• NyheterBildgalleri | Kalender | Kontakta

 • Västerbotten


  pools
  Nu är säsongen över vad gäller träffar med bilar. Men vi fortsätter att träffas på en enkel fikaträff.
  Som vanligt dom senaste åren, hos Nailheads på Västerslätt i Umeå. Klockan 18:00.
  Så nu blir det den första fikaträffen på onsdagen den 18/10. Välkomna dit!
  Vi utvärderar den gångna säsongen, och diskuterar hur nästa säsong ska se ut. Som ni redan vet
  kommer jag att lämna över regionsansvaret till Karin och Hans Westbom. Jag har nu varit ansvarig för
  Västerbotten i 10 år!?? Va? Fy farao vad tiden flyger iväg! Men det känns helt rätt att lämna över till
  yngre entusiastiska personer.
  Väl mött den 18:e oktober kl. 18:00!
  /P-O.
  pools
  Bara 4 (fyra) bilar i hagen under Skellefteå Motorfestival idag!!!!
  Det var dåligt!
  T.o.m. Corvetterna var fler än vi. Det har aldrig hänt förut.
  Och jag blev påkörd i kön till insläppet. Inte så farligt men ändå. Jag har haft bilen i 18 år och det har aldrig hänt förut! Tjejjen som körde på mej kommer att stå för alla utgifter, och det känns ju skönt.
       pools
  En liten film från lördag kväll i Lycksele. En av kvällens läckraste burnouts. Han kanske vill vara anonym eftersom han inte fått se filmen själv, och godkänt att jag fått lägga ut den, men han är kusin med min måg Dan. ;-)
  VID_20170729_225501953[1].mp4
  pools
  Tidig morgon i Västerås, träffade våran medlem Tomas med fru i kön inför insläppet på fredagsmorgonen på Summer Meet, gäller att vara uppe med tuppen.
  Lite Nytt från Summer Meet i Västerås, vår medlem Hasse från Bullmark i Umeå fick sin T5 som han köpt i våras bedömd där och ibland 70 talarna kom på 3:e plats med sin fina T5:a vilket han förstås är stolt över. Tidigare har han kört finbilscruisingen vid två tillfällen och även denna gång, där man också blir uttagen och godkänd, nu fick han vara med om de största man kan få pris för och det var roligt med en 3:e plats. Vi gratulerar honom till detta.  Summer Meet var mycket bra arrangerat och vi önskar dem lycka till och hoppas det kör vidare nästa år vilket de har lovat. Folkfest utan dess like och vi har väl aldrig sett så mycket folk efter gatorna i Västerås någon gång tidigare.
  /Karin.


  pools
  Wheels Umeå 2017
  Så samlades vi igen kvart över åtta på morgonen för att sedan fara mot Nolia fältet. Enligt en källa var vi 25 mustanger som rulle dit. Där stod vi lydigt på rad när grindarna slogs upp, och i ett pärlband rullade vi snyggt in till den plats som vi alltid brukar stå på. Tyvärr är det inte någon självklarhet att få den men med vårt snabba inträde finns det inte någon som kan stoppa oss. Vi blev lovad två rader men tyvärr blev det bara en och en halv rad som vi fick till slut. Nå väl, det var våra vänner Corvette klubben som stod på en halv rad så det gjorde inget. Totalt blev vi drygt 35 st, vi fick dess värre skicka in fler på fältet, men här är det först till kvarn som gäller. Vi får se till att fler kommer direkt på morgonen nästa år.
  Trevligt var det som vanligt, våra Vasa vänner från Finland kom som vanligt med sina pärlor, det är alltid kul att få en pratstund med dem. Tältet kom upp och kaffe med dopp serverades till våra medlemmar. Nya mustangvänner hörde också av sig så vi får hoppas att det blev några nya vänner även denna gång till klubben.
  Varmt och skönt var det också och vi hade väl aldrig varit så intresserad av vädret som till denna helg. Undrade vid flera tillfällen om vi var anställda hos SMHI.  Som vanligt var det massor med bilar på fältet och trevlig stämning, knallar som sålde T-shirts m.m.  Alla var glada för det är lite visst med denna dag. På kvällen blev det cruising och som vanligt blev det lite trångt efter en stund, kvällen var magisk strålande sol och värme som spreds inte bara från solen utan även ibland oss bilintresserade vänner.
  Vi som var ansvarig för denna dag var
  Vi klubb värdar
  Karin och Hasse, Axel.  

  pools
  6/5 Arnolds Bilmuséum, Ramvik
  Vår första träff i år gick till Ramvik till Arnolds Bilmuéum, ett bra initiativ av Gunnar och Misa som tidigare besökt Arnold. Ett gäng från Södra Norrland var också på plats när vi anlände med Morgan Munter i spetsen så kul. Totalt parkerade 23 vackra mustanger där.  Efter fikat fick vi en rundvandring i Muséet och ja säg vad som inte fanns där, det var allt från nyckelringar till gräsklippare i taket till gamla räknedosor jultomtar till trattgrammofoner och bilar både fullstora och modeller förstås. Det var fantastiskt att se alla föremål, vilken samlare.
   Det fanns en E-Type från 1955 med en röd skinnklädsel, den stod i en inglasad byggnad som han hade gjort ovan på sin matkällare. Ja och gissa hur den kom till, hans fru ville att han skulle laga taket på matkällaren för det läckte in vatten där och enligt Arnold kom han då på idén att göra denna glasveranda som sedan blev en vacker utställningsplats för den vackra E-Typen. I golvet på byggnaden hade han en liten lucka med ett snöre, de snöret var förankrat till en låda som fanns i matkällaren och när han drog upp lådan så kan ni gissa vad som fanns där jo en kyld vinflaska och en kyld whiskey. För längst fram i denna inglasade utbyggnaden fanns fina fåtöljer där han säkert satt vackra sommarkvällar och smuttande på sin Kylda Whiskey J.
  Efter rundvandringen Grillades hamburgare, Morgan och P-O mfl. var kockar och såg till att alla fick sig en, ja det var nog de som fick ner 2.
  En trevlig dag som gav oss en mjukstart på vår säsong här i Norr och som framgent har fler trevliga träffar att se fram emot, så kul att vi kunde göra detta tillsammans med södra Norrland, Vi skulle självklart önska att det blir fler gånger och att vi även får besök av flera Musse vänner till våra träffar i sommar. Vår träfflista finns på vår regionsida.
  Tack för en trevlig Dag.
  Önskar vi mustangvänner i Norr.  
  pools
  Då är träffkalendern klar för 2017.
  Den ser ut så här:
  6/5 Arnolds Bilmuséum, Ramvik. Anmälan krävs då vi kommer att låna grillar av Arnold som vi själva grillar hamburgare och korv på. Anmälningarna tas upp senare.
  27/5 Spring Meet, Umeå Vanservice.
  17/6 Olofsfors Motorträff
  18/6 Carstedts i Umeå. Invigning av deras nya bilbutik och Mustangförsäljning. OBS! Söndag.
  1/7 Wheels Nat´s Norr.
  29/7 Yankee Car Meet i Lycksele. Sista lördagen av Lycksele Motorvecka.
  19/8 Glassbonden. Vi besöker Glassbonden i Västra Selet, Vännäs. Vi äter glass och blir guidade på plats.
  26/8 Överboda. OBS! Söndag.
  9/9 Skellefteå Motorfestival.
  pools
  Sista träffen för denna säsong. Tråkigt, men det kommer att bli en av våra bästa träffar. Vi som var där
  förra året tyckte alla att det var en jättebra träff. Det fanns så mycket att se på, inte bara våra snygga
  Mustanger, utan mopeder, motorcyklar, traktorer, väghyvlar, lastbilar, långtradare, allt på hjul fanns
  att beskåda. Och det blir likadant i år också. Vi i Mustangklubben kommer att ställa upp på samma
  plats som förra året. På "gräddhylla". En av de bästa platser vi kan få. CMC Norrbotten kommer med
  c:a 10 bilar, så kom i tid om ni vill ha en plats på "gräddhylla". Vi är där från kl. 09:00.
  Väl mött i Skellefteå!
  P-O. • Kommande Evenemang

  Inga framtida evenemang hittades.