Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. https://www.garaget.org/?car=419288 till salu
 3. Boma

  Bosse

  https://www.garaget.org/?car=419288 1967 mustang pro touring till salu
 4. Yesterday
 5. Automatlådorna 5R55S har en pinsamt dålig hållbarhet........Man ska vara nöjd om den når 10.000mil Oljebyte hjälper inte alls mot plötslig död och den har en mängd svagheter tyvärr. Problemen är mer kopplad tid drifttid än hårt bruk. Det byttes ut 2011 mot en helt fantastiskt ZF låda som är brutalt bättre så lyckligtvis blev 5R55S en parantes Jag skulle absolut gå mot den manuell lådan som är bra trots lite ålderdomlig alternativt välja årsmodell 2011 eller senare.
 6. Tacksam att höra vad den samlade kompetensen om denna kandidat: https://www.blocket.se/annons/skane/ford_mustang_gt_v8_cab/89105843 Har läst att oljebyte på automatlådan ska göras vid 16000 mil?
 7. Kan vara bra att ifall det finns tex ett Cold Air Intake monterat, då har det förmodligen lagts en tune på bilen och då vill man gärna få med sig programmeringsenheten som är parad till bilen. Tex en SCT X4.
 8. Stort tack för all input. Låter som jag ska hålla utkik efter en automat ...och kika lite på -08 och uppåt. Som tur är har man ju ingen brådska
 9. Det finns inga kit att köpa för att kunna montera regskylten i luftintaget under stötfångaren. En bra karl reder sig själv så jag ritade ett nytt fäste som kan monteras utan borrhål. De orangea ytorna är där dubbelhäftande tejp ska sitta. Skickar med stl-filen ifall fler vill göra samma sak. Min front är en GT/CS men misstänker att GT har samma form på luftintaget. Så här blev mitt fäste: Skylthållare.stl
 10. Utöver det som nämnts så är det många som har råkat ut för ärg/lacksläpp på motorhuven. (bl a jag) Den är i aluminum, men är inga problem att blästra och få den omlackad. Gjorde det för några år sedan och det håller jättebra än. Gäller också att hålla rent runt kupéfiltret med, annars sätts dräneringen igen och det kommer läcka in vatten i bilen. Brukar tyvärr rinna ner i en box som styr den mesta elektroniken i bilen, vilket kan bli en tråkig historia. Har själv råkat ut för det. Väljer du en manuell låda så var uppmärksam så att kopplingen känns ok. Fick byta min koppling när bilen hade gått 8000mil. Så det är en kostnad som kan komma. Men har inte haft några problem efter bytet, tycker själv manuell är roligast. Men jag är inte den som cruisar, då är det mycket smidigare med automat istället. Bärarmarna i framvagnen är en svag punkt, de brukar bli glappa i bussningar eller i kulleden. Rassel från kamkedjorna, kan komma när bilen har gått en bit. Finns de som har fått byta vid 15 000mil och de som har fått byta vid över 20 000mil. Det brukar vara spännarna eller skenorna som blir utslitna. Kostar en del att fixa om man inte gör det själv. Då kostar materialet ungefär 6000kr.
 11. Det där att automaterna (5R55S heter den i 05-10) inte pallar effekten gäller en bra bit över 400Hk för vanligt folk och dom manuella åker du på kopplingsproblem långt tidigare, samt du får en massa andra problem med bussningar och hjulupphängningar o.s.v oavsett låda med mycke effekt eller om du vill nyttja dom 300 du har , så det är egentligen bara välja vilka problem du vill ha, och hur stor sannolikhet är det att du sätter på en rejält stor kompressor (Olagligt dessutom) och dessutom börjar köra som du snott bilen, gör du det kommer motorn inte hålla heller så...ett ickeproblem säger jag. Automat är liksom grejen i en jänkare, stor motor och mycket vrid, du vill bara glida fram och njuta, låt automaten jobba, stampa plattan i mattan och lägga lite dimridåer när andan faller på. Glöm att du skulle kunna växla lika snabbt som en automat med manuell låda. Det är lockup och overdrive så bräsleekonomin behöver du inte heller fundera över och du kör dessutom lugnare och mer harmoniskt med en automat. Ännu högre grad i en cab som är ännu mer glidarorienterad med mjukare kaross etc. Trenden generellt på nybilsförsäljningen går äntligen mot fler automater i alla bilar utom riktiga snik lågpris småbilar. Fler och fler tar körkort bara för automat. Det finns egentligen bara ett rationellt argument för manuell låda och det är om du är frekvent banräv och ligger och nöter gummi och jagar M3 or och Porschar på racebanorna, men då ska du ha annan låda ändå. Är du fortfarande osäker kan du tänka dig en helt vanlig bilträff typ Västerås eller vanlig myscruising i nån Svensk stad en skön sommarkväll, du ska stå och köa in och ut på träffområde eller köra karavan genom stan och krypköra å fibbla med koppling och dragläge i timmar i sträck. Inte avundsjuk på dom entusiasterna . Men alla har olika preferenser, att handla bil eller välja låda rationellt kan bli fel, försök hitta ditt hjärta och gå din egen väg vad du känner bäst för . Jag skulle vilja ha en manuell Musse också, till bankörningen
 12. Cabbställningen på de tidiga 05-07 kan vara ett problem. De flesta byttes på garantin, men det finns en o annan som kan ha missats. Du ser problemet på att de tex. går upp lite snett o ojämnt. Cabställningen går inte att laga utan måste bytas ut. Go away från en sådan bil. -08 och nyare har inte problemet längre. På polarens bil gick inte cabben att låsa i vindruteramen. Säljaren fick ta bilen i retur.... Mkt dyrt att fixa.
 13. oki det problemet tror jag inte har men har för mig att lite issue med bluetooth stödet... men jag har inte kört så mycket med blåtand så jag skall ha det osagt..
 14. Den verkar stänga av sig själv om jag minns rätt.
 15. och en annan sak har man en 2015-2016 och kör med SYNC2 så vägrade FORD här i västerås (tidigare HERMI BIL nu är det HEDIN BIL) uppdatera den till senaste vers, jag nämde att den nya vers skulle göra systemet något snabbare , till svar sa den killen bakom disken, Har du läst det i en forum? : Ja sa jag, fick till svar Man skall inte tro på allt som skrivs där, jasså !! nä man skall inte röra nåt som fungerar, jamen man vill ju gärna ha det senaste uppdatering. blev lite osams med fordkillen..
 16. Tack för tips! Har läst om tank-problemet. Man eller auto spelar inte så stor roll för mig körmässigt, tänker främst på om något av alternativen visat sig mer eller mindre drift- och underhållsmässigt...?
 17. Stereon nämner du, vad för issue med stereron, bra att veta
 18. Finns fördelar att gå upp ett par årsmodeller då 05-07 kan vara besvärliga att tanka. Från 08 försvann det problemet helt. Är du en glidare så faller väl manuell låda bort?
 19. Hej! Ny här på forumet då det verkar som jag till slut kommer ge vika för det där suget som kommer varje vår, nämligen att köpa sig en go cab att glida runt i när solen skiner. Efter åratal av velande mellan diverse bilmodeller lutar det åt en Mustang GT i årsmodellerna ca 2005-2010 Har läst runt här på forumet och hittat många bra tips, tack för det! En sak jag funderar på dock är: automat eller manuell låda? Vad skulle ni välja? - Vilken är trevligast att köra? - Driftsäkerhet? Har läst att automaten inte har några större marginaler i det fall man skulle få för sig att höja effekten i bilen? Nu är jag ingen racer utan snarare "puttrare/glidare" så inte särskilt troligt att jag skulle få för mig något sådant men kan ju vara bra att veta. Pris? Har såklart botaniserat på blocket och skapat mig någon form av uppfattning, men vad skulle ni säga om 180' för en fin cabbe, 2005:a, ca 10.000 mil, ren CarFax-rapport. Finns ju billigare exemplar men brukar ofta visa sig vara smällda och sedan renoverade objekt, vilket får en lekman som jag att dra öronen åt sig. Budgeten har ett tak på 200'. Tacksam för tips! Mvh Chrill
 20. Hoppsan fel tele nr. ! rätt nummer är 0709 429979 Uffe
 21. Som jag sa dom sitter perfekt,så nära man kan komma utan spacers. Är du osäker på et mått så googla Aggressive wheel fitment Mustang 6g.
 22. Last week
 23. Jag har skickat scheman till din Messagebox.
 24. Hej! Fantastisk att dom fick ut så mycket till ur den, lysande. Jag har en 2008 s/c nr. 173. Som jag sprängde blocket på men nu är den igång igen med en strokad 302, så nu är man glad igen. Den 22 april ska jag göra samma sak som du har gjort Rickard, för visst är det dig jag pratat med på telefon? Jag ska mappa om min strokade 302 på Motornord i Sundsvall som blev klar innan jag skulle ställa in den för vinterförvaring i fjol. Vi kan höras när jag varit där så får vi se vad dom kan göra för magiskt. Om det är någon som kommer på hur vi kan få våra mustanger omreggade, hör av dig så vi får ta del på hur man gör. //Morgan
 25. Håller man på med Ford inser man rätt snart att saker och ting är långt från logiskt. Således finns det inga dumma frågor i Ford världen!
 26. GE Nol

  GTA

  Tack så hjärtligt för hjälpen. Fan det skulle man ju kunnat gissat själv egentligen. Så enkelt. Tack igen.
 1. Load more activity


 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...