Jump to content

All Aktivitet

Strömmen uppdateras automatiskt     

 1. Past hour
 2. Vet inte men det är väl troligt att det är första registreringsdatumet i trafik. Sedan har jag svårt att tro att några dagar hit eller dit spelar ngn roll förutom för assistansen då möjligen.
 3. Magnus på Sweden Mustang har stag hemma . Jag fick tag i ett till min 2016 cabbe och upplevde en förbättring i styrningen.
 4. Today
 5. Vad ränkar man ifrån, när bilen registreras på en eller vad ?
 6. Ska testa försäkringen först annars får det bli det. Självrisken är 6875:- men jag har en tilläggsförsäkring som sänker den till 2000:- och det kan vara ok om jag får en ny fälg. Vet ju inte om däcket mår 100 ok heller än. Tack för tipset, återkommer med hur det går.
 7. Den fixar fälg fixarna i Helsingborg lätt kommer inte att synas
 8. Ett tips, ta det lugn med kantsten och PP4 fälgar, de är dyra. Anmälde det som vagnskada så får vi se, fälgarna kostar 8573:- per styck.
 9. Hej Söker efter en Mustang GT från 2015->, bilen ska vara manuell, helst svart, grå eller vit. Svensksåld (alt europeisk standard. ingen USA-import.). Budget är RUNT 300.000.- mail: fredrikwts@gmail.com
 10. Ja det är där jag köpte min bil så jag får väl ringa dom och dubbelkolla också kanske. Blir nog till att göra det själv - garanti på fjädrarna får man ju oavsett och jag har även beställt nya skruvar från Ford då allt som lossas skall kastas. Blir nog bättre monterat än hos många firmor... Roligt att lära sig bilen bättre också. Skall dessutom montera BMR's sub frame lockout kit och Steedas subrame alignment kit. Har även beställt gasfjädrar till huven från Steeda och svarta emblem för skärmar och grill, samt 25mm spacers runtom, tveksamt vad en fordhandlare säger om att skruva på sånt...? Dessutom svarta hjulmuttrar, inklusive låsmuttrar i svart krom. Låsmuttrarna man fick till bilen var ju galvade så dom ligger i handskfacket... Fan. Planen var att montera ett fjäderbenstag för att pimpa motorrummet och styva upp lite. Det är det enda jag inte köpt snart...
 11. Det är inte bara garanti utan Ford assistans förlängs ett år i taget också.
 12. Ok jag hämtade också min i början av maj. Så skall skicka Bilmånsson ett mail. Har inte fått den informationen tillhanda om 1år
 13. Jag bytte till V8 ljuddämpare på min 06a, passade rakt av. Alldeles lagom ljud, kolla youtube och avgör om det är för dig. Bildelsbasen har ljuddämpare om du vill ha original från V8. Osäker om dom passar rakt av som på tidigare modeller men det kan nog lite googling avgöra.
 14. Yesterday
 15. Som sagt, vi har ju köpt dom som originaltillbehör och då lär det väl vara så. Jag monterar ju hos Ford, så jag får ju dessutom garantier på både del och jobb. Skall se om jag kan kolla upp vad mekanikerna på Brandt Vänersborg säger. Dom verkar ju ha monterat på flera bilar...
 16. Hmm. Nu har jag beställt Eibach Pro-Kit från Ford. Jag har läst mig till att det i USA är progressiva fjädrar i Eibach Pro-Kit och nya bumpstops+damasker. Europeiska (FP) fjädrarna är linjära så då kanske originalstoppen inte slår i botten pga ökad styvhet. Oavsett pratade reservdelssäljaren med sin mekaniker och precis som på annat håll fick jag höra att allt som behövs finns i kitet och att resten skall vara originalgrejerna. Jag antar som sagt att fjädrarna är såpass hårda att original bumpstops inte slår i botten men jag tycker det är underligt att flera Ford-center inte vet exakt vad som gäller när det är Fords Eibach-fjädrar jag har köpt och det är ett tillval vid köp av bilen.
 17. Har precis samma tanke som dig. Min gick ca 300 mil förra året efter att plockat ut den ny på BilMånsson. Fick dock till mig att jag måste serva minst 1 gång om året för att den 5 åriga garantin skall gälla. Och det måste ske innan bilen är ett år annars blir det tjurigt. Min plockades ut 4 maj 2018 så jag måste serva senast 3 maj för att den förlängda garantin skall gälla. Utan detta krav hade jag själv bytt olja och filter och kört vidare.
 18. En ny repro fram stötfångare till 69/70 mustang. fabrikat Nordan. Pris: 1200:- (hämtpris) Thomas Sundqvist Motala 0141-522 69
 19. Påbörjat montering av bakvagn:
 20. Hur mycket såg du I tråget och hur utvecklade det sig med tiden när motorn gick OK (kanske svårt att förklara). När något "skumt" hände hur tydligt blev det, var det värre än när du byte oljan när motorn gått som den skulle? Har du kollat något på din Mustang och brukar du se något? Blir det extra metall partiklar de första milen så är frågan om det syns. Jag antar att de 2018 GT motorer som repat cylindrarna borde gå att se på oljan.
 21. För den nyfikne finns enkla metoder som funkar bra. På min MC racemotor hällde jag alltid ut oljan i ett ljust tråg och analyserade okulärt i soljuset eller med stark lampa som effektivt avslöjar olika metaller från lager, bussningar och annat som inte ska vara där, magnetpluggen tvättas försiktigt i lösningsmedel och grovsilen inspekteras. Underlättar såklart med frekventa oljebyten så att oljan aldrig hinner bli svart. Samma olja till växellådan som kan ge ifrån sig spån. Men man lärde sig vad som var normalt och Ibland klippte man även upp oljefiltret och inspekterade pappret men oftast syns det tydligt på oljan om det är nåt skumt på g.
 22. krävs modifiering för att passa på V6
 23. Förr så gjorde man ett tidigt oljebyte efter några hundra mil för att få bort små partiklar I oljan från den nya motorns råytor, om man var pedant. Idag med bättre tillverkningsprecision och bättre oljefilter och oljor så är det kanske inte nödvändigt. Oljan "slits" genom att den oxiderar och att den tar upp partiklar och bränslerester från förbränningen samt partiklar som slits loss från motorns komponenter. Vid lugn körning slits oljan mindre för att den går kallare och vid hårdkörning med extremt varm olja så oxiderar den fort. Det är bra att byta oljan innan bilen står avställd ett tag så partiklar lösta I oljan inte sedimenterar I motorn. Men 370 mil är inte mycket. På jetmotorer så tar man kontinueligt oljeprover som skickas till lab som analyserar vilken typ av partiklar som finns och att mängden och typ av partiklar är normalt. Hittar man lagermetall I partiklarna så brukar jetmotorn åka in på verkstad omedelbart. Man kan ta olje prover på sin bil och skicka till lab som gör motoroljeanalyser, men det brukar kosta en slant. Från oljeprovet kan man bedöma när det är dags för oljebyte. Är det någon som kollat hur partikelhalten och oxidation förändras I en ny bilmotor under de första tusen milen (biltillverkarna har förstås gjort det)?
 24. Se högst upp på sidan och välj kalender. Se sedan om något länsförbund I din närhet har någon träff.
 25. Beställde nya dämpare från Grufmanbil. Lätt och smidigt får hem de 2 veckor från beställningen Kommer ha lätt begagnade Pype bombs till salu snart, men vet inte om de passer V6-an Artur
 26. Förra veckan
 27. Bilen är en -71 Det var faktiskt inte värre än fastrostade kolvringar, och det räckte att hona cylindrarna, har beställt och fått hem nya kamlager, vevlager, ramlager, oljepump, kamdrivning, packningssats, stift, filter, flexplatta och kolvringar. Allt är nedrivet och kommer sättas ihop inom någon vecka. Kommer bli bra detta, delarna gick på ca: 9000:- på Lövéns.
 28. V6 - 2014 funderar på att byta bakre dämparna till Borla eller har någon andra förslag som kan få till ett lite mer "muller". Gärna tipps på återförsäljare/bra priser här i Stockholm. PS: Kanske någon som ligger på ett system som ej blev använt pga bilbyte eller dyligt hör av er . Nu är det nära!! 1/4-19 ställs den på önskar fint väder !!!!
 29. Hej allihopa. Har köpt en jättefin 2001 a mustang cab. Importerad 2008/9. Då hade den gått 13222,6 miles. Man kan följa antalet miles han kört varje år till den importerades ..motsvarande ca 400 mil per år. På något sätt fick dom det till 132,226 när den kom till sverige. MEN dom rattade på mätarställningen och ställde den på 4,461,3 alternativt 44,613 mil Efter det har den gått ca 400 om året i sverige också vilket man kan se på besiktningarna. Den är i superskick, stått i garage, från texas, ingen rost, inte skruvad så man ser att den gått motsvarande ca 7500 mil som jag räknat det till då om man räknar "rätt". Så här är min fråga: Hur i helsike ska jag få ordning på detta. Pratade med Bilprovningen som reg bes. Dom har bara papper kvar i 3-5 år . Carfax kan rätta i sin rapport om korrekta uppgifter kommer in. Men hur sjutton fixar jag till att nån skruvat o fel miles/mil står i besiktning och så. VEM får ratta, rätta o korrigera?
 1. Ladda mer aktiviteter


 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×
×
 • Create New...