Danderyds Motor som efter ett positivt telefonsamtal skulle ta emot mig, och för endast dubbel taxa fick jag vara med . Håkan har gjort hjulinställningar i 19 år nu och kör med Hunter top of line utrustning och riktigt trevlig. Fick lära mig att det är i princip toe inställningen som påverkar däcksslitaget, även ganska radikala camberinställningar har marginell betydelse på snedslitning jämfört med små fel på toe. Han konstaterade att min bil var väldigt rak och symmetrisk i alla mått, ja bortsett från toe då. 0,39 resp. 0,54 grader inåt, d.v.s bilen har plogat sig fram. Men ändå, en halv grad som resulterar i 4-8 ggr högre slitage! Eftersom jag vill ha bilen lite åt banhållet och anpassning till cambermåtten så blev det aningens (0,12 grader) utvinklade hjul istället. Allt annat var perfekt. Jag har ställt Camber med telefonens vinkelmätare, bakaxeln med lod, snören och mätpinnar. Kontentan var m.a.o att det visst går att göra hjulinställningar hemma i garaget bara man har tid lust och engagemang och raka mätverktyg Men det går betydligt snabbare och blir exaktare hos proffsen och kostade 1400:- En sån här fyrhjulsmätning är en väldigt bra koll på en bil man ska köpa, det visar direkt om något är snett eller dåligt reparerat och som Håkan sa, alla som renoverar en bil bör göra detta först för att se om karossen är sned och behöver riktas och inte lägga 100-tals timmar och stora pengar på en kaross för att sedan komma in på hjulinställning och konstatera att det är snett å vint.
 20. 1 point
  Bra jobbat, när får vi se underverket live
 21. 1 point
  Hittade detta https://forums.vintage-mustang.com/vintage-mustang-forum/610410-removing-ignition-cylinder-1970-a.html
 22. 1 point
  nä gillar tak, men man kan ju köpa en till RS3:an får jag inte ha längre den har tanten lagt beslag på får åka en liten VW istället men med AC Ok får ha den när den skall tvättas
 23. 1 point
  Nu har jag bytt bränslefilter, tändstift och monterat ett nytt öppet luftfilterkitt samt gått över och bytt ut några dåliga vakuumslangar så nu går den riktigt bra till och med bättre än när jag köpte den
 24. 1 point
  Nürburgring var bland det roligaste jag någonsin gjort, men också det farligaste. Att hålla sig på banan i hög hastighet samtidigt som man hade koll på medtrafikanter var en utmaning och jag förstår att en hel del folk kraschar där. Även om det inte alltid syns på ett race är det mycket som händer samtidigt och efter mitt varv var jag helt dränkt i svett. Jag såg resultatet av en olycka (vid 10:56) vilket var lite läbbigt. Banan var stängd två gånger under dagen pga andra olyckor så det gäller verkligen att ha koll på sitt fordon och inte överskatta sin förmåga om man skall försöka sig på Nürburgring. Det var tur att man fått leva rövare på Arlanda test track tidigare och lära sig bilens gränser tack vare Fordstore Hedin bil, annars hade det aldrig funkat. Vroom vroom!
 25. 0 points
  Mina fälgar var t om besprutade. Tog grymt lång tid att få dem hyfsat fria ifrån skiten innan jag monterade dem(kör oem som vinterhjul) . Vad gäller underredet så ser jag mig besegrad. Ingen idé att ge sig på att försöka få bort det på de delar som ej behöver det....


 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...